Kalmar Отговорено Март 27, 2012 Отговорено Март 27, 2012 (Редактирано) Дали правят и електроакустични? Ако под електро-акустични разбираш акустична китара с пиезо адаптер и акустичен преамп - да правят. Редактирано Март 27, 2012 от Kalmar Цитирай
plamensb Отговорено Март 27, 2012 Отговорено Март 27, 2012 Да, правят и китари с пиезо. Наскоро тествах няколко класически китари от високия клас на "Кремона" и смело мога да заявя, че скоро ще си купя тяхна китара! Качеството е доста по-добро от фендерите. Може спокойно да се сравняват и с други водещи производители. Все пак говоря за професионален инструмент. На българския пазар има някои модели на Takamine, които също си струват парите, но лично аз бих предпочел родното производство, а не Китай /за цени до 1000 лв./ По отношение на някои модели класически китари,за които се рекламира, че са произведени в Испания и струват 200лв. мога да заявя, че миналата година бях при лютиер в Гранада и фламенко китара за под 1000 евро /все пак е ръчна изработка/ не видях. Високият клас вървяха между 3 и 5 хиляди евро. Ако ще е от фабрика нека да е БГ! Цитирай
vane Отговорено Март 27, 2012 Отговорено Март 27, 2012 (Редактирано) Разгледах им сайта. За съжаление обаче китарите им са само за найлонови струни, иначе - да, има и електроакустични. Дано да се сетят да направят и акустични и електроакустични с метални струни. Видях също, че се продават техни инструменти в "Динакорд", но до колкото си спомням там са само цигулки. Китарите реално май ги няма никъде, освен в техния фирмен магазин в Казанлък (дано да бъркам). За съжаление те работят като цяло за износ и продават инструменти в Австралия!!! А пък тук ни пробутват китайски китари, които с нищо не са по-добри (поне тия от 200 лв. наистина и толкова не струват). То в БГ като цяло и да искаш да си купиш нещо родно и истинско от магазин, трудно ще намериш. По-вероятно е да откриеш във Франция и Германия (мед, розово масло, маркови дрехи, сирене и т.н.). Редактирано Март 27, 2012 от vane Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 27, 2012 Отговорено Март 27, 2012 (Редактирано) За съжаление обаче китарите им са само за найлонови струни, иначе - да, има и електроакустични Въх ...от кога семиакустика се прави с найлонки ....... или е само БГ производство .... ? Редактирано Март 27, 2012 от Георги Тотев Цитирай
annimm Отговорено Март 27, 2012 Отговорено Март 27, 2012 Малко късно се включвам (явно) защото сте разисквали вече въпроса .. но имам една Кремонка, с която си живеехме добре.. Имам я от доста време, но е пазена (запазена), така че ако има интерес мога да я предложа за стотина лева на някой, който ще я използва повече от мен в последните 2-3 години.. Ако има интерес пишете на лични е-майл за да пратя снимки. ..Макар, че по-добре да я чуете. За мен си е супер, но всеки си има усещане за инструмента, така че е добре да се пипне. Цитирай
vane Отговорено Март 28, 2012 Отговорено Март 28, 2012 За съжаление обаче китарите им са само за найлонови струни, иначе - да, има и електроакустични Въх ...от кога семиакустика се прави с найлонки ....... или е само БГ производство .... ? Аз не съм специалист по темата, но и на мен ми стана странно....... http://smtp.kremona.com/index.php?option=com_content&view=article&id=49%3Afandango-fg65cw-cutaway&catid=27%3Athe-performer-series&Itemid=59&lang=bg http://smtp.kremona.com/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=94&lang=bg Цитирай
PlamenM Отговорено Март 28, 2012 Отговорено Март 28, 2012 Нека правим разлика между семиакустик джаз китара и акустична китара с пиезо/микрофон и тн....апропо струва ми се че навън тези китари са по скъпи отколкото в България...примерhttp://www.amazon.co...ona%2Caps%2C265 Цитирай
