Jump to content
Българският форум за музиканти

rokoman

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

rokoman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Обществена Репутация

  1. rokoman

    Audacity

    Благодаря! Точно за това става дума. Съжалявам, ако съм предизвикъл негативни емоции...
  2. rokoman

    Audacity

    Към китаристи, използвали програмата Audacity! Искам да използвам програмата при разучаване на песни. Как точно Audacity може да забави темпото (което е ясно и лесно), но без да променя височината на тона? Благодаря предварително!
  3. Trendkiller, Изчерпателно и академично, особено с илюстрацията. Благодарен съм, че и аз мога да се възползвам от информацията.
  4. Батериите са опция, която не ме интересува особено, тъй като свиря само за собствено удоволствие в къщи. Но информацията за Loop-а е интересна. Благодаря!
  5. Благодаря на всички, които толкова бързо и любезно отговориха на въпроса ми. За мен Roland е интересен, тъй като има вграден Loop, който иначе е още ме малко пари като допълнителен ефект. Това, според вас, сериозна причина ли е или проблемът има и други решения?
  6. Здравейте, търся компетентно мнение за усилвател за акустична китара. Свиря съвсем любителски и за собствено удоволствие, само в къщи. Имам два инструмента: Ovation Celebrity Solid Sitka Spruce Top Nylon String Electro-Classical Guitar CC243-4 Nylon NT Natural и Yamaha APX - 5A - с метални струни. Не зная дали мога да използвам успешно един и същ усилвател и за двете китари. Максималния ми бюджет не е висок и позволява да планирам до цените на Roland AC-33, 665 лв. Благодаря предварително.
  7. Благодаря на китаристите, които споделиха мнения. Пробвах и двете китари, но не съм професионален музикант, а любител. На мен Овейшън също ми допадна, но четох във форума хубави отзиви за Лаг. "Пипнах" и такава китара в магазина към Хладилника, на Мюзик Дивижън, и ми се стори добра. Това ме разколеба и ме накара да потърс мнения на по-вещи хора. Много съм впечатлен от добронамереното отношение към начинаещи, особено към момичетата, които търсят съвети. Такова кавалерство наистина приляга на хора, общуващи с най-благородния инструмент! Преди близо година във "Базар" се е предлагал Овейшън, но го изпуснах. Има ли някой информация дали сепродава такава китара? Знам, че има една в xxxx, но се интересувам и от използван инструмент по финасови съображения. Още веднъж благодаря на всички, които писаха. Рокоман
  8. Уважаеми съфорумници, свиря аматьорски и за удоволствие. Колебая се в избора си между две китари. Едната е Ovation Celebrity Solid Sitka Spruce Top Nylon String Electro-Classical Guitar CC243-4 Nylon NT а другата - Lag Acoustic guitar TN100A. Причина да се насоча към тези китари е, че търся акустичен инструмент с найлонови струни, но с по-тесен гриф - пръстите ми не са особено дълги, а и нараних сериозно лявата си ръка и започнах да свиря, за да я раздвижвам след операция. Ще бъда много задължен на всеки, който сподели информация за тези и други подобни китари. rokoman
  9. rokoman

    Line 6 POD 2.0

    Искрено благодаря за навременните и изчерпателни съвети!
  10. rokoman

    Line 6 POD 2.0

    Благодаря за информацията. А какво е мнението ти за POD 2.0 в сравнение с други подобни устройства?
  11. rokoman

    Line 6 POD 2.0

    Ще бъда благодарен за мнения относно Line 6 POD 2.0, както и за адреси на видео-уроци как се работи с него. Ръководството към устройството е много разтегнато и има повече характер на на реклама, а и познанията ми по английски явно не са ми достатъчни. Търсих материали по темата във форума, като се върнах доста назад, но не открих.
  12. Начинаещ съм, свиря на Squier Strat и възможно най-малкото кубе Fender, които ми създават следните проблеми: чувам пукане и увеличаване на шума в кубето при приближаване на пръстите на лявата ръка към струните. Практически всяко пипане на струна предизвиква пукане. Пробвал съм на същото кубе да свиря с друга китара - няма този проблем. Сменях и кабели - пукането и шума остават. Засега се оправям, като държа дясната си ръка допряна към тремоло-блока. По този начин нещата са прилични. Мисля, че има гаф с екранирането на електрониката или с т. нар. маса - две теми, които така и не ми станаха ясни в училище. Изобщо, в тия науки хич ме няма. Освен това ми се струва, че функционира само понциометъра за усилване-намаляване на звука на китарата. Въртенето на другите два не променят с нищо тона. Въпросите към форума са: мога ли да направя нещо сам по тези въпроси под вещото ръководство на някой печен китарист или да се обърна към специалист и кой е той - дайте данни за контакт.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.