LOE Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 (Редактирано) Тоя звук му липсва каквато и да е динамика - ако отворите файла с някой редактор ще видите че китарите са като нивелирани - това е понеже тогава слушах прекалено много Пантера Зуума е ползвам колкото да вкара кривоч - цялата работа идва от наличието дори на смотан говорител който да придаде някакво налягане на звука и фрии филтъра - той буквално им дере кожите на звуците, и после в зависимост от материала на който се прилага някой път успява да пресъздаде звука на 100%. Има доста такива ефекти които имат опция да "научават" и после да прилагат даден звук но по мое мнение нито един от тях не работи на половина добре колкото фрии филтъра, нищо че от 6-7 години не е мръднал. Даже скоро правих някакви опити да имитирам семплите които са на сайта на кранк - съкравтиранта ми не успя да чуе разлика Редактирано Юни 14, 2006 от LOE Цитирай
EmchoDT Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 (Редактирано) Хахахахааа Не се обиждай, ма тва няма нищо общо с пантерския звук като цяло!! Иначе рифовете са яки Редактирано Юни 14, 2006 от EmchoDT Цитирай
LOE Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Просто няма начин да се засегна от тебе, не се засягай Никъде не съм писал че това е "пантерския" звук Почни да четеш и да мислиш над прочетеното... и ако ще се правиш на разбирач поне давай някакво покритие на мнението си Празните приказки не вървят Порастни Цитирай
EmchoDT Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Примерно в тъмните векове (през 1996-1998) съвсем 1 към едно съм вадил звук тип Pantera - Far beyond driven с зуум 505, респром и микрофон за 15 лева. Айде бе!! По-добре ти си чети постовете!! Аз не казвам, че съм някъв супер разберач, но и не се хваля!! Аре със здраве!!! Цитирай
wessy Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 ЛОЕ каза че го е правил, не че това което е постнал е 1 към 1 пантера стига сте се дърлили Цитирай
Dylan_101 Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 Според мен симулацията на ДрайвМастър (всъщност симулацията на Маршалски звук по принцип) на Евтим си е направо отлична!!! Е, кабинет-симулатора може да е малко по-добре, но това си е кореция изцяло за EQ. Шума също е проблем, но това си е от звуковата карта на пц-то... LOE , пък направо изтепал рибите с тоя звук от zoom505!!! Бравус, момко. Достоен защитник на зуум си ти! Тоя фрифилтър работи ли в реално време и колко е детайлен? С други думи EQ ли е или fast fourier transform? Не разбрах само защо ти трябва говорител и микрофон за някакво си налягане? Според мен драв + freefilter и си готов.. Цитирай
LOE Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 Ами микрофона и говорителя компресират звука, освен това говорителя придава звуково налягане което се улавя от мембраната на микрофона - това е нещо което спикър симулатурите не могат да пресъздадав - те копират само честотната характеристика. И не съм защитник на зуум - според мен даже са много зле Но цялата работа със тоя стария респром звучете много странно - това което излизаше от зуума нямаше нищо общо с това което се чуваше от респрома, което от стоя страна нямаше почти нищо общо с това което микрофона улавяше Всичко беше резултат на мноооого експерименти. Цитирай
LOE Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 И да добавя, втората, малко по успешна имитация на кранк http://gdtest.hit.bg/krank2.mp3 Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 И да добавя, втората, малко по успешна имитация на кранк http://gdtest.hit.bg/krank2.mp3 доста добре е има живинка ама ми се струва че бая нойз редъкшън е яло Цитирай
LOE Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 Изобщо даже, оставил съм го с всичкия шум - това което чуваш е дело на мп3 компресията, просто самия звук на оригиналния кранк си ги има тези много специфични високи които като се кодират и свистят все едно нойс гейт ги яде. Това в микс няма да се чува, тей като тия честоти се намалят и се скриват в микса. Цитирай
Dylan_101 Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 Ами микрофона и говорителя компресират звука, освен това говорителя придава звуково налягане което се улавя от мембраната на микрофона - това е нещо което спикър симулатурите не могат да пресъздадав - те копират само честотната характеристика.За компресирането съм съгласен, то може и да се симулира със софтуерен компресор. Това за звуковото налягане обаче не го схванах И не съм защитник на зуум - според мен даже са много злеЕ, показа че и zoom505 може да звучи добре, това според мен е достатъчно. Цитирай
TONY Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 охо Налбантов отдавна беше записал едни неща с зум 505(тоест Лое не е пьрвият изкарал добьр звук от него) аз сьщо сьм вадил приятни звуци с него вьпроса е че повечето от фабричните му настойки не струват(поне половината не ме кефят) доста е подценяван - макар че естествено е далеч от вьрха на сладоледа Цитирай
LOE Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 (тоест Лое не е пьрвият изкарал добьр звук от него) Е по това може да се поспори, аз си го купих веднага като излезе Цитирай
Recommended Posts