Jump to content
Българският форум за музиканти

Ydp 113 или Casio 310?


Recommended Posts

Sorry, No Soul...

Вярно че ти каза за цената при евентуална продажба... :)

Старост нерадост какво да правиш... :D

Ювига също е прав...

Не трябва да се пренебрегва и евентуалната гаранционна и следгаранционна поддръжка!!!

Абе както казах и по-горе и както ти No Soul ме подкрепи отивате, пробвате, харесвате и купувате това което най-много ви е харесало...

Айде... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, за полифонията може и да си прав, не съм сигурен, понякога произоводителите пишат пълната полифония при използване на моно-семпли, а после се оказва, че реалната е наполовина за стерео. Както и да е. Просто представих на човека пълните възможности на единия и другия инструмент, щото ми се стори, че се наблегна прекалено много на Ямахата, а нямаше конкретни доводи. Иначе за гаранциите - моята съм я взел от Фактор и си има една година гаранция, точно толкова колкото дават и от Динакорд и не вярвам при проблеми да не могат да оправят Касиото, предвид това, че е много по-масов модел от тази Ямаха. Освен това Динакорд държат цени, които са много по-високи от тези в Интернет (оправдават се с гаранционен сервиз и ала-бала), докато във Фактор Касиото е на световни цени, а пак има гаранционен сервиз. Не знам дали са официални вносители на Касио, но това нищо не означава, след като така или иначе си има гаранция. Може тук Мартист да влезе да обясни колко време Динакорд не са му оправили неговия Мотиф в Динакорд, беше пускал тема. Така че и тоя довод с гаранциите отпада. Според мен единствената точка, по която могат да се сравняват двата инструмента е звукът, който мога да се съглася при Ямахата може би е малко по-добър, но в никакъв случай не и много. Докато за клавиатурите, макар и субективно, смятам, че двете са напълно еднакви като тежест, като градиране тежко-леко от баси към високи, като отклик и т.н. Дори имам малко по-добър контрол над динамиката, използвайки софтуерни пиана с Касиото, отколкото когато ползвах Ямаха, защото тя пращаше 0-100 МИДИ стойности, а Касиото праща 0-127, както е по стандарт. Аз лично залагам на Касиото като по-използваме и по-лек инструмент, който може да се ползва без проблем и със софтуер. Като заключение - Ямахата си е домашен и непреносим инструмент, който заради малко по-добрия звук (в което също не съм съвсем убеден) едва ли си струва останалите неща, които липсват в сравнение с Касиото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра дискусия се е получила. Навярно сме били от полза за човека - дано :)

Като че ли нещата обобщени изглеждат по следния начин: Касиото има повече възможности, по-подвижно е и най-вероятно струва по-малко! Ямахата изглежда по-добре за вкъщи, по-всяка вероятност (както беше казано това е до лична преценка и възприятие) звучи по-добре и си тежи основно с името на фирмата :virtuoz:

 

Искам само да попитам има ли конкретни цени за тия неща в България?? Преди време аз като си избирах дигитално пиано Privia PX 300 още го нямаше и не се знаеше кога, как и за колко пари ще го има. Тогава ми казаха, че ще струва около 1600-1700 лв. Ямахата нямам представа колко ще струва.

 

П.С. И все пак най-важното от всичко си остава музиката...а дали се случва на малко по-хубаво или малко по-нехубаво пиано не трябва да е водещо :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и аз мисля че дускусията е супер!!! :happy:

Има конкретни цени и за двата инструмента!!!

Цената представена от Динакорд България за Ямахата е точно 934 евро!!!

Касиото е с около 100 евро по-евтино...

Важно е човек да получава вдъхновение от красивите неща в живота които го съпътстват и да изпитва удовлетворение от инструмента на който свири независимо какъв модел или марка е той...

