VasilVasilev Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 Незнам аз имам акустична китара и ел. китара. На ел. китарата ми супер по-лесно - незнам може би на акустичната повече ми се напрягат пръстите. Цитирай
Fender_str Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 При мен пък е точно обратното по-лесно ми е на акустична и класическа, отколкото ел Цитирай
CaptiveAlien Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 При мен пък е точно обратното по-лесно ми е на акустична и класическа, отколкото ел Малко Офф: Ама и аз имам съшия проблем... С пръсти и на класическа свиря много ама много (по моите начинаещи стандарти),ако не по-добре, то по-леко от на електрическата... Това перце направо ме убива Иначе спрямо това колко трябва да натискаш, на ел.-а все пак си е по-лесно. А колкото до пръстите - еми трябва да се свикне, и аз съм в този период, сега се белят почти през ден Но пък не ме болят хич вече Дерзай с почивки и това е Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 понеже съм с класическа китара и като си я сваля с тон и половина струните ''омекват'' демек няма такова напрежение в тях, ще се отрази ли тва на формата на грифа? да не вземе да се изкриви? ами за целта можеш да вземеш по-дебели струни и да си ги държиш на дроп-настройката (ама ако ги опънеш на стандартна може да ти изпращи грифа)или само по-дебела струна за 6та. Да не би да са ти гадни или високи струните??? Аз като почнах да свиря бях с кухарка Орфей от 60та и пак не ми ставаха мазоли, а ся ми е почти еднакво удобно квато и китара да хвана, само да не са и струните на 1см от грифа и при акустичните ме дразни дебелото тяло, иначе то се знае - стратокастера си е най-удобната Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Юни 29, 2006 Автор Отговорено Юни 29, 2006 @captive alien-аз нямам проблеми с перцето, супер удобно ми е, с пръсти обаче не мога да свиря. адски трудно е, а нокти никога не бих си пуснал. @овърдрайв-не бих си взел дебели струни щото дроп настройката ми трябва само да свиря пауъркорди, а като е дроп високите ноти отиват твърде навътре в тялото и е неудобно за свирене а аз много свиря високи ноти, в момента уча първото и второто соло на султанс ъф суинг. затова ми трябва да мога да минавам от дроп в стандарт без да се безпокоя че ще ми се изкриви грифа. между другото предчуствам че е време за смяна на струните а нито знам какъв размер да взема, нито моите какъв са, нито как да ги сменя... Цитирай
LOE Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 Ха ха, че кой е казал че тряа свириш с нокти бе, ти да не си някоя жена хахаха. С пръсти си е съвсем добре, има и разни напръсници ако искаш да извличаш звука с нещо твърдо. Gee Tee Age - с железни струни ли си или пластмасови? Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Юни 29, 2006 Автор Отговорено Юни 29, 2006 то класическа с железни май няма(с пластмасови съм) а за ноктите-нали тия дето свирят без перце си пускали нокти Цитирай
LOE Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 глупости аз свирих към половин година класика, и от десетина човек които посещавахме школата нямаше нито един който да свири с нокти а ако са пластмасови нема проблем да ги смъкваш, той дропа не увеличава теншъна тей че няма кво да се счупи, просто си вземи някой малко по дебел компект ако си с тънак Цитирай
VasilVasilev Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 Това с ноктите съм гу чувал и аз ама е много тъпо. Цитирай
LOE Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 (Редактирано) абе тва са глупости, чиста проба превземка, както - ако счупиш нокът и отлагаш концерта ли? хаха Има си перца които се слагат на пръстите, и което е още по добре като ги махнеш няма какво да ти пречи да държиш нормално перо или да свириш само с пръсти... Редактирано Юни 29, 2006 от LOE Цитирай
VasilVasilev Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 абе тва са глупости, чиста проба превземка, както - ако счупиш нокът и отлагаш концерта ли? хаха Има си перца които се слагат на пръстите, и което е още по добре като ги махнеш няма какво да ти пречи да държиш нормално перо или да свириш само с пръсти... съгласен съм с тебе Цитирай
Guest Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 Аз пък си карам с нокти, дори като свиря на електрическата , правят се много готини изкуствени флажолети така :green: На акустичната също свиря с нокти, харесва ми много повече как звучи. А ноктите ми са адски твърди, щом дори ми е трудно да ги режа Иначе на лявата си ги държа къси, иначе много проблеми със струните Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 абе вий сте луди... само аз ли съм нормален тука да свиря с перо???? геетееаге- сложи си метални, за да имаш малко по нормален звук, а китарата ти има ли трус род (иначе може да не издържи метални)??? аз ти препоръчвам за електрическа 9ки, щом те болят пръстите, 9ките са доста леки, например добра марка е Д'Адарио, струват към 10лв Цитирай
LOE Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 (Редактирано) по добре да стои с пластмасови... тях и да ги опъваш и да ги разхлабваш нямат голяма разлика в теншъна, което не важи за железните струни... а и пластмастовите струни звучат много приятно... И не се притеснявай, и аз свиря с перо Е и с прсти в много редки случай, едиствената файда от класическата китара е че и до ден днешен нямам проблеми със свиренето с пръсти Редактирано Юни 29, 2006 от LOE Цитирай
Guest Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 И аз съм с перо, само за някой по-смотан флажолет дето с перце го не мога, си ползвам ноктите плюс т'ва, като си изпуснеш перцето и нямаш друго под ръка, как се свири ? Сега се сетих, познавам един пич, който свири пак на електрическа, обаче без перце, ползва си ноктите. Не знам как го прави, но не свири никак зле :wow: Аз лично си предпочитам перцето де Цитирай
Recommended Posts