Jump to content
Българският форум за музиканти

начинаещ музикант


Recommended Posts

Здравейте, мисля да се записвам на уроци по китара, но досега никога не съм свирила. Въпросът ми е: каква китара бихте ми препоръчали като за начало и горе-долу за колко лева бих могла да намеря една?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

http://forum.muzikan...oaa-eeoadhenoe/

 

http://forum.muzikan...caeaae-eeoadha/

 

Тук ще на мериш отговори на въпросите си. Колкото до цената - тя е толкова, колкото можеш да си позволиш :) Някои закътват 150-200лв в началото, или 400-500 като за висок старт, някои директно се изфукват с 3-4 хилядарки за китара ;) Ние не знаем колко е широка твоята черга...

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в първия пост не видях да е споменато, но трябва да решиш също така за акустична или електрическа китара става въпрос. Съответно ако не знаеш с коя от двете да почнеш, във форума имаше поне 1 тема (а сигурно са доста повече), където надълго и нашироко хора с опит дискутират тези въпроси и обясняват кое как трябва да бъде и защо. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте пак, не отговорих по-рано, защото нямах време. hand_of_doom, казаха ми, че е по-добре да започна с акустична, затова така и ще направя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да почнеш с всякаква китара, желанието отвътре е важно. В момента има три китари и да ме питаш за какво са ми. Това е като да имаш три жени или три коли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не е късно ....имаше такъв лаф... :greenball:

 

--------------------------------

 

Относно китарата - ако си от София помоли някой по напреднал съфорумец или учител по китара да ти помогне с избора на инструмент и не само ... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

^И никога не казвай никога! Аз започнах с класическа китара а там са едни дългииии пиесииии, а после захванах с ел. китара, това което оценявам от класическата, е че се научих да свиря с пръсти, в последствие и с перо. Та понеже много се кефя на Блус от най-най-най-стария, пръстовото свирене ми пълни душата на по чашка, иначе лющя Хеви.

Та важното е какво ти е на душата, моята е като фурнаджийска лопата в това отношение :greenball:

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквато и китара да захванеш, съвсем сериозно те съветвам да не хвърляш много пари за нея - най-малкото защото все още не знаеш дали наистина искаш да свириш.

Китарата, на която свиря в последните пет години, всъщност я подариха на брат ми за рождения ден. Той не я е пипвал изобщо от година-две, а и преди това не се занимаваше особено усилено, а всъщност я получи, защото много искаше да се научи да свири.

Естествено, понятието "много пари" е доста разтегливо - за някои сто лева са непосилна сума, за други хиляда са пари за семки. Естествено, щом напреднеш достатъчно и научиш със сто процента сигурност, че свиренето наистина ти е страст, няма да е зле да смениш инструмента с по-скъп, стига да искаш и да можеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По магазините има много модели съвсем прилични инструменти между 150 и 200 лв. Без да са нещо изключително те напълно покриват изискванията за начално обучение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.