iliev.p Отговорено Март 29, 2012 Отговорено Март 29, 2012 Още май важи правилото за износ супер яко качество,за вътрешният пазар какво то не става за износ,ох кога ли ще се освободим от соца..........? Цитирай
TONY Отговорено Март 29, 2012 Отговорено Март 29, 2012 (Редактирано) ^ Мисля, че в случая не си прав. ОТК в Кремона е многоуважаваният ни Хърбърт (велвсаунд). От бройка до бройка може да има минимална разлика, но това го има и при Гибсън, Фендер, Айбаниз и тн. Хубавото е, че може да отидеш на място и да избереш примерно от двайсет китари от модела, който си харесал, точно "твоята". Няма такова нещо, като да се оставят бъгави бройки за българският пазар. Цената извън България резонно е по-висока, естествено най-вече в САЩ, който е основният пазар за Кремона. Оскъпяването идва от импортни такси ( мито), пътни, печалба за търговеца, който ще ги продава. (или пък заплата за продавача, ако имат собствен магазин там) Тук пазаруваме на цени от производителя. И нека е ясно - Кремона са се съсредоточили само върху производството на класически китари, вкл. и такива с вградена електроника. Не произвеждат електро-акустични, тип уестърн, както и семи акустични ( джаз ) китари. Както писах има три класа - "ученически"; пърформър, демек среден - той е с вградена електроника и майсторски клас, където се предполага, че ако ще се записва, ще бъде с професинални микрофони, а не DI в пулта. ПС - има опция да Ви изпратят китарата да магазин в София ( примерно този на Кристина в НДК) или дори на домашният Ви адрес, но тогава няма да може да пробвате. Така че, въпреки транспортните разходи до Казанлък, определено си заслужава да се отиде на място и да се избере. Редактирано Март 29, 2012 от TONY Цитирай
Cutthroat Отговорено Март 29, 2012 Отговорено Март 29, 2012 (Редактирано) ^^ Няма такива работи. Просто Кремона правят китари за износ. Нормално е като сложиш транспорт и прочее навън да струват повече отколкото в БГ. Освен това не мисля, че им дреме особено за дистрибуцията в БГ. Тоест приоритета им е да продават навън, а ако продадат нещо и в БГ толкова по-добре. Освен това Godin имат китари с пиезо и миди адаптери и найлонови струни, така че не виждам какво се чудите на китари с найлонови струни и пиезо и защо си мислите, че са БГ измислица. ПП: Тони ме изпревари ... Редактирано Март 29, 2012 от Cutthroat Цитирай
plamensb Отговорено Март 29, 2012 Отговорено Март 29, 2012 Cutthroat е прав.....само да добавя, че по мои спомени до скоро във Варна при "Канев" имаше около 10-ина "Кремони" от най-ново поколение и различни класове. Доколкото знам, фабриката сега е собственост на американци и е логично да изнасят основно за САЩ. Иначе съм чувал, че БГ китарите ни по този начин са били представени на някои от най-големите изложения за музикални инструменти в Европа и САЩ и днес "Кремона" се ползва с авторитет на качествен производител. Цитирай
anrieff Отговорено Март 29, 2012 Автор Отговорено Март 29, 2012 Аз да си кажа - ходих до Казанлък, завода си е там, същият като едно време на вид. Магазинчето едва ли вижда много посетители, защото портиера специално се обаждá, да дойде човек. Шоурума е много "коварен", в смисъл, че притежава най-невероятният стаен реверб, който съм чувал в обикновена квадратна стая - всеки инструмент звучи божествено там Хората са много любезни, продавача ме пусна два часа и нещо да тествам моделчета и бройки, макар че аз си я избрах почти в началото - Sofia SC (майсторски клас) - на форма и усещане е много подобна на старата, бързо се "разбрахме" с нея. Много съм доволен от китарката, направо не мога да й се нарадвам и насвиря Благодаря на всички за отзивите! Цитирай
Heartman Отговорено Март 29, 2012 Отговорено Март 29, 2012 Кой каза че няма с метални струни? Аз като видях тая снимка и паднах от стола. Цитирай
TONY Отговорено Март 29, 2012 Отговорено Март 29, 2012 Аз казах. Тази не се предлага. Минало бешело. Цитирай
Recommended Posts