Slide Публикувано Юли 18, 2012 Share Публикувано Юли 18, 2012 Имам особен проблем с кофти микрофония и при двете си китари. Проблемът е само при Гитар риг, който ползвам за упражнения в нас. При по-високи нива на гейн, когато намаля волюм и тон потенциометрите до край започва да пищи. Пробван с два лампови усилвателя - няма проблеми. След това пробвах две китари към лаптопа - няма микрофонии. Свикнал съм когато не свиря да намалям китарата и е много неприятно. За протокола - китарите са h-h и s-s-s. Проблема го има на всички позиции. Тествал съм в различни помещения, с разл. Ел. инст. - при моите има проблем, при другите не. Дали са кофти компоненти или кофти изпълнение... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юли 18, 2012 Share Отговорено Юли 18, 2012 Пробван с два лампови усилвателя - няма проблеми. пробвах две китари към лаптопа - няма микрофонии. Съдейки по това което пишеш, бих заложил на кофти софтуер 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Юли 18, 2012 Автор Share Отговорено Юли 18, 2012 Не съм се изразил правилно. С моите китари и рига, при намаляне на потовете има микрофонии. С други две китари, пак в рига на лаптопа ми - няма. Моите са Ибанез РГ и Скуаер, а др. Теле хайуей уан и Лес Пол студио. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юли 18, 2012 Share Отговорено Юли 18, 2012 А какво, все пак се разбира под "микрофонИ"? Като се потропа по китарата или адаптерите се чува като микрофон, по който се тропа; или пищи при намалени потенциометри? При каква комбинация става товва - влияе ли се от единия или другия потенциометър или само когато и двата са намелени едновременно? Има ли по време на "микрофоненето" активни звукови излъчватели или не? Кабелите проверени ли са? Да не би да е брум тази микрофония? Има вариант за несъгласуване със звуковата карта, поради проблем със окабеляването на китарите. Изобщо стана като на женския пазар - много приказки, файда няма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Юли 18, 2012 Автор Share Отговорено Юли 18, 2012 Валяк, пуснах темата , очаквайки критика от твоя страна... Не съм технически грамотен в тази дисциплина. Както предполагам не си поставяш сам диагнозите... Не сме перфектни. Под микрофония имам предвид - силен, постоянен пищящ сигнал, който не се влияе от това дали докосвам струните или тремолото. Няма значение кой потенциометър завъртя до крайно положение. Колкото до кабела - имам два. Същата работа - при моите китари има микрофония , при другите не. Условията са еднакви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Юли 18, 2012 Share Отговорено Юли 18, 2012 С моите китари и рига, при намаляне на потовете има микрофонии. Ами не ги намалявай докрай. Звучи, като шега, но същия проблем имах и аз, само че с по-нехаресваната програма Revalver. Пищеше само при намален волум потенциометър. Между другото софтуерния компресор много допринася за това явление. Може донякъде да го отстраниш, като балансираш виртуалните входно/изходни потенциометри на софтуерния си чейн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юли 18, 2012 Share Отговорено Юли 18, 2012 Проблемът е комбинация от китарите и звуковата карта. Първо може да се опита със смяна на картата. Второ, може да се прегледа от специалист най-напред китарата, а после комбинацията китара-звукова карта. Най евтиното решение е, за проба да се смени картата, защото ще е с най-малко или никакво финансово натоварване, докато другия вариант няма да е безплатен. При това не е ясно колко би излязъл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Юли 18, 2012 Автор Share Отговорено Юли 18, 2012 (Редактирано) Входа ми е намален почти до минимум, изхода до средата. Редактирано Юли 18, 2012 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юли 18, 2012 Share Отговорено Юли 18, 2012 (Редактирано) Не бива да се пропуска и лоша работа на драйверите и използваната програма, с конкретната карта. Редактирано Юли 18, 2012 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Юли 18, 2012 Автор Share Отговорено Юли 18, 2012 (Редактирано) Машината е лаптоп и смяната на картата ще е неудобна... По-скоро явно ще трябва външен интерфейс. Благодаря все пак за отговорите. Редактирано Юли 18, 2012 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Юли 18, 2012 Share Отговорено Юли 18, 2012 Кой вход на аудиокартата използваш за китарата - линейния или микрофонния?Нали работиш с ASIO патъкламите? Предполагам знаеш, че по-бюджетните карти при инсталация изкуствено повдигат с доста % децибелите на сигнала в микрофонния вход, което се отменя лесно. Ако, като повечето хора обаче предпочиташ за целта линейния вход пред микрофонния, е хубаво между него и китарата да се ползва допълнително устройство, та било то и пасивно. Аз бих увеличил входа и намалил изхода, но тогава трябва да си препипаш целия виртуален чейн откъм нива. Странното в твоя случай е, че и със сингли имаш такъв проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Юли 18, 2012 Автор Share Отговорено Юли 18, 2012 Ааа, да. Виж как ме подсети! Понеже Дел са много хитри, има комбиниран микрофонен и линеен вход, като при вкарване на у-во пита какво е. Знам, че мика е по-чувствителен и е с различни импеданси от китарата, за това избирам line-in. И да-ползвам асио. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts