Jump to content
Българският форум за музиканти

акордиране на пиано в град Бургас


klavi6a

Recommended Posts

Взех пианото - невероятен звук !

Има нужда от акордиране , мисля си сам да пробвам ,като за оринтир мога да ползвам програма от компа имитираща пиано , все пак свиря на китара и винаги съм си я настровал по слух ..

Но ми се ще човек който разбира да пипа - ако има някой който акордира пиано в Бургас , нека да пише за да видим дали ще се договорим .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Бургас има музикално училище. Отиваш там и търсиш акордьора.

Ако сам се пробваш, това ще са последните минути на пианото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хрумна ми , как да кача тежкото пиано в панелката , в която живея .

идеята ми е да сваля лирите - предполагам те тежат най много / някой има ли предтсава колко тежат??/ четох че има резонантна метална пластина която се предполага че и тя доста ... т.е. искам да го разглобя и после отново да го сглобя , Интересно ми е дали някой го е правил този номер , неща да хващам някви мангали да го дигат по стълбите, че ще го съсипят !!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти убеден съм, че подобно разглобяване и сглобяване ще го съсипе в пъти повече, отколкото ако просто ти го качат мангалите с малко повече надзор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Олелееее, човек, купил си си пиано и искаш да го убиеш.

За да свалиш лирата, трябва да махнеш струните, за да махнеш струните, трябва да разхлабиш или махнеш вирбелите. И до тук с инструмента. А явно искаш по трудния начин да научиш какво е напрежението върху лирата. (За да не търсиш ето инфо: 12-15 тона). Резонаторната дъска е дървена, а не метална, как ще я свалиш сам, не знам, едно нарушаване на целостта й и ще имаш звук от голяма китара. Не си помисляй да сваляш механика или клавиатура.

Хващаш четирима приятели, купуваш или намираш ремъци и почвате бавничко да го качвате.

Преди това, за да си спокоен, купи си едно руло опаковъчно фолио и го омотай, та дори да се чукне някъде, да не се нарани.

 

(Гледам, продаваш го вече.)

Редактирано от dedo pop
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

утре ще идва автокран да го качим през балкона .

Я кажете някоя програма , с която да наслагвам тон 2 записа ,примерно пиано и китара ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

търся да наема под наем за 30 мин. тоз ключ . който опъва струните(също ги разхлабва) като на следващия ден пак ще го ползвам .

Някой бургазлия ако има ,да пише ,моля - ши вземе некой лев ;) !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ако намериш ключ за натягане или разхлабване на струните, имаш ли представа какво да правиш с него? Нали не си представяш, че ще можеш да въртиш така както ключетата на китарата? Движенията за настройване на пиано или роял трябва да са много точни и много кратки, иначе вирбелите отиват на кино, а и не само те. Затова ти казахме, че това си е операция за добър акордьор. Но май няма да ни послушаш... Както искаш, изборът е твой :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.