Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ето малко и от моята свирня:

http://www.vbox7.com/play:ca764a37

С 4 микрофона е записа - каса, барабанче и два овърхеда.

Така като се гледам отстрани забелязвам, че ще трябва да посъбера малко лактите и амлитудата. :thumbs_up:

Отговорено

Много си разпуснал китките, Сашо! Браво! Определено имаш физически усет към инструмента! Амплитудата ти е даже много добра, понеже ритъмът е едър. Държиш палките леко и свободно - още един плюс - звукоизвличането е отворено. Работиш и с обръча! Яко ;)

Лактите не ги мисли, те ще се нагласят сами, когато влкючиш и пръстите в действие. След като поразработиш пръстите, ще намериш удобната позиция спрямо тях и китките, най-напред, а после лактите си идват сами.

С така хубаво разпуснати и освободени ръце е много добър момент да пробваш някви триоли и четириоли, леви, десни, сякакви и то в по-бързо темпо.

Може да пробваш да си вдигнеш барабанчето, защото така ниско поставено, не ти позволява да свириш с обръч в немски захват, или американски, т.е. когато ръцете са по-встрани от тялото. Не, че задължително ще ти е по-удобно - просто ще имаш много повече възможни позиции, от които да намериш най-удобната твоя. А и когато разработваш пръсти е много важно да търсиш всякакви възможни позиции, както и различни захвати на палките.

Дай си малко повече пространство зад теб. Колкото повече - толкова повече.

Когато отваряш фуса с левия крак, губиш баланс, защото вдигаш и петата и стъпалото едновременно (ако условно разделим пета от стъпало). Пробвай да вдигаш само стъпалото - петата да си остане долу. Друг вариант е да отскачаш с крака леко, от пръсти - това се ползва и когато държиш повтаряем фус - на 1/4 или 1/8 или др.

Барабаните звучат екстра... Томът ми е особено любим :D

Браво за неравноделката, която си разработил! Това е най-показателното нещо, че има дух на барабанист в теб. Давай смело, преоткривай себе си!

Отговорено

Благодаря за добрите думи! Имам още много хляб да ям, но иначе ми се занимава. :drummer:

Миро, забравихме се с тебе, ще ти пиша Л.С., да не спамим. :)

Отговорено

Препоръчвам да се слуша със слушалки , защото ако е на обикновени колонки има ОГРОМНА вероятност касата да ви дразни много .. :) :) :)

:wallbash:
Отговорено

На скоро записахме нещо интересно с групата , реших да ви го покажа.(има малко грешки ама какво да се прави)

Поне според мен. :greenball:

:jazzband:

Отговорено

PSS, екстра, само едно нещо мен лично ми се натрапва и това е семпъла за фус. Много е дървен... няма ли някой по-добре звучащ в машинката?

Отговорено

мен лично доста неща ме дразнят вече в тия барабани :) ... честно :rocker: .. има много различни звуци .. ама ни един както трябва .. ни барабанче , ни каса ни томове.. за чинели да не говоря :punk_guitar: .. и сега май ще правя така, че да минават първо през семпли през компютъра и тогава.. иначе тия от самите барабани хич не ме кефят мамка им :greenangel: ... и не можах да се справя с настройката на чувствителноста на фуса.. затова не всеки път когато ударя издава звук.. ама.. карай .. ще видя как ще стане през компютъра ... надявам се да е доста по-добре ...

Отговорено

Ето нещо и от мен. Имам една молба, който знае парчето от първото клипче да ми каже на кой е. Имам го само без барабани, а на файла не пише нищо и немога да разбера на кой е, а пък ми е много любопитно да го чуя в оригинал :greenball:

Отговорено
Ето нещо и от мен. Имам една молба, който знае парчето от първото клипче да ми каже на кой е. Имам го само без барабани, а на файла не пише нищо и немога да разбера на кой е, а пък ми е много любопитно да го чуя в оригинал :)

Браво,много ми хареса солото ти,личи си,че си фен на Simon Philips