VasilVasilev Публикувано Юли 1, 2006 Share Публикувано Юли 1, 2006 Здравейте. Днес си купих първата ми ел. китара SQ Bullet Strat. Тя е лиценз на Фендер. Има 2 капачета от задната страна. Интересуваме какво има под лъскавото капаче(със знак - не изхвърляи в боклука)? Това ме навежда на мисълта че може да има батерия под капачето. Дали е така? Ако има батерия под капачето това означва ли че китарата има предусилвател? Благодаря. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лелдорин Отговорено Юли 1, 2006 Share Отговорено Юли 1, 2006 :wall: ако е това за което си мисля там са пружините на тремолото Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VasilVasilev Отговорено Юли 1, 2006 Автор Share Отговорено Юли 1, 2006 (Редактирано) не пружините на тремолото са под другата капачка. ама тая е с големи болтове и ме е страх да я развия. намира се точно под самия гриф. Редактирано Юли 4, 2006 от MDFk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лелдорин Отговорено Юли 1, 2006 Share Отговорено Юли 1, 2006 (Редактирано) ако говориш за оная голямата бялата под струните това е пик-гарда.не го развивай,защото под него и издълбано и там са адаптерите. п.с.а ако говориш за оная лъскавата точно зад грифа там би трябвало да пише фендер или скуаер мисля че.под нея май няма нищо ама не я развивай Редактирано Юли 1, 2006 от Лелдорин Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
airborne Отговорено Юли 1, 2006 Share Отговорено Юли 1, 2006 Тази пластина (една метална,с 4 болта) е част от сглобката м/у грифа и тялото. Не е добра идея да я развиваш. Пък и как си помисли,че в китара за по-малко от 300 лв. може да има предусилвател (т.е. да е активна) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Юли 1, 2006 Share Отговорено Юли 1, 2006 има 4 капака 1 - пикгард - той е на лицевата страна на талпата - на него са монтирани адаптерите 2 - капак на пружините на тремолото - там не пипай, иначе ще пускаш тема 'осрах положението' 3 - капак на потенциометрите - и там не пипай ако няма нужда 4 - металната пластина, на която пише Скуаер - тя държи грифа към тялото - и там не барай абе общо взето - не развивай където не ти е работа - дори и от любопитство Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VasilVasilev Отговорено Юли 1, 2006 Автор Share Отговорено Юли 1, 2006 Добре момчета благодаря Ви много. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VasilVasilev Отговорено Юли 2, 2006 Автор Share Отговорено Юли 2, 2006 Имам един нов въпрос. Значи това ключе което сменя адаптерите има 5 степени. А аз имам само 3 единични адаптера. Та ако някой ми обяни на кое положение кой адаптер отговаря аз го признавам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalmaniak Отговорено Юли 2, 2006 Share Отговорено Юли 2, 2006 (Редактирано) Ако вървим отдолу нагоре, положенията са следните: 1.Bridge-адаптер; 2.Хваща и bridge-a, и средния; 3.Среден адаптер; 4.Хваща и средния, и neck-a; 5.Само neck-a; Разликите в звученето предполагам ще ги усетиш. Тук е мястото да ти кажа и за двата tone потенциометъра(извини ме, ако това го знаеш). Долния контролира средния адаптер, а горния - neck-адаптера. Редактирано Юли 2, 2006 от metalmaniak Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VasilVasilev Отговорено Юли 2, 2006 Автор Share Отговорено Юли 2, 2006 (Редактирано) Не незнаех нищо, от това което ми каза. Благодаря за разеснението. Редактирано Юли 4, 2006 от MDFk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zigi Отговорено Юли 2, 2006 Share Отговорено Юли 2, 2006 (Редактирано) Има предвид, че те са три адаптера 1 среден, 1 дон грифа - нек и 1 до мостчето където се опъват струните - бридж. В зависимост от позицията са включени отделни комбинации с тези адаптери. П.С. И мойта китара е с 3 адаптера, но има 4 положения как мога да разбера кои адаптери ми хваща всяко положение? П.П.С. Каква е разликата когато адаптерите са двойни? Редактирано Юли 2, 2006 от zigi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Юли 2, 2006 Share Отговорено Юли 2, 2006 взимаш една отверка или нещо метално и почукваш на адаптерите, когато даден адаптер работи през колоните ще чуеш ясно и силно това почукване и така сменяш положението на ключето и си проверяваш как кой адаптер работи при двойните адаптери звука е по-плътен и няма толкова шумове Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VasilVasilev Отговорено Юли 2, 2006 Автор Share Отговорено Юли 2, 2006 пробвах това с почукването ама нищо не става. май не правя почукването както трябва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 Ми усили звука и чукай по металните пръчки на адаптерите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VasilVasilev Отговорено Юли 4, 2006 Автор Share Отговорено Юли 4, 2006 пробвах това с почукването ама нищо не става. май не правя почукването както трябва. Ми усили звука и чукай по металните пръчки на адаптерите Получава се. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts