Jump to content
Българският форум за музиканти

Майлс Дейвис (документален филм)


Recommended Posts

Parni_Valjak скоро написа нещо, което много ме изкефи и което ми напомни за форумни коментари от сорта на " Е в коя консерватория е учил Б.Б.Кинг?!" или "или се раждаш музикант, или не, музиката не се учи" ;). Та се сетих и за този

( частта, в която Майлс споделя за неоправданото реноме на чернокожите в САЩ, че те си били родени музиканти и споделя: "I am no accident"). Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Дали са учили консерватория или не, се оказва за тези големи музиканти все тая, НО никой не трябва да си въобразява ,че са станали големи без труд(репетиции ,без уроци). Нуждата от "консерватория" е необходима на музиканта да запише с ноти своите произведения ако има намерение произведенията му да се свирят след години, както писателя ги записва с азбуката,постно ,но това е истината казана накратко,това дали сме съгласни с нея си остава индивидуален проблем. Моите 5стинки.

Майлс Дейвис :godbless::recourse::hooray:

Редактирано от iliev.p
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Нашенските условия ни карат да правим разлика между еднакви неща. Защо разделяме консерватория от учене и труд, от репетиции и усъвършенстване?

А къде оставяме начина на мислене, който се формира от преподавателите, менторите? От личния пример във консерваторията? Знаещите и можещите нима са различни на различните места?

Това, че у нас всичко е девалвирано и усилията да получиш правилното образование е непосилно за повечето "музиканти" не може да е пример! Оставям съвсем настрана цялата обърканост у нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно вярно!Специално Майлс е "дипломиран музикант" :) и то е бил отличник...леле как звучат тези определения за него,направо ме е срам,като ги пиша:)За съжаление във фонотеката на голяма част от нашите "академици" той липсва!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледал филма и вътре най-вероятно това се споменава, но да кажа, че в няколко от албумите си Майлс Дейвис използва Marcus Miller за записите на всички инструменти освен тромпет частите (включително други духалки).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Малко  :offtopic-001:

 " Е в коя консерватория е учил Б.Б.Кинг?!" или "или се раждаш музикант, или не, музиката не се учи" ;)

B.B. King - Life Of Riley - също интересен документален филм 

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.