За всичко останало ще ни помогне Музиката!!! :inlove:

Желая ви късмет... :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмх

на битаците за 2ра ръка в Германия е много вероятно да си намерите нещо хубаво за малко пари!Стига да имате нерви да търсите.Жалко,че вече няма пътувания до Германия... :happy:

Видам,че гледате в .de

Затова ви казвам това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за аргументите :godbless: Наистина се получи добра дискусия. Ямахата струва 1800 и нещо а касиото 1500. 300 лева разлика. Наистина става дума за малко дете което ще използва дигиталното пиано единствено като пиано и нищо друго. Ако продължи да се занимава може и за нещо повече.

И аз лично съм за касиото колкото и да не разбирам от пиана. Просто има много повече неща за цената си и изглежда свястно. А това че може би има малко по лош звук, аз лично не мога да го усетя. Може би ако някои ми свири и на двете по цял ден ще доловя разликата. Но пианото Касио мисля че ще върши идеална работа на малко дете. Не че ямахата няма, но е с 300 лева по скъпа. И си мисля че касиото може по лесно да се продаде после заради това че има доста бленди и други неща.

 

Единственото което ме привлича в Ямахата е както се изразих по рано фасонът на пианото :headbang: Прилича си повече на дървено пиано. Но иначе като твърдост на клавиятурата ще върши абсолютно същата работа касиото. Все пак става дума за малко дете с никакви изисквания. Просто трябва да се научи на твърда клавиятура, за да може да развие техника.

 

мерси за постовете на всички B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление детето няма да може да си развие добре техниката на свирени и тоноизвличане защото все пак това е дигитално, а не акустично пиано

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо мислиш така Пенсионера...???

Обоснови се...!!!

Както вече съм споменавал за тия пари (1500 лева) не може да се вземе наистина хубаво акустично пиано!!!

Руските които що годе стават на работа са по около 800-1000 лева а немските минават доста 1500 лева...

Останалите за под тези пари просто не си заслужават, според мен, или искат сериозна инвестиция за ремонт и акордиране!!!

Също така беше неколкократно споменато че става дума за малко дете което сега прохожда в музиката и му трябва просто тежка клавиатура!!!

Беше казано също така че хората живеят на 14-я етаж ако не се лъжа и че може да се наложи да сменят квартирата!!!

В такъв случай хващат дигиталното пиано под мишница и готово а акустичното какво ще го правят...???

Съгласен съм че усещането на дигиталното пиано не е на 100 процента напълно автентично като това на акустичното но имайки предвид предимствата му като малки габарити, допълнителни функции и звуци и възможността за тихи репетиции на слушалки, се компенсира тази малка разлика!!!

Да спомена още веднъж че описаните в темата два инструмента са с наистина прекрасни клавиатури които според мен едно пиано купено за 1000 -1500 лева втора ръка просто няма как да притежава!!!

Не бива да се пренебрегва и липсата на допълнителна профилактика и поддръжка каквато едно акустично пиано особено взето на старо неминуемо ще изисква!!!

А това са си допълнително средства, нали...???

Не те познавам Пенсионера предполагам че от доста години си зад клавишите и си наясно с нещата!!!

Аз също не крия че съм фен на акустичното пиано защото съм се изградил като музикант именно благодарение на него и чрез него, но...

...не бива да пренебрегваме новите технологии и възможности, а също така и да преценяваме кой от вариантите е по-удачният за конкретно представеният ни случай!!!

Нека и останалите колеги си кажат отново мнението...

С уважение към теб и останалите съфорумци...

 

 

 

Makermusic

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

makermusic не живеят на 14 етаж:metalist: Бъркаш се с една друга тема постната от друг човека, защото много си приличат темите. Но въобще не става дума за това да се взима акустично пиано, защото акустичното пияно ако трябва да се вземе сте бъде до 500 лева по простата причина че после трудно сте се продаде. А дигиталното (поне аз така мисля и се надявам) много по лесно:)

 

Така че определено дигиталното. Според мене не би трябвало да има разлики в клавиятурите на акустично и дигитално( колкото и да не разбирам), по скоро малки разлики във звука(едното резонира а другото го възпроизвежда дигитално), които не би трябвало да пречат на едно малко дете. :)

 

май темата се изчерпа :lol: Благодаря на всички ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.