maringtr Публикувано Юли 2, 2006 Share Публикувано Юли 2, 2006 Има ли интелигентни пич шифтъри на отделни педали, можете ли да ми дадете линкове към евентуални марки и модели... Също така дали има стари такива от 80те години? (примерно руски или западно германски) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юли 2, 2006 Share Отговорено Юли 2, 2006 руски не си взимай имах някакъв процесор с интелигентен ПШ - но в момента не се сещам кой да беше а ето зум 508 - имаше такава функция Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юли 2, 2006 Share Отговорено Юли 2, 2006 руски от старите АМТ - са си ОК Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 2, 2006 Share Отговорено Юли 2, 2006 А какво ще рече интелигентен pitch shifter? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Юли 2, 2006 Автор Share Отговорено Юли 2, 2006 Еми ОК, Тони, да ти е изпадал някакъв АМТ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Юли 3, 2006 Share Отговорено Юли 3, 2006 Boss имат също такова педалче. Иначе във почти всики процесори си има. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Юли 3, 2006 Автор Share Отговорено Юли 3, 2006 Така е, но в моя Zoom 707-II няма интелигентен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Юли 3, 2006 Share Отговорено Юли 3, 2006 Аз имам един Корг AX 100G, който си има и то съвсем приличен. Сега се сещам, че на BOSS педалчето се казваше harmonist. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юли 3, 2006 Share Отговорено Юли 3, 2006 интелигентни пиТч шифтъри -СлЕДЯТ ТОНАлНОСТТА- например може и макам хиджас даже да следят (поне зум 508 го правеше) обикновенните шифтери следват само интервал - например 5,3 , октава (може и други) но горните най често се ползват мюзикман - неговият бос със сигурност има интелигентен - но пък и той има последен модел на Бос факт е че повечето процесори са с обикновен питч шифтър както е с ДОД Г7(който ползвам в момента) АМТ - Налбантов е по тях - аз имам само метълайзър - и нивото е като но бос и цените предполагам също(за АМТ - към Митко) а ефекти от соц времената като Лел - според мен не си заслужават (лично мнение - не искам да засягам никой - нито да влизам в спор) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Юли 3, 2006 Share Отговорено Юли 3, 2006 Нещо не се разбрахме BOSS-a ми ясно, че има. Но и Корга ми има. Разликата е в наименованието. При Корг се нарича Inteligent pitch shifter а при босс - harmonizer. Е, при боса технологията е по-яка но те имат и такова камионче. Щото човека пита за педалче. Определено го препоръчвам. Но това педалче ще ти струва колкото един процесор с питч шифтер. Само по себе си НЕЕнтелЕгентния питч шифтер си е чисто уами. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Юли 3, 2006 Share Отговорено Юли 3, 2006 Горещо препоръчвам Harmonist на BOSS! Аз ползвам процесор BOSS Me-50, и в там има симулация на това камионче. Имаш контрол над: - Тоналноста; - Интервалите (до +/- 1 октава); - Силата на оригиналния сигнал; - Силата на хармонията; Едно ограничение, за което се сещам в момента, е че трябва да се настройва отделно за всяко парче, но така или иначе harmony solo не е кой знае колко често срещано, а и предполагам, че хората предпочитат да запишат отделно 2 или повече китари, просто ефекта не е чак толкова гъвкав. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Юли 3, 2006 Share Отговорено Юли 3, 2006 (Редактирано) С помощта на процесорна обработка,се генерират нови по височина тонови стойности,които се "отключват" и управляват темпово и динамично от входящият сигнал(това се нарича Pitch Shifting).По този начин се създава възможност,да се възпроизвеждат съзвучия от зададен брой тонове и при зададени интервали м/у тях.(harmonizing).Когато стойностите на интервалите м/у възпроизвежданите тонове са постоянни(среща се при "по-обикновените" устройства)имаме "хроматично хармонизиране",а когато машината има възможности за динамична промяна на интервалите по предварително зададен лад и тоналност - имаме "интелегентно хармонизиране". Редактирано Юли 3, 2006 от docc Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Юли 3, 2006 Share Отговорено Юли 3, 2006 Да допълня само. Камиончето, което се предлага в момента на BOSS e Super Shifter PS-5 и е с интилигентен пичшифър. Хармонист е по-старата версия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Юли 3, 2006 Share Отговорено Юли 3, 2006 ей го е: ето ви и линк да видите колко струва Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Юли 3, 2006 Share Отговорено Юли 3, 2006 Цената си е в рамките на нормалното за такъв ефект... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts