Jump to content
Българският форум за музиканти

динамичен+кондензаторен


goal

Recommended Posts

според мен няма проблем

ето сега пуснах един динамичен акг с включено фантомно на пулта и си баца екстра.

абе и аз наврето като не знаех бях пъхнал някакъв стар Shure в смесител с включено фантомно(така беше, кой да види че е включено) докато работеше и резултата беше супер яко изтрещяване в колоните и малка искра в канона!!!

кво се получава - смеситела подава 48V, микрофона е 100-200 ома - в резултат на включването му почти окъсяваш захранването, което дава тея 48V, ако то има защита, която ограничава тока - няма проблем, ако няма обаче - при 150 ома микрофон токът през него ще е 0,3А и не се знае дали ще издържи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако са спазени стандартите при изработката на миксера и кабел<->букси няма абсолютно никакъв проблем да захранваш кондензаторен с 48V и в същото време да ползваш динамичен на съседния вход - просто фантомното се игнорира на динамичния и най-многото което може да получиш е малък брум в крайния сигнал - нищо повече...пробвал съм го многократно с миксери на Mackie, Behringer, Yamaha, etc... Повтарям - ако всичко е изпълнено по стандарта....ако някой си е играл да отваря мисера и е презапоявал входовете или просто е обърнал жичките на каноните....тогава не ми се мисли... :killyou:

Освен че съм го правил десетки пъти, горното нещо го пише в почти всеки мануал на миксерите. Също пише, че ако пуснеш фантом на лентов мик, най-вероятно ще гръмне, ама процентът на ползващите такива микрофони е доста малък, така че те да му мислят. :ph34r:

 

П.П. Освен това на паралелните "жакови" входове (под/над) каноните изобщо не се подава фантомно...то върви само по каноните (там където е общо за целия миксер)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ще се наложи да повторя!

 

Няма проблем при ползване на дин.мик. във вход с включен Ph.P.Кабелът трябва да е стандартен XLR-XLR.Правил съм го безброй пъти(и продължавам).

 

Проблемите вероятно се дължат на конкретни нередности на технически единици,а не на несъобразяване с принцип.Също така смятам,че дори мненията да достигнат 99% срещу 1% в полза на противниците на "съвместната работа",то дин.микрофони няма да започнат изведнъж да "гърмят",в съответствие с решението на мнозинството!

Редактирано от docc
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кви проблеми да има бе хора не се излагайте,

ако всичко е наред проблемите са никакви

Единия пулт на работата в ефира баш, фантомното стои непрекъснато

включено щото има и динамични и кондензаторни включени е па нищо не е изгоряло да сега, скоро записвах едни хорови ансамбли с

динамични и кондензаторни микрофони и проблеми пак никакви :beer:

озвучавал съм с динамични и кондензаторни еднувременно и пак проблеми

няма е верно работил съм все с доста прилични пултове маки, ямаха и саундкрафт, но не гарантирам ако пулта е чупингер /берингер димек/ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

микрофона ти е динамичен или линеен

Моля? :beer:

 

След docc и аз да потретя :) няма никакъв проблем да се свърже динамичен микрофон към вход с 48V фантомно захранване. Това го казвам като търговец са broadcast техника за радио и телевизия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го казвам като търговец са broadcast техника за радио и телевизия.

:) това прозвуча супер :D

по темата - никога не изключвам фантомного на единия пулт с който работя. Включвам и динамични, и кондензаторни микрофони без проблем.

Ако някой го е страх може да си направи елементарна джаджа, която да спира фантомното да ходи към микрофона - с помощта на 2канона, 2 кондензатора и Никифен-а става ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ако са ти наред кабелите фантомното изобщо няма да стигне до динамичния микрофон :godbless:

поне пробата която напрарих току що показа това :D

Редактирано от wessy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако са ти наред кабелите фантомното изобщо няма да стигне до динамичния микрофон :godbless:

поне пробата която напрарих току що показа това :)

Напротив. То стига.

 

Фантомното (48 волта) се пуска през резистори 6,8 килоома към пин 2 и 3 на канона. Пин 1 е маса, Ако премериш напрежението между 1 и 2, и между 1 и 3 ще видиш, че има напрежение. Единият она начините за филтриране на това напрежение е като се сложат кондензатори на пин 2 и 3 които не пускат постояннотоковата съставка към динамичният микрофон. Тогава обаче няма да ти бачка кондензаторният :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.