acc Публикувано Юли 5, 2012 Публикувано Юли 5, 2012 ОК, за втори път пускам подобна тема, но преди проблемът се разреши, а сега остава Става дума за свързване на дигитално пиано Yamaha P90 с компютър за работа с MIDI. Проблемът: При свързване на пианото с компютъра (и стартирана на програма за МИДИ едитинг) се появява следнто съобщение: Пианото е свързано с MIDI към usb interace. Тестове, които направих, за да разбера от къде идва проблема. С неуспех: 1. Опитах с друга програма на PC. 2. Опитах с друг PC (единия на Vista, втория на XP) 3. Опитах с два други инструмента - Яамаха и Роланд. При Яамаха системата работеше едностранно. Пианото просвирваше миди файлове от компютъра само, но не можеше да изпраща сигнали към компютъра успешно. При Роланд, освен просвирване, работеше и out (от пианото към PC), но с много грешки. 4. Опитах с друг MIDI-usb interface (на Roland) 5. Намерих си даже servie manual за Yamaha P90 и опитах да стартирам тест 37, но нещо не стана, не знам дали го направих както трябва... С успех: 1. Свъзах двата инструмента - моя Yamaha P90 с Roland със стандартни MIDI кабели петици (in и out) - инструментите комуникираха безпогрешно помежду си и в двете посоки. Допускам, че е нужна добра саундкарта (каквато имах, но изгоря), вместо тези интерфейсове, но все пак допреди няколко дни всичко работеше без проблем. Може ли някой да помогне? Цитирай
CyberGene Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 Я обясни точно с какъв кабел MIDI 2 USB го вързваш? Към DIN 5-иците отзад на пианото или към специалния конектор To Host на пианото? Щото онова съобщение по-горе май излизаше само във втория случай. Аз съм имал P90 и съм го вързвал все към 5-иците и не съм имал такива проблеми. Цитирай
acc Отговорено Юли 5, 2012 Автор Отговорено Юли 5, 2012 Ползвам петици. Тези двете: Roland UM-ONE USB MIDI Interface M-audio Роланд-а,който купих днес сработи на друга клавиатура, но не и на моята. Цитирай
CyberGene Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 Пробвай да превключиш HOST SELECT SWITCH, а ако не е от това, да вържеш кабела на друг USB-порт (пробвай ги всичките). На Уиндоус обикновено драйверът за такива неща се инсталира само за порта, на който е бил вързан кабелът, когато за пръв път е включено устройството, а на останалите не работи. За друго не се сещам в момента. Цитирай
programista Отговорено Юли 6, 2012 Отговорено Юли 6, 2012 Виж и дали не си разменил Midi IN и Midi Out... - звучи тъпо, но често се случва. На Уно-то си пише "to Midi in " и "To midi out" и не би трябвало да се бъркат.. ако пише само "midi in" "midi out" това означва, че трябва да включиш "midi in" на кабела в midi out на клавира. ^ Да, проблема може да е и в драйверите Имам една стара миди клавиатура Маудио Radium, на която всеки път като я включвам трябва да трия дивайса и да инсталиарм на ново драйверите.. с другите 2 клавиатури маудио(O2 и Axiom) нямам никакъв проблем Цитирай
acc Отговорено Юли 6, 2012 Автор Отговорено Юли 6, 2012 програмиста, преди година имах същия проблем, водих пианото на сервиз, тестваха го - всичко беше наред. Оказа се, че съм включил захранването му вмесо на 12 волта, на 9 Сега, опбаче всичко съм проверил. Ръчках малко "to host" копчето, което си беше правилно настроено, и взе че тръгна, но пак заби. Сега в момента работи Да видим.... Тъпо е, пак да хамалувам да го водя на сервиз и да ми кажат, че всичко е наред.... Цитирай
Dimitar Atanasov Отговорено Октомври 4, 2012 Отговорено Октомври 4, 2012 Колеги имам същото пиано. Дали мога да го включа към нормално PC чрез неговата букса (нещо като малка петица) към 9-пиновия в компютъра. Взех такъв кабел, но не сработва май. Променях копченцето на Хост-а - нищо. Пипах настройки в Cubase - тц. Идея? Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 Кой 9 пинов в компютъра? Цитирай
Dimitar Atanasov Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 Ми не този за монитора, другият. Уж за пренос на данни. Само той е женски. Другият е мъжки. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Октомври 6, 2012 Отговорено Октомври 6, 2012 (Редактирано) Този за монитора НЕ е 9 пинов. 9 пинови са само серийните портове, каквито от известно време не слагат. "Другият" е най-вероятно MIDI, ако е жълт на цвят, но за него трябва по-особен кабел. Дай да видим твоя кабел какъв е. Редактирано Октомври 6, 2012 от Петьо Бояджиев Цитирай
Recommended Posts