joroboro Публикувано Февруари 18, 2012 Share Публикувано Февруари 18, 2012 Ще се радвам, ако споделите какво мислите за fretless басовете - за и против. Какво ви харесва и какво не, за каква музика според вас е подходящ фретлеса... Между другото, днес посвирих на един фретлес бас Фендер Джаз Бас в xxxx. Всички позиции бяха маркирани с ленти на местата на прагчетата, така че предполагам, много бързо може човек да свикне с такъв бас. (Цената на въпросния бас е 1250 лв, ако някой се интересува...) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Фретлеса винаги е необходим ..въпроса е ,дали човек може да свири на него .Защото ако не ,по - добре да си свири на обикновен... А това обява за продажба ли е ..или ...някаква анкета....Защото ни е обява, ни анкета... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Темата е напълно малоумна даже за този форум, посещаван от огромен брой "специалисти" и "познавачи". Даже Яворне може да стигне до подобно прозрение... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joroboro Отговорено Февруари 18, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 18, 2012 хора, не знам защо се заяждате, просто ми беше интересно какво мислите за фретлес понеже нямам лични впечатления. казах каква е цената, не защото съм го купил този бас, мисля че и за слепите е очевидно, е не съм. ако не ви нтересува темата и смятате, е е малоумна, защо тогава пишете в нея ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Темата е напълно малоумна даже за този форум, посещаван от огромен брой "специалисти" и "познавачи". Какво значи "даже за този форум"? Предполагам, че се намеква нещо за качествата на форума. Ако е така, нека автора на тези отприщени, ментални води поясни ТОЧНО какво носи умствената му стихия. Ще го напиша по-простичко: Fats, след като имаш толкова ниско мнение за форума, неговата администрация и членовете му, не си ли се замислял, просто да не пишеш тук. Какво удоволствие ти доставя да се превръщаш в дежурния форумен лайномет (pardon my French). От известно време имаш и алтернатива, което прави продължаващите ти изяви тук, още по-необясними. Тези неща ги пиша без какпка злоба, по-скоро с учудване. В крайна сметка, осъзнаваш ли, че обструкцията, във всяко нейно проявление (от дежурен лайномет до Явоп-Тъпото) е все едно и също нещо и израз на подобни умствени състояния. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 (Редактирано) Аз не можах, колкото и да ми се искаше, да почерпя информация за твоите лични впечатления.Разбрах че се продава съответния бас... Ама ти ли го продаваш,твой приятел ли го продава...ама ти ЗА фретлесите ли си или си против...А дали не е по добре да е с разчертани или да не е с разчертани прагове...Дали е по добре за теб или не е...Нема инфо...Ама знам че между другото се и продава...аз между другото продавам ..ама не казвам какво е ...жокера е ,че не е за ядене...! с Уважение Гого.. Редактирано Февруари 18, 2012 от rudibass Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
whitegoat Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Човека май просто искаше всеки да си изкаже мнението около фретлес басовете, и просто сподели, че дръннал на един такъв и свикването не било трудно.Закво го нападате не разбирам.А цената я сподели, за да стане ясно, че е пробвал хубава китара.Или аз не съм разбрал ? 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Отказвам се .....Съжалявам за написаното ..нека се изтрие... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Аз лично съм фен на фретлесите. За по-джази неща, чат-пат за поп. Зависи как иска да звучи групата и как свири държащия фретлеса. Някои и метъл се опитват да свирят с фретлес, но доста рядко се получава (сещам се само за Стив ДиДжорджио и за басиста на Obscura). Въпрос на преценка на цялостното звучене е, а не дали те кефи. Мен ме кефи и имам такъв, но в групите, в които свиря последните 10-тина години, не му намерих място. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muryo Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Мисля че човек трябва да експериментира..Ако някой е любопитен да пробва да свири на фретлес и му харесва тази идея е супер, да се впусне в нея ..Аз лично съм свирил много малко с фретлес но знам че ако имам възможност бих се заел защото би ми било много интересно.. За звука си е специфичен и биха се получили неща които с прагчета биха звучали по различно.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
milkypilky Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Какво ви харесва и какво не, за каква музика според вас е подходящ фретлеса... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Що е то фретлес и има ли той почва в България Някои басисти са за фретлес, но не така мислят останалите от групата. Така, че за или против - всичко е относително спрямо това кого питаш. Апък и какво ти пука кой какво мисли. Бичи на басо и клати главата. Нека има тресня! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Февруари 18, 2012 Share Отговорено Февруари 18, 2012 Ако ще се дават примери за това какво може бас без прагове в ръцете на гений... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
whitegoat Отговорено Февруари 19, 2012 Share Отговорено Февруари 19, 2012 Тоя пич много ме кефи как е вкарва фретлеса в прогресив. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Февруари 19, 2012 Share Отговорено Февруари 19, 2012 Аз лично съм фен на фретлесите. За по-джази неща, чат-пат за поп. Зависи как иска да звучи групата и как свири държащия фретлеса. Някои и метъл се опитват да свирят с фретлес, но доста рядко се получава (сещам се само за Стив ДиДжорджио и за басиста на Obscura). Въпрос на преценка на цялостното звучене е, а не дали те кефи. Мен ме кефи и имам такъв, но в групите, в които свиря последните 10-тина години, не му намерих място. За съжаление... и аз така така и не му намерих приложение но си е супер яко според мен темата е изчерпана. За всеки инструмент си има време и място, няма "за" и "против" Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts