Jump to content
Българският форум за музиканти

Кардан


Recommended Posts

Здравейте хора, това ми е първия топик, който пускам.Във форума съм отскоро и ако тази тема я е имало вече се извинявам и я оставям за анихилиране:happy:Та въпросите ми са:1)колко струва кардан на старо;2)колко струва на ново;3)кои фирми какво правят:4)по-добре евтин кардан на ново или скъп на старо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина има доста неща по темата назад,разгледай :happy: А ако си решил да си купуваш нещо качествено,макар и втора ръка,което е по-добре от най-"скъпите" педали на станалата популярна напоследък,марка Stagg,свържи се с ето този човек: http://forum.muzikant.org/index.php?showuser=1094 той си продава Sonor-а.Няма да се разочароваш.Успех :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да писано е, но може да стане като по-обща тема, да се обобщят нещата така да се каже:happy:А парички за кардан все още нямам :happy: Но не пречи темата да се развива.С оглед на подрбните описания на чинели и кожи по-горе, защо да няма и тема за кардани, хардуеър и.т.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ново за 150 до 300 лева-китайски кардани-НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВАТ!!!липса на здравина макар и да са лъскави в началото,пробваш на свой риск.

 

на старо:добър кардан за под 300 най малко 250 (ако ти е приятел продавача)-НЯМА

 

Диксън НЕ Е добра марка за кардани особено като се има в пред вид че тука ги има едни модели отпреди 20 години-ако ти предлагат такъв на старо-не повече от 200 кинта макс

 

добри марки на старо:Тама,Гибралтар,Сонор,DW,това поне аз съм виждал у нас...ако си намериш такъв за 350 се считай късметлия

 

като купуваш на старо неща за които да гледаш:

 

1.здрави ли са карданчетата(същинските,не целия:happy:)

2.здрави ли са пружините и резбите и дали подлежат на ремонт в случай че изядеш дебелия някой път

3.лагерите как са-обикновено се усеща но може да се наложи разглобяване

4.чукчета най-лесно(относително) се намират-не се лъжи по евтини кардани с хубави чукчета!!

5.здрави ли са степенките,дали не са тръгнали да се кривяъ или пукат

6.ако скърца няма проблем,просто се смазва

7.здрава ли е пръчката и дали не се развива нещо по време на свирене

 

нови добри няма на добри цени освен горе-долу Ямаха от Динакорд или Сонор от xxxx.

 

 

успех!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на стаг имам 5 чинела и столче и предоволно си свиря на тях. ама гледах едни кардани от 200 и нещо и май са супер само степенката леко келява ми се стори

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе де да знам,моята Yamaha я ползвам близо 10год. На втория месец от използването му,лепих един Стаг в Шумен,след 1 седмица пак се спраска,сега само единия педал се ползва.Всеки да си преценява :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз на скоро си купих "Stagg" модела който е за 190. След това ми казаха че се чупил.Но кво да се прави дано да издаржи аз сега се уча да свиря на него

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При стагговете нищо се незнае.Просто по мойте наблюдения няма един продукт,който да е абсолютно същия като следващия продаден.Така че каквото улучиш.За това ти препоръчвам Ямаха или Сонор нов,за да си го ползваш пълноценно и без гафове,а ако си ограничен с финансите,демек не можеш да събереш 450-500лв. за свестен кардан, грабвай на Кацко и не му мисли,поне е 100% сигурно,че е по-здрав от Стагг. :P А той дори го дава и евтино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи според мен има и друга гледна точка, която тук не се споменава. Дали тоя кардан дето ще си го купиш ти пасва на краката. Имам един приятел който си купи кардан ... (ако някой ми каже каква марка е го черпя :lol:) ) ... Купи го нов за 390 кинта преди година, май 2 почти. Свири абсолютни трашарии и е подложен на абсолютен натиск :D и все още никакъв проблем няма. И неговите педали са по - тежки ... например като DW 7000 или нещо подобно(на такъв съм свирил и за това го давам като сравнение). Аз по принцип обичам да свиря на тежки педали. И като собственик на Yamaha DFP 9310 :P) имам малко проблем със свикването ... Yamaha-та няма такава тежест. Не казвам, че педала е лош, просто сега ми трябва малко време докато свикна.

Моя съвет е ... пробвай кардана преди да си го купиш. Лошото е, че в БГ няма (почти) къде да го сториш това с новите кардани. Аз лично за моя чаках 2 месеца и половина :dance: камо ли да го пробвам предварително. :P)

Ако искаш направи като мен... Аз съм на принципа - Не съм толкова богат за да си купувам ефтини неща. Дал съм 678 лв :D но не съжалявам, че си го купих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами съгласен съм с тебе по принцип...Но аз и органите да си продам не мога ги събера тея пари :wall: Поне в близките няколко години...Но всеки според възможностите и мерака си :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е точно така. Въпроса е барабаните за тебе хоби ли са... ей така да си чешеш просто крастата или са по-голямата част от живота ти (малко философия ;) ) Аз съм решил, че с това ще се занимавам и нямам нужда от неща които утре ще ги хвърля.

Майка ми разбира това и тя наистина много ми помогна за кардана. Но съм събирал всяко левче за него. С басиста даже ходихме да цепим дървата на хората за да изкараме по някой лев. За малко да си избия окото с едно кирливо дърво. ;) Аз тогава и работех все още и от там ми падна някой лев. Но за два месеца в строителството можеш да си купиш кардана който си решил. Аз лично последно бачках на един строеж и си изкарах някой лев за новите чинели. Не вярвах, че е възможно да се съберат пари. И си казвам ... егати тъпака дето съм бил толкова години :wall: . До сега можех да съм въоръжен до зъби... Така, че не се отчайвай :wall: :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си кажа и мойто мнение, тъй като имам опит с кардани :D. Значи преди около 2 години си купих Stagg... така пословутият евтин кардан, който естествено постоянно нещо му имаше. Тая година обаче хванах мн изгодна оферта в Jazz Shopa - Gibraltar на старо за 400лв. почти неизползван... перфектен педал, не съм имал никви проблеми с него (тва как прозвуча :angry: ). Мойто мнение е да търсиш на старо някоя по доказала се маркa... мисля, че няма смисъл да ги изброявам. Най - добре ще бъде да минаваш през Jazz магазина от време на време, от Пепи Славов се ше изпадне някоя добра оферта. Другото, което мога да ти кажа, в музикален магазин Jam има един кардан, м/у 200 и 300лв, марката е Heyman и ми се стори мн добър за тея пари... препоръчвам ти да отидеш и да го разгледаш. Един мой приятел ше си взима такъв и ше пиша някой ден за него :bravo:!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.