upgrayedd Публикувано Май 16, 2012 Публикувано Май 16, 2012 Здравейте, мисля да се записвам на уроци по китара, но досега никога не съм свирила. Въпросът ми е: каква китара бихте ми препоръчали като за начало и горе-долу за колко лева бих могла да намеря една? Цитирай
7thString Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 (Редактирано) http://forum.muzikan...oaa-eeoadhenoe/ http://forum.muzikan...caeaae-eeoadha/ Тук ще на мериш отговори на въпросите си. Колкото до цената - тя е толкова, колкото можеш да си позволиш Някои закътват 150-200лв в началото, или 400-500 като за висок старт, някои директно се изфукват с 3-4 хилядарки за китара Ние не знаем колко е широка твоята черга... Редактирано Май 17, 2012 от 7thString Цитирай
hand_of_doom Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Аз в първия пост не видях да е споменато, но трябва да решиш също така за акустична или електрическа китара става въпрос. Съответно ако не знаеш с коя от двете да почнеш, във форума имаше поне 1 тема (а сигурно са доста повече), където надълго и нашироко хора с опит дискутират тези въпроси и обясняват кое как трябва да бъде и защо. Успех! Цитирай
iliev.p Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Двата линка дават изчерпателна информация на твоя въпрос посочени от 7thString Цитирай
upgrayedd Отговорено Май 19, 2012 Автор Отговорено Май 19, 2012 Здравейте пак, не отговорих по-рано, защото нямах време. hand_of_doom, казаха ми, че е по-добре да започна с акустична, затова така и ще направя Цитирай
a_panov Отговорено Май 23, 2012 Отговорено Май 23, 2012 Можеш да почнеш с всякаква китара, желанието отвътре е важно. В момента има три китари и да ме питаш за какво са ми. Това е като да имаш три жени или три коли. Цитирай
rockfire Отговорено Май 24, 2012 Отговорено Май 24, 2012 Да имаш 3 жени и 3 коли не е толкова лошо ,стига да не тръгнат жените по моловете... 3 Цитирай
iliev.p Отговорено Май 29, 2012 Отговорено Май 29, 2012 Като имаш три коли в едната ще се возиш ти,у втората китарата, а у третата ще си возиш шапката! 1 Цитирай
upgrayedd Отговорено Юни 1, 2012 Автор Отговорено Юни 1, 2012 rockfire, не всички момичета ходим по моловете, има и изключения Цитирай
rockfire Отговорено Юни 2, 2012 Отговорено Юни 2, 2012 Никога не е късно ....имаше такъв лаф... -------------------------------- Относно китарата - ако си от София помоли някой по напреднал съфорумец или учител по китара да ти помогне с избора на инструмент и не само ... Цитирай
lyu_records Отговорено Юли 23, 2012 Отговорено Юли 23, 2012 (Редактирано) ^И никога не казвай никога! Аз започнах с класическа китара а там са едни дългииии пиесииии, а после захванах с ел. китара, това което оценявам от класическата, е че се научих да свиря с пръсти, в последствие и с перо. Та понеже много се кефя на Блус от най-най-най-стария, пръстовото свирене ми пълни душата на по чашка, иначе лющя Хеви. Та важното е какво ти е на душата, моята е като фурнаджийска лопата в това отношение Редактирано Юли 23, 2012 от lyu_records Цитирай
Ko4o Отговорено Юли 27, 2012 Отговорено Юли 27, 2012 Разпитай къде наблизо има учител по китара. Иначе не си струва усилията, няма да научиш нищо. Цитирай
AzSumTuk Отговорено Юли 29, 2012 Отговорено Юли 29, 2012 Каквато и китара да захванеш, съвсем сериозно те съветвам да не хвърляш много пари за нея - най-малкото защото все още не знаеш дали наистина искаш да свириш. Китарата, на която свиря в последните пет години, всъщност я подариха на брат ми за рождения ден. Той не я е пипвал изобщо от година-две, а и преди това не се занимаваше особено усилено, а всъщност я получи, защото много искаше да се научи да свири. Естествено, понятието "много пари" е доста разтегливо - за някои сто лева са непосилна сума, за други хиляда са пари за семки. Естествено, щом напреднеш достатъчно и научиш със сто процента сигурност, че свиренето наистина ти е страст, няма да е зле да смениш инструмента с по-скъп, стига да искаш и да можеш. 1 Цитирай
Fats Отговорено Юли 30, 2012 Отговорено Юли 30, 2012 По магазините има много модели съвсем прилични инструменти между 150 и 200 лв. Без да са нещо изключително те напълно покриват изискванията за начално обучение. Цитирай
7thString Отговорено Юли 30, 2012 Отговорено Юли 30, 2012 По всяка вероятност за 3 месеца откакто е темата, мацката или си е взела китара, или се е отказала от начинанието Цитирай
Recommended Posts