рахата Отговорено Септември 13, 2012 Отговорено Септември 13, 2012 Redwirez имат фрий версия и ползвах импулсите им преди да открия God's Cab Пробвах скоро една 30 ватова глава на Orange и останах много очарован от гейн канала, а и чистия ми хареса. Та това малко твое зверче си звучи като големите му братя... Цитирай
Yves Отговорено Септември 14, 2012 Автор Отговорено Септември 14, 2012 (Редактирано) Redwirez имат фрий версия и ползвах импулсите им преди да открия God's Cab Пробвах скоро една 30 ватова глава на Orange и останах много очарован от гейн канала, а и чистия ми хареса. Та това малко твое зверче си звучи като големите му братя... Да, сега видях, ама то тва дето е фрий май е само един Маршалски кабинет...както и да е де, заинтересува ме с Божия кабинет, ще го пробвам при първа възможност Да, драйва на Ориндж е много здрав, пак е британски тип, но доста повече ми харесва от Маршал. Затова и се прежалих да дам толкова пари за тостера Малко са солени тия ампчета... DT е с предусилвател като на Orange Thunder, в който пък се влюбих покрай китариста на Сигнал. Новия Jim Root Terror пък е с преамп от Rockerberb, така че наистина малките си звучат като големите и има причина И аз ползвам IR основно. То даже и Гитар риг 5 май е с IR. Имаше няква тема във форума на NI, където някакъв тип беше правил сравнения 1:1 с IR и кабинетите на ГР5. За чистия тон - в последната една година, това, което ползвам, като чист тон, е звънлив, наситен с повече дилей/ривърб и яко хорус. Нещо ала-80s балади. За това и казах, че е малко сух, предвид изкривените ми вече разбирания, за напомпан, компресиран и омазан с ефекти тон. С ква китара си записвал, бтв? Да не е оня Корт с EMG? Звучи стегнато. А, ако това си имал предвид под сух - да. С хорус така щеше да се омаже, че щеше да се компрометира цялата идея Има , на който много се кефя напоследък...та той е някъв луд фен на китайските имитации на китари и половината му са такива. Та той прави някакви демота с Overloud TH, обаче с толкова много ревърб и дилей, че всичките китари от китайски копия, през оригинални липови Ibanez до махагонови Гибсън къстъм звучат по абсолютно един и същ начин Радвам се, че ти звучи стегнато, щото е записвано с Gibson Studio faded и оригиналните burstbucker-и и те винаги са ми звучали разпуснато Явно ми е промито ухото около EMG-тата. Звучи доста различно с различните адаптери, освен всичко друго и заради нивата на гейн. С EMG го държа на 12 часа, с бърстбъкърите се налага да е около 3 часа, което променя характера. Редактирано Септември 14, 2012 от Yves Цитирай
Slide Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 Сега ще ме убият с камъни, че съм сравнил Гибсън с Корт и то с ЕМГ. Падна ми яко рейтинга... И аз от доста време си мисля за бюджетна въшка с DIY кабинет, ама нещо се замислям дали си заслужава. Цитирай
Yves Отговорено Септември 14, 2012 Автор Отговорено Септември 14, 2012 Ти пък ако си мислиш, че тия дето могат да ги различат във форума са повече от 1-2%.... Най-лошото нещо на въшките е, че не са бюджетни....струват си почти колкото голям амп....но за бедруум музиканти чат-пат ходещи на репетиции и свирещи в малък клуб според мен е оптималното решение За DIY кабинета няма кво да мислиш, хвърляй се Цитирай
Icarus Отговорено Септември 15, 2012 Отговорено Септември 15, 2012 Спомена, че имаш възможност да направиш и записи с кабинет. Когато имаш време ще го направиш ли? Интересно ми е да чуя Иначе семпълът с импулсите... да кажем, че никак не е моят тип Цитирай
Yves Отговорено Септември 16, 2012 Автор Отговорено Септември 16, 2012 ^ Не знам защо мислиш, че като е записано по различен начин ще има коренна промяна в звученето. Просто може усилвателят да не е твоя тип. Импулсите не са мръсна дума, макар че може би някои пуритани така смятат Това си е просто едно EQ, което вместо от говорителя се "упражнява" по софтуерен път.... P.S. Пробвах с микрофон да запиша 1-2 пъти но не докарах задоволителен за мен резултат. Днес ще пробвам пак... Цитирай
Yves Отговорено Септември 16, 2012 Автор Отговорено Септември 16, 2012 Успях да запиша нещо с добър /според мен/ звук, този път има и с по-ниско настроена китара с EMG....извинявам се за свиренето Този път дръпнах микрофона на 3-4 см от грилклота /то при мен е метална решетка, но да кажем грилклот / и стана по-добре, явно това ми е била грешката. Orange DT/ EV Co4 1 Цитирай
Icarus Отговорено Септември 16, 2012 Отговорено Септември 16, 2012 Е, това вече е съвсем друга бира Не знам дали е мой тип усилвател, тъй като не съм свирил с него, но като слушам тук-там, определено е интересна играчка. Иначе аз съм фен на всякакви технологии, стига крайният резултат да ми харесва (леле, как звучи това ), просто моят подход е различен, което не значи по-добър. По-скоро си мисля, че като всяко нещо, особено свързано с дигитална обработка, иска много цъкане, ръчкане, връткане, нагласяне и тъй нататък, за да има добър резултат. Това е една от причините да съм вдигнал ръце от софтуерните благинки, просто не ми се отдава, за разлика от други, които пък вадят брутален звук Цитирай
Yves Отговорено Септември 16, 2012 Автор Отговорено Септември 16, 2012 Е, да цъкането е неприятно, но така или иначе, за да го запиша тоя семпъл с микрофон пак си играх да цъкам из DAW-а....сега 5 клика повече или по-малко заради импулсите...бял кахър Да, звучат различно двата семпъла, но това е, защото методите са коренно различни и не съм се старал да ги направя 1:1. Иначе съм сигурен, че е възможно, просто трябват повечко проби... Цитирай
shtur4o Отговорено Септември 16, 2012 Отговорено Септември 16, 2012 Поздравления към Yves за експериментите. За мен с микрофон си е най- натуралния и истински звук. Ориндж-а ти си звучи много подобно на моя, но с мнооого повече гейн. Супер е! Icarus - мисля, че ако ще се заглеждаш по Ориндж по-подходящ за теб ще е Tiny Terror модела. Имам го от 3 години и според мен това е всичко от което има нужда един блус - рок - хард рок китарист с ..... винтидж вкусове. 2 Цитирай
Icarus Отговорено Септември 16, 2012 Отговорено Септември 16, 2012 ^Мхм, съгласен съм за Tiny Terror-а, той е готино ампче. Аз по-скоро по Rockverb се зазяпвах, но малко нанагорнище ми идва за моят бюджет Но определено са корави машини. Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 1, 2012 Отговорено Ноември 1, 2012 Определено с микрофон си е друго....Импулсите хич не са моята бира.Ампчето е много готино Цитирай
Recommended Posts