Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ще бъда благодарен за мнения относно Line 6 POD 2.0, както и за адреси на видео-уроци как се работи с него. Ръководството към устройството е много разтегнато и има повече характер на на реклама, а и познанията ми по английски явно не са ми достатъчни.

Търсих материали по темата във форума, като се върнах доста назад, но не открих.

Отговорено (Редактирано)

Писъл съм тема как може да го базикаш с MIDI кабел и какъв софт ти трябва за целта.

Това е сравнително опростен процесор от страна на настройки. Предполагам, че са ти ясни врътките върху него, скритото обаче е следното:

1. Когато задържиш копчето TAP и едновременно завъртиш копчето EFFECTS това са ти различни симулации на кабинети.

2. Когато задържиш копчето TAP и едновременно завъртиш копчето АМP MODELS са ти останалите симулации на различни усилватели.

3. Когато задържиш копчето TAP и едновременно завъртиш копчето DRIVE над 12 часа се получава повече драйв на избраната от теб амп симулация.

4. Когато задържиш копчето TAP и едновременно завъртиш копчето CHAN VOL над 12 часа получаваш бустване.

5. Когато задържиш копчето TAP и едновременно завъртиш копчето TREBLE над 12 часа бустваш еквалайзера.

6. Когато задържиш копчето TAP и едновременно завъртиш копчето MIDDLE над 12 часа беше за някаква опция на дилея (не си спомням точно)

7. Когато си направил свой пресет и натиснеш 2 пъти копчето SAVE го запазваш.

8. Когато искаш да преместиш или по-точно копираш даден ефект на друга позиция, натискаш копчето SAVE то започва да мига със стрелкичките си избираш на кое място искаш да го копираш и след това натискаш копчето SAVE но 2 пъти (това трябва да стане бързо).

Това е в общи линии.

Редактирано от lyu_records
Отговорено (Редактирано)

За пояснение относно точките 3, 4, 5 и 6 когато съответния потенциометър го завъртиш над 12 часа функцията е включена, когато го завъртиш под 12 часа изключена.

Като завъртиш копчето MIDDLE когато си включил тунера променяш настройката на тунера.

Редактирано от lyu_records
Отговорено

Благодаря за информацията. А какво е мнението ти за POD 2.0 в сравнение с други подобни устройства?

Отговорено

Благодаря за информацията. А какво е мнението ти за POD 2.0 в сравнение с други подобни устройства?

Аз oсвен двойката имам XT ползвъл съм X3 LIVE. Какво да ти кажа много хубав класически процесор си е. На запис звучи доста приятно то и концепцията си му е такава, сравнително опростен е само ти трябва един FBV педал.

Като го сравнявам с неговите събратя от Line 6 звучи по-добре. Примерно при XT има едно мазане и дращене, коет за да го настроиш се изисква повече време и познания, докато двойката е по-добра в това отношение. Но примерно при POD 2.0 имаш едно конкретно звучене на драйва, което както и да го настройваш не може да избягаш от него, а при XT това упира до настрйка и звучи различно.

• 3 weeks later...
Отговорено

Мога да добавя само, че тунера може да се калибрира. След натискане на бутона tuner на дисплея се появява честотата на тона ла за 2 секунди. Може да се променя като се върти middle потенциометъра през тези 2 секунди. Много тегаво беше като го бях завъртял без да искам и се чудих 2 седмици защо китарата звучеше фалшиво с бекинг тракове и тн. Трябва да е 440.

Все пак за 50 лева + можеш да си вземеш DigiTech RP250, RP255. Звучат по - яко, не ти трябва педалиера, имат whammy (можеш да си направих присет с бас симулация) и RP255 има looper, което си е яката работа за тия пари.

Ако взимаш под-а гледай ква педалиера ще му взимаш. Новите подове са с FBV, а по - старите с няква друа. :)

Отговорено

^Колега ти май не четеш!

Малко по-горе съм го написал и това за тунера:)

Обхвата му е от 436 до 445 и няма никакви 2сек. когато и да завъртиш копчето се променя честотата.

А той човека до колкото разбирам си го има и пита как да си го настройва, че не схваща ръководството.

Иначе процесори на пазара бол за нужди всякакви.

Отговорено

Аз съм много доволен от POD 2.0, определено ми допада повече в някой отношения от Guitar Rig, Amplitube или Overloud TH2 Standalone. :):)