Jump to content
Българският форум за музиканти

Midi пиано, латенсия, идеи!?


Penk

Recommended Posts

Здравейте. Не знам дали е удачно тук да помествам тази тема, но не се сетих къде другаде. Ако съм объркал, извинявам се!

 

Та, закупих си едно миди пиано от един колега тук (Evolution MC-361C). Свързах, нагласих всичко както му е реда, просвири, но има една много неприятна латенсия, която много ми пречи. Компенсирам с Асио драйвърите, но пак не е достатъчно. За запис използвам Reaper, а картата ми е реплика на Guitar Link-а на Behringer. Пианото го свързвам към компютъра през USB. Някакви идеи как мога да си реша проблема със закъснението? Когато записвам китари през външния USB Interface няма никакви проблеми, абсолютно никакво закъснение. Включа ли обаче клавиатурата в USB-то - fail. Мислех си и евентуално да взема някакъв интерфейс MIDI to USB, за да свържа пианото през миди изхода му, но не знам дали ще ми помогне?

 

Както и да е, много се разписах. Благодаря предварително за отделеното време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същата клавиатура имах преди време (то като нищо ще се окаже моята :D). Не мисля, че с Midi to USB интерфейс ще се оправи работата. След като включваш клавиатурата в USB-to, дефакато не ползваш аудио интерфейса си изобщо, изхода към колоните/слушалките предполагам го вземаш от вградената карта. С ASIO-то, до колко семпъла успяваш да намалиш буфера? И между другото, това някакви ASIO драйвъри които вървят към интерфейса ли са или ASIO4ALL (или нещо различно).

Според мен, най-доброто решение, имащо и други плюсове освен липсата на забележима латенсия, би било купуването на по-приличен аудио интерфейс с добри драйвъри или поне добра поддръжка на ASIO4ALL.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Използвам изхода на външната карта. Пробвах и с вградената, но все същото, ако не ме лъже паметта и по-лошо. Буфера го намалявам, докато почне да пука и пак си е същото. Пробвах на 128, на 256..На 256 не пука, но бави. Иначе също си мислех за някаква по-добра външна карта, дори ако може и с Midi interface да е. С лаптоп съм и ми върши работа само USB Interface. Би ли препоръчал нещо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разчети се из форума/интернет, има тонове писано по темата. Разгледай какво се продава по българските магазини/онлайн магазини. След като се набележиш няколко интерфейса, които отговарят на твоите изисквания от към екстри, цена и т.н., за всеки от тях провери добре в нета какви отзиви има, дали няма евентуални проблеми и така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А с какви виртуални инструменти ползваш МИДИ контролера? Ако са по-натоварващи процесора, може и в тях да е причината. Тогава смяната на звуковата карта няма да промени нищо. Провери си натоварването при свирене като отвориш един диспечер на задачите (или Task Manager - ако Уин-а е на анлийски) - ако клони към 100% - или по-мощен лаптоп, или "по-леки" VSTi-та.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не ме лъже боба, който току-що хвърлих, за да дешифрирам последния пост, ти си пробвал контролера през вградения в Уиндоуз GS синтезатор, чиято латенция е от порядъка на секунди, поради причината, че НЕ поддържа АСИО. Пробвай в Рипера да заредиш някой виртуален синт и пак опитай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.