soundcraft Отговорено Април 17, 2012 Отговорено Април 17, 2012 (Редактирано) Абе,не сте ли чували,че "Който може - го мАже."... Горките ученици... Редактирано Април 17, 2012 от soundcraft
FFFDF Отговорено Април 17, 2012 Отговорено Април 17, 2012 Хохохо Доста сладичко... Винаги съм си мислил, че не е нужно да можеш да свириш на китара, за да правиш някакви неща "а-ла Ингви" и точно такъв е случаят тук (нямам предвид това, което на пръв поглед изглежда, че имам)
ultramega Отговорено Април 17, 2012 Отговорено Април 17, 2012 Видях темата още в началото и се въздържах от коментар по свиренето (въпреки че ми напираше ). Аз и сега ще се въздържа, но ще припомня на онези съфорумници , които нон стоп с големи букви крещят на младите ентусиасти "ОТИВАЙ НА УРОЦИ ". Някой ако свири добре на китара , не е задължително да дава пълноценни уроци. Тук дори да се абсратрахираме от начина на заснемане и от свиренето - добро или не чак толкова, обясненията са почти безполезни. 1
tatkoogi Отговорено Април 17, 2012 Отговорено Април 17, 2012 Ами "...тва е в общи линии..." каза човека. И добре, че му свърши дъвката щото можеше и други стилове и китаристи да засегне /опазил Бог/. Значи две неща напират в мен - един въпрос и една препоръка. Първо да попитам: -Не Ви ли е срам да се наричате преподавател, а г-н Сотиров? И второ - както сам се изразявате, поупражнявайте се и Вие по 1 час на ден и тогава дъвчете дъвка по "телевизията", защото и сценичната треска Ви идва в повече!
Fats Отговорено Април 17, 2012 Отговорено Април 17, 2012 За сетен път се убеждавам, че голяма част от пишещите тук са силни... на думи. Няма да окачествявам написаното като злоба, просто няма смисъл. Домораслите "виртуози" са непобедими. Момчета, дано някой ден достигнете нивото на "мажещия" Боко. И да свирите там, където той беше дълги години. Честно казано, съмнявам се да ви се случи. Хайде сега, продължавайте да изливате помия. 1
makedonetsa Отговорено Април 17, 2012 Автор Отговорено Април 17, 2012 Благодаря за откровените мненията и добронамерените коментари - другото няма да коментирам . Радвам се ако с нещо все пак въпросното клипче (урок) е било полезно.
makedonetsa Отговорено Април 17, 2012 Автор Отговорено Април 17, 2012 (Редактирано) Реших да пусна линк и към първия урок на Борис за тези които искат да го видят . http://youtu.be/lqmPjYGvU_U Приятно гледане ! Редактирано Април 17, 2012 от eL_NinYo 2
7thString Отговорено Април 17, 2012 Отговорено Април 17, 2012 (Редактирано) Наистина е прекалено отъпкването па ся. Истината е някъде по средата - аз поне се надявам да сте си взели бележка какво и как трябва да се подобри. Хвалебно е, че все пак има желание да се прави нещо в тази насока и че искате критика. Ся, че се прекалява с нея е друг въпрос, но и проблемите не са маловажни Fats, както съм се убедил в арогантното ти, безмисловно поведение, все пак ще ти кажа - не е нужно човека да е виртуоз за да преподава. Мен не ме интересува дали маже или не, или дали е виртуоз. Ясно е, че във форума има по-добри китаристи, класи над това, ама в момента се обсъжда поднасяне на урок, а не кой колко си може. македонеца, това последното е съвсем друго и много по-информативно! Това, което би било по-добре е да се снима на два пъти, като едната камера е closeup на това, което показва, и също, което е характерно за много видеоуроци - да се разписва материала и да се чете, за да се избягват паразитни фрази като "ааа иии ъъъ амииии" - така ще изглежда много по-професионално. Успехи! Редактирано Април 17, 2012 от 7thString 3
dickens Отговорено Април 17, 2012 Отговорено Април 17, 2012 (Редактирано) Сега, факт е, че това първото само му вреди на имиджа и аз не бих завел дъщеря си, примерно, на уроци при него...ако това му е визитката. Говоря като страничен наблюдател, няма злоба, просто мнение. Имам чувството че са му тикнали този Ibanez, който явно не му е съвсем удобен, и са снимали... Второто видео вече е съвсем друга работа, човека плува спокойно в свои води Редактирано Април 17, 2012 от dickens 1
Lathron Отговорено Април 18, 2012 Отговорено Април 18, 2012 (Редактирано) Съгласен съм напълно с 7thString, но имам и един въпрос. В първото видео казва, че "характерна техника за Ингви е суип пикининга, по три ноти на струна". Аз ли нещо бъркам, защото аз знам, че sweep пикинг е това: А това, което той свири (и говори) си е чист Economy пикинг. Редактирано Април 18, 2012 от Lathron
7thString Отговорено Април 18, 2012 Отговорено Април 18, 2012 Не бъркаш. Ингви във всяко свое видео оплюва Sweep свиренето и докъдето може, ползва Alternate. Разликата с този пич е, че Ингви свири много леко - почти не докосва струните с перото, затова и специфичния му тон.
lyu_records Отговорено Април 20, 2012 Отговорено Април 20, 2012 (Редактирано) Алеле, как сме се оплеле! За да преподава човек, първо трябва самият той, да може да се представи на достатъчно добро ниво. Моля, моля, не намесвайте Кърк Хамет.( в момента му разучавам солото на Сик енд Дистрой, абе защо не измислихте такова ) Аз виждам адски нервно пилене, с много мазане и хиксове. Сори, но това ми е мнението. ^ Малеее!!! Колега направо ме разби подкрепям те с две ръце. Щеше да напиша същото, коет си написал и ти, направ ми взе думите от устата! И аз съжелявам за изказването ми но колегата от видеото маже и звучи несигорно (в първото клипче). Освен това се усеща, че няма добър синхрон спрямо дясната и лявата ръка. Тоновете не са отчетливи, няма атака! Има много X - ове и замазване. Действително горките ученици! Втория клип е добре, явно просто стила, който показва в първия клип не е неговия! Но действително по добре да се махне от нета първата визитна картичка! Редактирано Април 20, 2012 от lyu_records
Recommended Posts