Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, дойде ми идеята да си направя сам китара но така и не мога да намеря нормален чертеж за тази която искам да направя, а именно ESP Explorer (EET FUK).

Много ще ви бъда благодарен ако ударите едно рамо в търсенето на този чертеж, трябва ми да знам и ъглите и дължината на всеки край...

Отговорено

Ами знам имам на Gisbon вече няколко чертежа но не ми вършат работа, знам че разликата е малка но все пак е друго нещо като имаш точно това което искаш.

Търся от 2, 3 дена и не мога да намеря сносен чертеж...

Отговорено

Съвсем скоро и аз търсих чертежи за експлорер, но за гибсън. Попаднах на ето това:

http://www.guitarbuild.com/?page_id=196

Файла е explorer 13 pub. Мисля че ако намериш някой да ти го принтира А0 формат, ще имаш точния размер.

Отговорено

Имам въпросната китара, но нямам четежи на този модел. Мога единствено да ти покажа снимки с измерени от мен разстояния между дадени детайли.

Не знам как бих могъл да ти помогна по друг начин.

Отговорено

Сега като гледам снимките ми се струва, че главата не е същата като моята. Типчната 'банана' форма. Не точно като Гибсънските. Иначе тялото е със стандартната за ЕСП форма

.

Отговорено (Редактирано)

Не разбирам защо чертеж на Гибсън да не ти върши работа , но едва ли ще намериш точно това което търсиш. Ситуацията наподобява да искаш да правиш Squier start и да не те удовлетворява чертеж на fender strat.

Редактирано от ultramega
Отговорено

Ама защо ти е въобще чертеж - намери някоя хубава фронтална по-голяма снимка и си я мащабирай - вкарай я примерно в adobe illustrator и я увеличавай докато разтоянието от нъта до бриджа стане 64,77см (ако скалата е 25 инча) и си я зазпечатай.