Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за звукова карта моля :)


Recommended Posts

Здравейте! Аз съм много начинаеща в тази сфера и затова ще ви помоля за съвет. Каква звукова карта да си взема до към 250 парички. Бяха ме посъветвали за тази

 

http://almar.bg/product/usb-audio-interfaces/6

 

ili tazi

 

http://www.thomann.de/de/presonus_audiobox_22vsl.htm?sid=6fc1ae4a1700b3a5eb3c0293f9aef282

 

Изолация не ми трябва, тъй като ще си записвам директно в pc-то със слушалките.

 

Имам и един смесител на Бехрингер МИЦ 100 ако това има значение..

 

Mikrofona mi e kondenzatoren Audio Technica AT 3525.

 

Благодаря ви предварително :ПП :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изолация не ми трябва, тъй като ще си записвам директно в pc-то със слушалките.

 

Ако става дума за акустично третиране на помещението (което много хора бъркат със звукоизолация) ще ти трябва, след като ще записваш с микрофон.

Относно картата, в раздел "Хардуер" има поне десетина такива теми, прегледай ги и ще получиш необходимата ти ориентация. Не изключвай възможността за покупка втора ръка, излизат изгодни предложения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пресонуса е страхотна карта, но надхвърля бюджета ти. За м-аудио - не съм ползвал, колегите да кажат. Също ти препоръчвам да пооглеждаш раздела за продажби - там излизат много добри оферти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото е изтрито едното мнение на жената, та уточняващия въпрос е защо, казваш че не става записа с микрофона и предусилвателя? Какъв е проблема?

Редактирано от funkyto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично ползвам M-Audio FireWire 410 от доста време и съм супер доволен.Бих я сменил с Digidesign Mbox pro 2 в близко бъдеще.И двете карти обаче са FireWire.За M-Audio-то мога да кажа,че съм правил много тежки проекти с по 10-ина vst инструмента (някои от които много тежки) и съм нямал никакви проблеми.За сравнние същите проекти съм опитвал да ги подкарам с Digidesign Mbox 2 (за проба) на същия компютър,но без успех!

Между другото M-Audio FireWire 410 може да се намери за доста добра цена втора употреба (около 200лв), но ако ще се ползва с лаптоп,задължително трябва да има захранващия токоизправител (който по принцип си върви в комплект заедно с картата).Пиша това за изпривителя,защото някой хора я продават без него! Успех! :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как .. не разбирам много , но като нямах никакви пари пробвах да записвам с еdин преамп и файдата беше никаква ;д не може да замени една sound карта по никak1в начин .. тoва е всеизвестно..

 

Мерси , хора :) А реално с такава карта и мика ще вадя ли горе долу качествен звук , колкото да мога да си upload-vam във youtube ? Съжалявам за глупавите в1рпоси ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То целта на преампа не е да замени саунд картата а просто да усили сигнала от микрофона (и в твоя случай кондензаторен да го захрани с фантомно захранване). Но с мик100 и тая аудио техника, дето я имаш (дори и с вградената саунд карта на компа) може да се постигне задоволително качество. Ти искаш да записваш вокали нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти да почетеш/погледаш малко в нета кое, как и с какво се прави, кое за какво служи и т. н. за да знаеш точно какво ти трябва. В противен случай се създава объркване, както за теб, така и за хората, които се опитват да ти помогнат.

 

След като се запознаеш в общи линии, напиши грамотно и точно ЦЯЛАТА налична апаратура, с която разполагаш и каква е целта на упражнението (тоест за какво ти е апаратурата) и ще започнем наново оттам.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да преговорим пак, предполагам си с вградената саунд карта, която има 3.5 мм входове, трябват ти два кабела 06.6800.jpg

С тоя кабел включваш един от големите жакове (само единия) в output-а на беринджъра, малкия жак го включваш в микрофоннния вход (или line-in ако имаш такъв вход) на саундкартата ти

xlr.jpg

С този кабел единия му жак го включваш в микрофона ти, другия в input-а на беринджъра. Намираш си каквато поискаш аудио програма и си готова да записваш.

Редактирано от funkyto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.