rettere Публикувано Април 13, 2012 Публикувано Април 13, 2012 Моля,някой ако се е занимавал със секвенсери от този тип дами каже нещо по-вече за системните им дискове...от къде мога да си взема такъв диск. Цитирай
MARK B Отговорено Април 13, 2012 Отговорено Април 13, 2012 Имам колега,с който съм свирил много години и е наясно със "ROLAND" MC 50,ако правилно съм разбрал. Ще се прибере в Асеновград на 16-ти или 17-ти Април.Ще му кажа за теб.Член е на форума. Цитирай
rettere Отговорено Април 15, 2012 Автор Отговорено Април 15, 2012 Мерси за ангажимента ти. Ще чакам. Цитирай
rettere Отговорено Януари 14, 2018 Автор Отговорено Януари 14, 2018 А,,,,, изрових си темата... Та като прочетох още малко ...мисля, че ще стане и с диск от МС-500 . Диска е MRM-500 Въобще ако някой има какъвто и да е буутващ диск за серията МС на Роланд, моля да ми помогне. МС-50 MKW- то май ползват и те такъв диск. До колкото знам може да се направи имидж файл на дискетата чрез компютър. Цитирай
yamaha Отговорено Януари 15, 2018 Отговорено Януари 15, 2018 (Редактирано) Да не е това случайно? ...евентуално и от тук. П.П. И на двете места в зипа има файл с големина 737 280 байта с име "МRМ500.OUT" или "MRC3500.OUT". Редактирано Януари 15, 2018 от yamaha Цитирай
rettere Отговорено Януари 17, 2018 Автор Отговорено Януари 17, 2018 Стана. От http://www.sonicthrill.de/R_Mus//synth/html/MC300/Roland_MC300_downloads.html изтиглих ехе. файл MC500_MRM. Това е програма с която се прави системния диск. Ехе.-то се инсталира на дискета чрез комп. Дискетата се зарежда на секвесъра. После иска нова дискета. Секвенсъра прави системна дискета от вече заредената в паметта му програма от първата дискета. Конвертира миди файлове тип 0 и 1 във файлове "работни - им викам аз" и обратното. Мидитата се четат от флопи на синтезатор Роланд. Има заигравка с типа на дискетите DD и НD. Лепи се лепенка на единия отвор..... Мерси колега за отзива. Цитирай
rusenec65 Отговорено Януари 21, 2018 Отговорено Януари 21, 2018 Здравей колега! Аз имам такъв секвенсър ,но от много време не го ползвам.Той е MC-50,но чете и стандарт миди файл-сменен е чипът му.Склонен съм да го продам.Имаш ли интерес ??? Цитирай
rettere Отговорено Януари 24, 2018 Автор Отговорено Януари 24, 2018 Не, благодаря. Този си обръща ВЕЧЕ неговите файлове във Мидита. Обратното също. След толкова години си направих системна дискета...... и така. Мога и на живо да записвам от секвенсъра към клавира с кабел......Тъкмо си ги прослушвам на него, щото песните са правени с ЕМ-25 :-) МС-50 е в пъти "по-як" от секвенсъра на ЕМ 2000. Та това е. Цитирай
rusenec65 Отговорено Януари 25, 2018 Отговорено Януари 25, 2018 Не, благодаря. Този си обръща ВЕЧЕ неговите файлове във Мидита. Обратното също. След толкова години си направих системна дискета...... и така. Мога и на живо да записвам от секвенсъра към клавира с кабел......Тъкмо си ги прослушвам на него, щото песните са правени с ЕМ-25 :-) МС-50 е в пъти "по-як" от секвенсъра на ЕМ 2000. Та това е. Ок ясно...желая ти успех!!! Имал съм и ЕМ 2000 е разбира се че не могат да се сравняват секвенсърите Цитирай
Recommended Posts