lyu_records Публикувано Март 15, 2012 Публикувано Март 15, 2012 (Редактирано) Та при мен пружините на "флойда" най-осезаемо "отзвучаваха" дрънчаха в "ДО" (когато ударя "ДО" и го заглуша). Една камара китаристи навират дунапрен и какво ли още не за да премахнат гадното дрънчене, което предизвиква и микрофунии. Даже съм чувал, че някои китаристи свирят без задната капачка на китарата, за да може докато китарата им се упира в дрехите, да се убиват вибрациите на пружините. Предполагам, че повечето от вас, които използват инструмент с "флйд" знаят за какво дразнещо нещо говря. Решението е следното: Ориентирайте се по картинките (синьото нещо е термошлаух закупен от бриколаж с диаметър оголо 7/8мм) 1. Стъпка 2. Стъпка 3. Стъпка 4. Стъпка След като се набута във всички пружини дрънченето изчезва!!! Редактирано Март 15, 2012 от lyu_records 1 Цитирай
pioneer 306c Отговорено Март 15, 2012 Отговорено Март 15, 2012 Предполагам, че повечето от вас, които използват инструмент с "флйд" знаят за какво дразнещо нещо говря. По добрия вариант е да вземеш да изрежеш дунапренови ленти и да ги прокараш в пружините. Цитирай
lyu_records Отговорено Март 15, 2012 Автор Отговорено Март 15, 2012 (Редактирано) Знам колега, даже съм го написал горе. Обаче се завира и пречи на хода на пружината (зависи какъв е дунапрена и как се изрязва)! А това е вечно и според мен е перфектното решение. А и при дунапрена пак има леко дрънчене. Редактирано Март 15, 2012 от lyu_records Цитирай
Heartman Отговорено Март 15, 2012 Отговорено Март 15, 2012 Аз имах същия проблем и съм си сложил изолация от кабел за да не купувам термошлаух.Спря дрънченето на пружините и съм доволен! Цитирай
Icarus Отговорено Март 16, 2012 Отговорено Март 16, 2012 Готин трик за тези, които не искат да им дрънчи отдолу Преди време бях заглушил моите с гъба за миене на чинии, изрязана през средата - слагах я между пружините и капачката. Също е вариант, и не съм забелязвал да пречи на хода на чаркалъците. След това я разкарах и оставих да дрънчат, трябва да се вдига шум с всичко възможно 1 Цитирай
n1k0 Отговорено Март 16, 2012 Отговорено Март 16, 2012 ^ same story... естествена реверберация един вид... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 16, 2012 Отговорено Март 16, 2012 http://forum.muzikant.org/topic/105162-toto-hold-the-line/page__view__findpost__p__669636 Цитирай
lyu_records Отговорено Март 16, 2012 Автор Отговорено Март 16, 2012 Колеги просто давам идея, която е естетически красива защто не се виждат никакви парцали и т. н. Иначе може да се набута какво ли още не. Цитирай
Recommended Posts