Anna Angelova Публикувано Март 18, 2012 Публикувано Март 18, 2012 Здравейте! Аз съм много начинаеща в тази сфера и затова ще ви помоля за съвет. Каква звукова карта да си взема до към 250 парички. Бяха ме посъветвали за тази http://almar.bg/product/usb-audio-interfaces/6 ili tazi http://www.thomann.de/de/presonus_audiobox_22vsl.htm?sid=6fc1ae4a1700b3a5eb3c0293f9aef282 Изолация не ми трябва, тъй като ще си записвам директно в pc-то със слушалките. Имам и един смесител на Бехрингер МИЦ 100 ако това има значение.. Mikrofona mi e kondenzatoren Audio Technica AT 3525. Благодаря ви предварително :ПП ) Цитирай
SGEORGE Отговорено Март 18, 2012 Отговорено Март 18, 2012 В ценовия клас M-audio-то е незаменимо. Цитирай
funkyto Отговорено Март 18, 2012 Отговорено Март 18, 2012 Е и защо искаш да даваш допълнително пари за юсб саунд карта след като имаш микрофон и предусилвател и в момента можеш да записваш и с тях. Цитирай
Andrioman Отговорено Март 18, 2012 Отговорено Март 18, 2012 Наистина за тези пари M-Audio ще е най добре. Цитирай
blr Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Изолация не ми трябва, тъй като ще си записвам директно в pc-то със слушалките. Ако става дума за акустично третиране на помещението (което много хора бъркат със звукоизолация) ще ти трябва, след като ще записваш с микрофон. Относно картата, в раздел "Хардуер" има поне десетина такива теми, прегледай ги и ще получиш необходимата ти ориентация. Не изключвай възможността за покупка втора ръка, излизат изгодни предложения. 1 Цитирай
misterj Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Не си казала с каква конфигурация е компютъра ти. Ако има вградена карта, може и да си спестиш тези пари. Цитирай
7thString Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Пресонуса е страхотна карта, но надхвърля бюджета ти. За м-аудио - не съм ползвал, колегите да кажат. Също ти препоръчвам да пооглеждаш раздела за продажби - там излизат много добри оферти. Цитирай
funkyto Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 (Редактирано) Защото е изтрито едното мнение на жената, та уточняващия въпрос е защо, казваш че не става записа с микрофона и предусилвателя? Какъв е проблема? Редактирано Март 19, 2012 от funkyto Цитирай
Andrioman Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Аз лично ползвам M-Audio FireWire 410 от доста време и съм супер доволен.Бих я сменил с Digidesign Mbox pro 2 в близко бъдеще.И двете карти обаче са FireWire.За M-Audio-то мога да кажа,че съм правил много тежки проекти с по 10-ина vst инструмента (някои от които много тежки) и съм нямал никакви проблеми.За сравнние същите проекти съм опитвал да ги подкарам с Digidesign Mbox 2 (за проба) на същия компютър,но без успех! Между другото M-Audio FireWire 410 може да се намери за доста добра цена втора употреба (около 200лв), но ако ще се ползва с лаптоп,задължително трябва да има захранващия токоизправител (който по принцип си върви в комплект заедно с картата).Пиша това за изпривителя,защото някой хора я продават без него! Успех! :-) Цитирай
Anna Angelova Отговорено Март 19, 2012 Автор Отговорено Март 19, 2012 Е как .. не разбирам много , но като нямах никакви пари пробвах да записвам с еdин преамп и файдата беше никаква ;д не може да замени една sound карта по никak1в начин .. тoва е всеизвестно.. Мерси , хора А реално с такава карта и мика ще вадя ли горе долу качествен звук , колкото да мога да си upload-vam във youtube ? Съжалявам за глупавите в1рпоси .. Цитирай
funkyto Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 То целта на преампа не е да замени саунд картата а просто да усили сигнала от микрофона (и в твоя случай кондензаторен да го захрани с фантомно захранване). Но с мик100 и тая аудио техника, дето я имаш (дори и с вградената саунд карта на компа) може да се постигне задоволително качество. Ти искаш да записваш вокали нали? Цитирай
blr Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 (Редактирано) Препоръчвам ти да почетеш/погледаш малко в нета кое, как и с какво се прави, кое за какво служи и т. н. за да знаеш точно какво ти трябва. В противен случай се създава объркване, както за теб, така и за хората, които се опитват да ти помогнат. След като се запознаеш в общи линии, напиши грамотно и точно ЦЯЛАТА налична апаратура, с която разполагаш и каква е целта на упражнението (тоест за какво ти е апаратурата) и ще започнем наново оттам. Редактирано Март 19, 2012 от blr Цитирай
funkyto Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 (Редактирано) Да преговорим пак, предполагам си с вградената саунд карта, която има 3.5 мм входове, трябват ти два кабела С тоя кабел включваш един от големите жакове (само единия) в output-а на беринджъра, малкия жак го включваш в микрофоннния вход (или line-in ако имаш такъв вход) на саундкартата ти С този кабел единия му жак го включваш в микрофона ти, другия в input-а на беринджъра. Намираш си каквато поискаш аудио програма и си готова да записваш. Редактирано Март 19, 2012 от funkyto Цитирай
Recommended Posts