Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

^ Аз имах същия прблем, който много дразни, с китара на която смених стандартното страт тремоло с флойд!

След като смених пружините с чисто нови и смазах ножовете на флойда се оправи. Това се получава защото пружините не връщат флойда в изходната му позиция и го държат малко по-упънат и след разръчкване се връща в начална позиция!

Но е и нормално да разстрои малко когато го упънеш но малко при мен беше в повечко!

:)

Редактирано от lyu_records
Отговорено (Редактирано)

Не ме разбрахте за какво говоря :)

Ако примерно използваш сила Х за да бенднеш с 3 полутона струната на фиксиран бридж, то при същата сила Х с тремоло, каквото ще да е, бенда ще е примерно 2 полутона, защото освен опъна на струната, опъваш и пружините и надигаш тремолото.

Страничния ефект от това пък е, че по време на тоя бенд, надигайки тремолото, реално смъкваш всички останали струни надолу и примерно при някои блусарски бендове, където държиш една струна и бендваш втора в хармония, тази, която не я бендваш, става по-ниска... :) Сега не знам дали се разбра... туй особено се проявява като бендваш дебелите струни

Редактирано от 7thString
Отговорено

Иска се по-голяма сила, което не значи непременно, че е по-трудно. Например на мен ми е много кеф да бендвам на китара с тремоло, усещането ми допада повече, отколкото на фиксиран бридж. Обаче от това с изфалшивяването на всички останали струни ми иде да се хвърля от някой мост. Другото което ме дразни, е че като скъсаш струна, отива целият строй по дяволите поради драстичното нарушение на баланса между силите на опън на пружините и на струните. Последният път като свирих в един клуб, скъсах на средата на песента, и щото съм много голям, се опитах да замажа докато балансирам с едната ръка тремолото, след това се мъчих с чаши... Бе стана шоу, но звучеше отвратително.

Има си пинизи, виждал съм от разни страт-китаристи, докато правят бенд натискат с дланта на дясната си ръка струнника, и така уравновесяват положението в реално време. Аз това не успях да се науча да го правя като хората, затова просто си блокирах тремолото. И без това прекалено много се лигавех с тая ръчка :) Trem-setter се сещам, че беше сложил SomeoneElse преди сто години, но той и оттогава не се е вясвал из форума май. Не може да няма някой, дето да сподели. Друг тип вариант е tremol-no, което може да реши проблемът със скъсаната струна като блокира възходящата посока на движение, или с бендовете, като блокира и двете посоки на движение на тремолото. Поне става с две врътки и се сменя лесно.

Но е безспорен факт, че при умело използване, е изключително як инструмент за безбожно много музикални изразни средства. Стига да се научиш да го правиш както трябва.

Отговорено

Тва пък що за глупост?! И как ще направиш dive без тремоло? Явно Вай, Сатриани и който още се сетиш им пречат пръстите и затова напъват ръчката до откат :)

На Вай стилът му изисква да го има,разбира се че повечето музиканти го предпочитат,по точно предпочитат Флойд.Нямах пред вид че всеки пиниз който се прави от тремоло може да се направи и само с ръце,а исках да кажа че звукоизвличането е много по важно от това да дръпнеш ръчката,На мен ми звучи посредствено,въпреки че 10 години ползвах Флойд.