Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Незнайно защо реших да си купя синтезатор или по-скоро клавир.Досега не съм свирил нито на пиано,нито на синтезатор или други Клавишни инструменти.Евентуално по-нататък мога да се запиша и на уроци по Пиано.

Четох доста из форума,но много от темите са недовършени или са по-стари,затова реших да пусна нова тема.От това което прочетох разбрах,че е най-добре ако синтезатора или клавира да е с динамична клавиатура (защото се доближава повече до истинско пиано).Ако е употребяван ще трябва с мен да има някой,който да разбира от синтезатори,но не познавам такъв човек ,затова по-добре да си купя нов(Но четох,че по-добре някой топ модел от преди години от колкото някой обикновен нов).Бюджета ми е към 400лв ,най-много 450лв.За толкова пари не мога да си намеря нов синтезатор ,а само нов клавир.Та дали да си взема синтезатор втора употреба или да си взема нов клавир?Какви марки и модели да са ?Ако може да има и повечко ефекти,защото попринцип съм привърженик на хип-хопа та може от време на време да сглобявам някой бийт :) Знам,че има много подобни теми,но от всичко прочетено доста се обърках и ще съм Ви много благодарен ако ми помогнете :)

Поздрави,Евгени

Отговорено

Не знам дали си виждал и тази тема:

http://forum.muzikan...__fromsearch__1

- може да ти помогне да решиш към какво да се насочиш :)

Да видях я и според мен (след прочетеното) синтезатора е по-хубав от клавира,защото има повече функции , но ако не се лъжа са и доста по-скъпичък :) Дали няма да мога да намеря някой Workstation втора употреба ?

Отговорено

Не е невъзможно. Трябва да дебнеш в обявите за музикални инструменти. Или да пуснеш обява в "Купувам" :)

Отговорено

Реших да си взема нещо ново и да не е особено хубаво,пък ако вземе да ми хареса ще си купя Worstation :)

Какво мислите за YAMAHA PSR-E323 и YAMAHA PSR-E333 ?

Отговорено

По-съществената разлика м/у двата модела е вътрешната памет и ивнерфейса с който разполагат- както следва:

за YAMAHA PSR-E323 - 373kb и обикновен MIDI порт на DIN-5

за YAMAHA PSR-E333 - 1,7Mbyt и USB to Host , голямо удобство за свързване със РС(което предполага и въвеждането на на допълнителни стилове и MIDI файлчета)

Отговорено

По-съществената разлика м/у двата модела е вътрешната памет и ивнерфейса с който разполагат- както следва:

за YAMAHA PSR-E323 - 373kb и обикновен MIDI порт на DIN-5

за YAMAHA PSR-E333 - 1,7Mbyt и USB to Host , голямо удобство за свързване със РС(което предполага и въвеждането на на допълнителни стилове и MIDI файлчета)

Мерси, колега.Значи ще си купя е333ката , изглежда по-добър ;)

Евентуално ако имам някакви проблеми или въпроси, ще пиша.

И още един път - благодаря :)

Отговорено

Да се похваля,че от вчера съм горд собственик на Yamaha PSR - E333 . За сега съм много доволен и тепърва започвам да се уча.

п.п. От къде мога да си купя кабел,с който да свързвам клавира с компа , и какъв кабел ми трябва точно ?

Отговорено

Адаш, много късно ти видях темата иначе щях да ти кажа да си вземеш Yamaha PSR-E423.

Да не ти чупя хатъра, това дето си си го взел е готино като за 1ви синт, но 423 притежава две врътки дето може да ги сменяш какво да правят по твой избор:

- филтър (cutoff/resonance)

- envelope generator (attack/release)

- ефект (reverb/chorus)

- филтър на стила

освен това не е кой-знае колко по-скъпа според мен. Сега гледам - 70 долара разлика. Не е болка за умирачка че ги нямаш, просто щеше да ти е повече купон с тях. Макар че и специално ако ще правиш хип-хоп, филтри много не ти трябват, все пак това е музика която разчита повече на органични звуци.

Както казах, и това ще ти свърши работа. Колкото до кабела, трябва ти USB кабел. От едната страна същото УСБ каквото имаш на компа, от другата малко УСБ което ще влезе в синта.

Колкото до уроци, имай предвид че на синта ти има нещо като програма за обучение на начинаещи. Не съм го виждал лично, но твърдят че е добро.

Успех!

• 1 year later...
Отговорено

много се радвам, че си си купил синтезатор и че започваш да свириш. Поздравления, макар и след една година. Сигурно си много напреднал. Нов отговор или по - скоро въпрос. Предполага се, както знаем, че всички тези синтезатори са правени в Китай или някъде там, на Изток. Новите модели синтезатори са сUSB  изход за PC, което си е голямо удобство. Аз искам да си купя подобен, от същата серия. Става дума за Yamaha PSR Е433. казаха ми, че всички нови синтезатори се правят на корабите, че са некачествени и са от китайски – по – китайски. Стапяли се платките и се изтривали клавишите. За една година всичко им заминавало. Така ли е, вашия синтезатор още работи ли? Моля, помогнете. Ще оценя всяко мнение.