Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Интересува ме дали някой е свирил с подобно нещо :

vp3000btb_05.jpg

Когато си купувах Джаксъна в Бургаския Динакорд, свирих малко на нея, но само за няколко минутки, та имам само бегли впечатления. Цената и беше около 570 или 590лв (не помня колко точно). Струните бяха доста меки-може би 9-ки или 8-ци, свиреше се доста лесно, бяха доста близко до грифа. Само единствения проблем беше формата - трудно се свири седнал с нея.

Ето и малко инфо :

Vintage Metal Axxe Reaper VR3000BTB

Body: Eastern Poplar

Neck: Maple – Bolt On

Fingerboard: Rosewood

Scale: 25.5"/648mm

Frets: 22

Neck Inlays: Pearloid Sail-Fin

Tuners: Wilkinson® WJ05

Bridge: Tune-O-Matic with Stop Bar Tailpiece

Pickups: Wilkinson® Double Coil x 2

(N) WMSH (B)WMSH

Hardware: Satin Black

Controls: 1 x Volume/ 1 x Tone/ Super 5-Way Lever

В Хармони Централ четох сравнително добри ревюта.

Някой има ли такава, какви впечатления имате, проблеми изпитвали ли сте?

Обмислям да продам Джаксъна си (JS-30), и да взема тази, общо взето в един и същ ценови клас са, дори Винтиджа беше малко по-скъп, с 20-30лв. И понеже е с фиксирано мостче и т.н. смятам, че ще е с по-добро качество от джаксъна.

Дали си заслужава ?

Предимството на флойда е под въпрос, тъй като този на джаксъна бяга доста, макар и да е перфектно изравнен с тялото, та вече не го ползвам много. Почти никак всъщност.

Какво ще кажете, има ли смисъл да си разменям джаксъна за винтиджа или ще се получи така, че ще захвърля по-добрата китара и ще взема боклук?

Отговорено

значи.....бая съм дрънчал на тази китара - точно същата :virtuoz: редовно досаждам на емо - продавача в магазина. чесно да ти кажа......това е китара за тресня. адаптерите и са прекаленно силни...трудно ще изкараш мек и топъл тон. грифа.....не останах кой знае колко очарован. разбира се не е лоша китара - съвсем прилично се свири на нея обаче на твое място не бих продавал Жаксона за да взимам точно такава. ако потраеш няколко дена изчакай като отида в Бургас пак да я пробвам - отдавна не съм я хващал. драсни ми един ПМ ако искаш може да измислим нещо

Отговорено (Редактирано)

Ми направо си вземи джаксън с фиксиран бридж :virtuoz:

Не знам.. за тия пари колко ще е стока, но лака ми харесва - ако тая дето си свирил е като на снимката - матовите истории ме кефят

А за свиренето седнал - слагаш си десния крак между двата рога - друг начин нема :cheers:

Редактирано от LOE
Отговорено

Аз основно свиря трашарии, хевита, неща с мелодет елементи.

Но пък за сола предпочитам по-мазен звук, ама и адаптерите винаги могат да се сменят :virtuoz:

stratocaster, може да ти драсна едно ЛС по-късно.

Отговорено

ако са ти много силни винаги можеш да ги смъкнеш надолу, но слабите адаптери няма как да ги усилиш ако ти затрябва...

Отговорено
А за свиренето седнал - слагаш си десния крак между двата рога - друг начин нема :D

Хехехе, има и друг начин!

Мой патент сигурно,защото не съм виждал друг да свири така. С изпънат десен крак на около 45 градуса и полегнала китара върху бедрото( трябва колан обаче). Поне на мен така ми е по-удобно.

Относно Vintage и качеството им доста се е изписало по темата. Личните ми наблюдения са че няма по-сносно направена китара с толкова добри материали и хардуер за тия пари. Факт! Аз имам друг модел Metal Axxe - Razer и това доскоро беше любимата ми китара измежду общо 5 като тази е най-евтината. Сега откакто Epiphone Gothic Explorer ми стана основна китара Vintage мина за втора позиция.

Отговорено

Абе, има вариант в магазина в Бургас където я видях да са я продали, та затова да питам: кой внася винтидж по принцип в БГ ? xxxx ?

Отговорено

Преди време имаше в xxxx - мисля, че точно Metal axxe Razor - чудна резачка. Купиха я много бързо, беше около 550-600лв. РФ май се занимават по принцип с Vintage, значи би било най-доброто място, от което да тръгне човек да търси.