Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля за помощ


Recommended Posts

Здравейте, хора!

ще ви помоля да дадете съвет на един начинаещ ;д

Каня се да си купувам midi keyboard от известно време и се бях ориентирал към ето тази http://almar.bg/product/keyboards-and-midi-controllers/92

 

В последствие попаднах обаче на мн добра оферта за синтезатор Yamaha DGX 200 - http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/dgx_series/dgx-200/?mode=model

 

Сега вече наистина не знам кой е по - добрия варqнт .. Синтезатор или миди клавиатура ?

 

Търся нещо , което да звучи реалистично като пиано , за да се науча да свиря , да мога да си правя cover-i , да свиря Yurima ;Д s drugi dumi нищо кой знай колко задълбочено в правенето на музика. Интересува ме инструмента като такъв.

 

При миди клавиатурите ме притеснява , че зависят от респонса на pc-то .. от друга страна пък горепосочената е 88 клавиша ,а е на много допустима цена.

 

Там пък не ми допаднаха 'trakashtitе '' semi - weighted клавиши ;д , но може би не трябва да имам изисквания за клавишите след като разполагам само с 300 лева.

Синтезатора ми допада с вградените колони , но пък е с по - малко октави .

 

ще може ли да ми обясните по - подробно и да ми препоръчате някои модел до към 300 лева , дори и на старо ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш що-годе сносен компютър, надали ще имаш проблем с латенцията. Напротив - отваря ти огромен свят от плъгини, звуци, синтове и пр., с които можеш да експериментираш. Ако вече целта ти е да се научиш да свириш на ПИАНО, няма алтернатива - аз също съм си взел свирка с леки клавиши, но мисля, че и така ще ми свикнат ръцете по-бързо с нея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За свирене на ПИАНО свири на пиано... акустиката на истинско пиано усещането на клавиатурата и всичко останало не могат да се симулират от каквито и да е клавири. Това поне споделят добрите пианисти :) Аз съм китарист, нямам как да ти кажа дали е така - на мен клавиатурата на моята свирка ми е много по-удобна отколкото адски тежката, тромава клавиатура на истинско пиано...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подобни на тази тема има сигурно десет тук - какъв синтезатор, какви клавиши и т.н. Поразгледай малко, сигурно ще откриеш нещо полезно. А на китаристи които нямат опит с тежките клавиатури, препоръчвам да не дават съвети. Като не можете да помогнете, не пълнете форума с празни приказки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно добрите пианисти споделят малко по-различно мнение, но това не е тема за тази тема.

По темата - към Радослав - не бързай с купуването. По-добре събери още информация и пари. Не си писал дали учиш или работиш. Ако работиш - има клавири и на изплащане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уча , но мн повече от 300 лева не бих вложил честно казано :) За това си харесах М - аудиото ..

Btw каня се да си купувам fast track също на М-аудио. Той би трябвало да предотврати евентуални проблеми с латенцията нали ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове голям спор, голямо нещо....Нещата са прости и ясни от самото начало- човека иска да се научи на нещо със черни и бели клавиши и по възможност колкото повече....толкова повече. Ако наистина искаше пиано щеше да се интересува за такаова...пък и за какво ли му е....после ще се сети че иска нещо като орган....като си прави кавърчета ще иска и по-цветен звук.....и пак опираме до нещо което е или самосвирка или се боде в компа. Забележете- той иска да се научи. Приятелю, вземи си нещо със което можеш да си начешеш крастата, пък ако се почустваш готов за истински инструмент събираш кинти, продаваш това което си взел и си вземи ако искаш роял...Ако ти е просто хоби няма какво да търсиш под вола теле, а и със скромен бюджет нямаш много възможности за претенции.... Айде поздрави и нека музиката бъде с теб както се вика ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За миди или DGX - DGX си е добра, но си е самосвирка ... 61 клавиша, леки - няма общо с пиано. М аудио клавиатурата 88 полутежки е изкл. приятна на пипане - имам такава, не е като истинско пиано или хамър клавиатура, но е най-близо до пианото от евтините.

Аз не ползвам звукова карта - имам предвид извън вградената в компа, която е най обикновена - Asio 4all решава донякъде (не винаги) нещата - зависи повече от това какъв е витруалния синтезатор.

С FM8, например, както и с някои от серията Артурия, на практика няма закъснение при мен - поне което да се чува и чувства - аз харесвам много FM8 - софтуерен синтезатор, защото е простичък, с много интересни и богати, според мен, възможности - пълно е в нета със sysex бленди за него, включително от старите Ямахи като DX7 и т.н.

Компа, която ползвам, си е стандартен, без нищо специално и без някакви по високи спец възможности в тази област.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е важно също да се каже, че М аудио-то sono 88 е с USB - директен вход plug and play към компа - а другото е с МИДИ кабел, който си е скъп самия той, особено ако е от по-хубавите=

Освен това М аудиото ново е около 350 лева в Алмар - а DGX е 350 лева ако е на няколко години - DGX 200 даже е май бая по-старичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

допълвам - дано не ставам досаден - дори с DGX и с кято и да е самосвирка в един момент ще се опре до компа - има толкова много достъпен(по един или друг начин :-) софтуер - виртуални синтезатори и мн.мн. други неща - че неминуемо ще започнеш да го ползваш, постепенно ще преминеш изцяло на тях - тогава самосвирката става излишна и започва да се ползва само като клавиатура - по-добре още от началото да заложиш на клавиатура - естествено колкото по-качествена толкова по-добре - но парите явно имат значение.

Съответно после крачка по крачка да си развиваш и цялата система - в началото без звукова карта, после със звукова карта, с разни други периферии, контролери и т.н. - темата е безкрайна . .. и ако се увлече човек не е мн. ясно докъде може да стигне с оборудването и най-вече с харченето :-).

Най-добрият, според мен, вариант е М аудио Прокейс 88, ама е по-скъпичък

Според мен самосвирката много бързо става недостатъчна ... дори още преди да се е научил да свири човек ... за съжаление

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както съм писал по-горе, по тази тема има изписан много полезен материал тук. Само да има кой да търси, ама май няма. Затова колегите вече не искат да помагат - всеки новопристигнал почва да пита без да е наясно какво точно иска.

Въпрос към Радослав - досега свирил ли си на пиано (клавир) или изобщо на някакъв инструмент? По ноти ли ще се учиш да свириш и колко дълго според теб ще продължи меракът ти за учене? Защото да се научиш да свириш до степен да правиш кавъри, хич не е лесно. Не става нито за пет дена, нито за пет седмици. Дано да си наясно с това, а да не е някакво моментно увлечение. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.