Overdrive Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 според мен няма проблем ето сега пуснах един динамичен акг с включено фантомно на пулта и си баца екстра. абе и аз наврето като не знаех бях пъхнал някакъв стар Shure в смесител с включено фантомно(така беше, кой да види че е включено) докато работеше и резултата беше супер яко изтрещяване в колоните и малка искра в канона!!! кво се получава - смеситела подава 48V, микрофона е 100-200 ома - в резултат на включването му почти окъсяваш захранването, което дава тея 48V, ако то има защита, която ограничава тока - няма проблем, ако няма обаче - при 150 ома микрофон токът през него ще е 0,3А и не се знае дали ще издържи Цитирай
yamaha Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 (Редактирано) Ако са спазени стандартите при изработката на миксера и кабел<->букси няма абсолютно никакъв проблем да захранваш кондензаторен с 48V и в същото време да ползваш динамичен на съседния вход - просто фантомното се игнорира на динамичния и най-многото което може да получиш е малък брум в крайния сигнал - нищо повече...пробвал съм го многократно с миксери на Mackie, Behringer, Yamaha, etc... Повтарям - ако всичко е изпълнено по стандарта....ако някой си е играл да отваря мисера и е презапоявал входовете или просто е обърнал жичките на каноните....тогава не ми се мисли... :killyou: Освен че съм го правил десетки пъти, горното нещо го пише в почти всеки мануал на миксерите. Също пише, че ако пуснеш фантом на лентов мик, най-вероятно ще гръмне, ама процентът на ползващите такива микрофони е доста малък, така че те да му мислят. П.П. Освен това на паралелните "жакови" входове (под/над) каноните изобщо не се подава фантомно...то върви само по каноните (там където е общо за целия миксер) Редактирано Юни 6, 2006 от yamaha Цитирай
docc Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 (Редактирано) Ще се наложи да повторя! Няма проблем при ползване на дин.мик. във вход с включен Ph.P.Кабелът трябва да е стандартен XLR-XLR.Правил съм го безброй пъти(и продължавам). Проблемите вероятно се дължат на конкретни нередности на технически единици,а не на несъобразяване с принцип.Също така смятам,че дори мненията да достигнат 99% срещу 1% в полза на противниците на "съвместната работа",то дин.микрофони няма да започнат изведнъж да "гърмят",в съответствие с решението на мнозинството! Редактирано Юни 6, 2006 от docc Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 ами естествено че не се подава, те не са предназначени за микрофон поначало Цитирай
f1_sound Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 Кви проблеми да има бе хора не се излагайте, ако всичко е наред проблемите са никакви Единия пулт на работата в ефира баш, фантомното стои непрекъснато включено щото има и динамични и кондензаторни включени е па нищо не е изгоряло да сега, скоро записвах едни хорови ансамбли с динамични и кондензаторни микрофони и проблеми пак никакви озвучавал съм с динамични и кондензаторни еднувременно и пак проблеми няма е верно работил съм все с доста прилични пултове маки, ямаха и саундкрафт, но не гарантирам ако пулта е чупингер /берингер димек/ Цитирай
Dark Skywalker Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 микрофона ти е динамичен или линеен Моля? След docc и аз да потретя няма никакъв проблем да се свърже динамичен микрофон към вход с 48V фантомно захранване. Това го казвам като търговец са broadcast техника за радио и телевизия. Цитирай
bobalan Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 Това го казвам като търговец са broadcast техника за радио и телевизия. това прозвуча супер по темата - никога не изключвам фантомного на единия пулт с който работя. Включвам и динамични, и кондензаторни микрофони без проблем. Ако някой го е страх може да си направи елементарна джаджа, която да спира фантомното да ходи към микрофона - с помощта на 2канона, 2 кондензатора и Никифен-а става Цитирай
wessy Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 (Редактирано) ако са ти наред кабелите фантомното изобщо няма да стигне до динамичния микрофон поне пробата която напрарих току що показа това Редактирано Юни 8, 2006 от wessy Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 ако са ти наред кабелите фантомното изобщо няма да стигне до динамичния микрофон поне пробата която напрарих току що показа това Напротив. То стига. Фантомното (48 волта) се пуска през резистори 6,8 килоома към пин 2 и 3 на канона. Пин 1 е маса, Ако премериш напрежението между 1 и 2, и между 1 и 3 ще видиш, че има напрежение. Единият она начините за филтриране на това напрежение е като се сложат кондензатори на пин 2 и 3 които не пускат постояннотоковата съставка към динамичният микрофон. Тогава обаче няма да ти бачка кондензаторният Цитирай
Recommended Posts