Jump to content
Българският форум за музиканти

4хц интерференция?!


Recommended Posts

Тръгнах днес да записвам нещо и забелязах следната чудесия:

 

wave.jpg

 

Горе е оставен един "свободен" кабел да видя дали там ще се хване нещо, долу е микрофона. Горния брум е ясен - 50хц, но долния е 4хц и не ми е понятно от какво може да е - идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключи всякаква периферия вързана за компютъра; рутери, хъбове, USB устройства..., както и мрежов кабел ако има. Ако си с лаптоп, изключи и захранването и пробвай пак на батерия.

При мен, подобен проблем идваше от безжичен рутер.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени захранващия кабел на ПЦ-то. След една такава смяна намалих фонов шум с 30 децибела ... Понякога китайските захранващи кабели правят НЕВЕРОЯТНИ поразии ... Китайска работа, не напразно са казали хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе като цяло нещо не е наред в къщата :( В русенско проблема с лаптопа(щото няма заземяване) го решавах като прекарвам една жичка от масата на китарата директно към заземяването на контакта - тва в Русе ми елиминира всякакви шумове като свиря в нас - бръмчения и прочее. Тук обаче същия трик не помага и не мога да разбера защо... Явно ще трябва да се разследва случая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То от китарата до контакта, според мен, е още по-сигурна печалба за среща с горепосочения ... Заземяването на контакта може да прекъсне в някакъв момент, при една утечка от примерно готварсаката печка, бойлера или бог знае какво друго, тая утечка отива директно на бриджа и струните .. и започваш да играеш хоро :secret:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен това, което ме притеснява е, че в Русе този момент не ми се получава със същата техника, а в София се... което значи, че нейде електриката в къщата е зле, но като не ми стига мозъка да знам как да проверя нещата.. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си с лаптоп, пробвай цялата верига на батерии без да включваш никаква периферия към компютъра. Така ще разбереш дали наистина проблемът е от мрежата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.