Parni_Valjak Отговорено Юли 2, 2012 Автор Отговорено Юли 2, 2012 (Редактирано) Тъй,тъй... С други думи, R2 става R3 потенциометър, плъзгача му в ляво, а горния край на C1. Като казвам, че темите ми стават с определени хора, а с други хич биля, някои не вярват... Приложението го има в Chromе а може да се изтегли и от сайта на фирмата, безплатно. Както споменах, силно ограничена програмка, но в същото време и с достатъчно големи възможности за любители. В първият пост има линк, под видеото е ! Редактирано Юли 2, 2012 от Parni_Valjak Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 2, 2012 Автор Отговорено Юли 2, 2012 При почти всички китари потенциометрите са свързани огледално на посочения от g_vayov начин. Именно за това избрах това анализиране. За да се види как влияе на амплитудата и на честотната характеристика преместването на плъзгача. Вижда се затихването във високите честоти, което никак не е за подценяване. Това, което не очаквах, е повдигането в областта на 2 KHz, защото не предвиждах резонанса породен от индуктивността и паразитния капацитет в изхода. Това се проявява само при достатъчно висок импеданс на товара. (Защо ли някои стари усилватели имат по10М входен импеданс?). При нисък товар качественият фактор силно намалява и накрая се стига до апериодичен затихващ процес. Експериментът дава предпоставки за по-задълбочен анализ и съответно създаване на оптимизирани електронни устройства, изцеждащи максимума от качеството на китарния звук. Цитирай
emosms Отговорено Юли 3, 2012 Отговорено Юли 3, 2012 Господин Начев, темата е за "НАПРЕДНАЛИTE...", и има допълнение: " Преди това обаче ще трябва да понаучат нещичко повече. Например може да преминат начален курс от виШо образование, за да разбират какво правят." Бъдете така добър да спазвате соствените си препоръки да не четете теми, които не са Вас. Лек Ден ! Кажи де, кажи Цитирай
Mairomaster Отговорено Юли 3, 2012 Отговорено Юли 3, 2012 каква е идеята на R1, също на R3 и C3? Съпротивление на адаптера, тон потенциометър, кондензатор към тон потенциометъра. Скоро и аз си бях играл, точно с подобни симулации и бях стигнал до смущаващи за мен резултати. Но в последно време много работа и няма никакво време за играчки Цитирай
Recommended Posts