Jump to content
Българският форум за музиканти

Presonus Audiobox


Yves

Recommended Posts

Здравейте

 

Новак съм в записите на китара и съответно нужното оборудване. Имам въпрос относно Presonus Audiobox. Харесал съм си я, но нямам идея дали микрофонните преампи са читави, понеже нищо не разбирам. Възнамерявам основно тях да използвам, но искам да имам опцията да мога да записвам директно от Line out на ампа или атенюатора, но картата няма Line In. Може ли в такъв случай да се използва инструменталния вход?

 

Също бих се радвал на препоръка относно друг модел в този ценови диапазон 200, макс 300лв

 

Благодаря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да може да се използва инструменталния вход. Относно преамповете в тея класове в общи линии са горе долу еднакви, по-скоро опира до личните предпочитания към дадена марка, като добрите драйвъри са най-важното нещо, (има го и момента че някой интерфейс на един компютър се държи перфектно на друг шок и ужас), за тея пари можеш да си вземеш нещо на фокусрайт или м-аудио.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И line in да има, дали няма да му дойде доста горещ сигнала от изхода на усилвателя, пък дори и атенюатор да има. Знам че за такава ситуация се използва DI box с вграден атенюатор в който влиза сигнала от усилвателя и после от изхода към микрофонен вход.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е той самия атенюатор си има Line out предвиден за записи, така че предполагам ще е ок като сила. Въпросът ми е дали ако този сигнал отиде не в Line in, a във входа за инструмент ще е сполучлив резултата. Разни там нива, импеданси....въобще не съм в час с тия неща и затова питам :)

 

За преампите и аз предполагам, че ще са аналогични в целия клас, идеята ми е дали ще са по-добри с нещо от това, което сега имам - Line 6 UX1...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.