Jump to content
Българският форум за музиканти

Дилема за домашно студио


Huk40

Recommended Posts

Здравейте,

Искам да си направя елементарно домашно студио за записи.Въпросите ми са три:

1.Тъй като имам ограничен бюджет,ще мога ли да направя качествен запис с Behringer xenyx302 USB + Behringer C-1 ?

2.Кое е по-добре да взема нов C-1 или да взема C-4 от тази обява: http://forum.muzikant.org/topic/120632-iiiai-iaaua-n-ii-ienee-oeaaie/ ?

3.Ще мога ли да си включа китарата в миксера?

 

Искрени благодарности предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Вземи си някакъв ефтин аудио интерфейс (звукова карта) + микрофона. Миксерите не са най-удачното решение на проблема.

2. C-1 e по-мултифункционален микрофон. Имай предвид, че като искаш да записваш с кондензаторен микрофон, ще ти трябва и фантомно захранване. Функцията я има вградена в повече аудио интерфейси, но трябва да се внимава все пак.

3. Китарата не е хубаво да се включва директо в миксера. Ако си вземеш интерфейс, може да избереш такъв с отделен инструментален вход и тогава няма да имаш дертове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Имам кубе.Мисълта ми беше китара-кубе-миксер.Този миксер има фантомно и струва ок.70лв , саунд картите с такова са от порядъка на 200лв.

 

BTW: Става въпрос за лаптоп, така че варианта с PCI отпада.

Редактирано от Huk40
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миксер за записи няма сми.

Вземи си колкото_канален_ти_трябва аудиоинтерфейс (на ЮСБ или ФайърУайър) и после микрофон и си реди! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си с кофти аудио карта, какъвто и пулт да вземеш, нали се сещаш, че сигнала ще минава и през нея. Ще имаш лош миксер+умряла карта=мизерия х2. Аз така го виждам (пак зависи и какви са ти целите и идеите).

За мен минимумът като парички за микрофон и аудио карта е поне 500 (на ново).

А и още нещо - защо си мислиш, че кондензаторен микрофон за 100 лв. ще е по-добър от динамичен за същите пари? Според мен можеш да си купиш и динамичен и с малко корекции да направиш по-добър звук от този на Берингера (лично мнение).

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този миксер е USB, така че заобикалям саунд картата,което е и целта.Предложи някакъв динамичен микрофон.Не знам и не разбирам,затова питам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отзивите за този пулт като гледам не са супер върховни (не бях обърнал внимание, че е юсб, но сега поразгледах из нета). Имам едно четири канално пултче от стара серия на Берингер и не е лошо, но като усилиш фейдърите и вдигнеш гейна, започва да пръщи. Преампите не са върха. Да го имаш пред вид.

 

Относно микрофона - пробвал съм Берингер B1, който е малко по-скъп от С1 и от няколкото записа, които направих, всички бяха различни (от към честоти говоря - явно е имал някакъв дефект), иначе имаше един тейк, който беше станал прилично. Така или иначе микрофонът ми попадна за няколко часа........ Та може би от всички евтини кондензаторни (до към 200 лв., които съм чувал), той все пак ми допада в някаква степен (ако намериш здрав, разбира се и ако имаш възможност, тествай).

 

Иначе като динамични, ето ги най-популярните, които са до към 180-тина лева - http://www.thomann.d...eiser_e_840.htm , http://www.thomann.de/gb/akg_d5.htm , http://www.thomann.d...c_bundle_02.htm , http://gemamusic.net...mid=138&lang=bg (това е един модел на световно неизвестните JTS, обаче на мен ми допадна как обажда).

 

Като цяло евтините кондензаторни микрофони бая съскат, а им липсват ниски честоти и баланс като цяло - лично мнение..............

Редактирано от vane
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще спестиш 50 лева, няма да ти върши работа, ще тръгнеш да го сменяш, ще се натикаш двойно и накрая пак ще си купиш интерфейс. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.musicworld.bg/bg/m_2460000/i_26808/M_Audio_Fast_Track_Mk_II.html

 

Мисля че това ще ти свърши добра работа за целта,относно кондензаторния микрофон който си избрал behringer C-1 мисля че е добра идея,аз записвам с такъв

и мисля че за парите си е повече от добре.Мое мнение.Не е лошо обаче да помислиш и за нещото наречено микрофонен преусилвател,знам че го има вграден във звуковите карти,но ако искаш малко по-високо качество на запис ще е необходимо да отделиш още 300-400ле за един отделен микрофонен преам.Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.