kmfb Отговорено Януари 31, 2012 Отговорено Януари 31, 2012 Е то и на мен не ми пречи да бича метализми с Елексир; даже и с Дърварио пак си бича... Но ми се струват по-неподходящи за тази цел от другите, които изброих. Казвам го като човек, пробвал доста различни струни, за да си харесам нещо. BTW, наистина нямам против да свиря с Дърварио, ако мога да си ги купувам/сменям всяка седмица. В началото наистина доста добре звънят. Но на цена 30-40 лв не си заслужава, при положение, че Елексир или DR могат да ти дойдат до вратата за 60-70-80. Цитирай
Caruso Отговорено Януари 31, 2012 Отговорено Януари 31, 2012 Вече съм пробвал повечето марки, които са на пазара.Коутед съм пробвал Еликсир и Уоруик и уоруика тотално губи.Лично на мен допира на еликсира в лявата ръка много ми харесва, защото съм попадал на струни, при които глиса е мъка.По ДР също добре се пръзга ръката.При интензивно свирене с перо найстина Еликсира се разплита и за седмица по 8 часа свирене струните могат да помътнеят .Звука му си има собствен отпечатък, който не допада на всеки. Ако ръцете ти се потят Еликсира е добър вариант. Аз лично малко се разочаровах от марката защото от няколко месеца струните им за китара не са анти ръст-първите 3 са без покритие и ръждясаха на третия ден.Китариста бе в потрес, а от фирмата обясниха че имали проблем с доставките на покритието. За баса все още не са направили подобно нещо Цитирай
chobbi Отговорено Януари 31, 2012 Отговорено Януари 31, 2012 Ползвал съм от така наречените coated струни на различни производители,но Elixir най-много ми допадат.За дължината на "живота" им зависи колко често свириш и както каза Caruso дали ти се потят ръцете(както при мен ).. Повече ми е интересeн новият им продукт stainless steel,защото на мен определено ми се иска малко повече bright в техните струни. http://www.notreble....o-string-lines/ Цитирай
Brandon_Lee Отговорено Февруари 1, 2012 Отговорено Февруари 1, 2012 Здравейте!Аз съм с Еликсир 45-105 от 31-ви август до сега нямам никаква промяна в тона и в състоянието на струните наистина страхотни струни!Свиря в 2 банди и дропвам от ми бемол в дроп до и мога да кажа, че се държат много добре!И в дроп до свиря хардкор/метълкор и мога да кажа, че определено стават за тежки стилове! Цитирай
blr Отговорено Февруари 1, 2012 Отговорено Февруари 1, 2012 (Редактирано) ...31-ви август до сега нямам никаква промяна в тона... Как разбра? Сигурен ли си, че ако днес си сложиш чисто нов комплект няма да чуеш никаква разлика. Промяната в тона на струните с покритие става бавно и затова се улавя по-трудно. Другата причина е, че и като нови, те звучат малко по-топло, именно заради покритието, така че промяната не е толкова драстична. Редактирано Февруари 1, 2012 от blr 1 Цитирай
batemisho Отговорено Февруари 2, 2012 Отговорено Февруари 2, 2012 здравейте колеги! Спрях да ползвам тази марка струни не толкова заради промяна в звука или заради конците които стърчат. Основната причина беше че изфълшивяват. Това важи с особена сила за петата струна. Не мога да кажа точно след колко месеца, но не са повече от 4 или 5 най дебелата струна изгубва тона си и и хвърля в дълбок размисъл както тунера, така и ушите ми. Възможно е да съм попаднал на кофти партида и просто комплектът да се е оказал дефектен ( три пъти)! реших да мина на по евтини струни . сега свиря с ghs и съм доволен. Смених ги скоро и не знам кога ще изфълшивеят, като му дойде времето ще разбера. Пиша тук за да ви питам дали и при вас е имало проблем с тона, понеже виждам, че говорите предимно за звук. Цитирай
Jason Отговорено Септември 19, 2012 Отговорено Септември 19, 2012 Темата е доста старичка, но реших и аз да споделя скорошните си премеждия. Доста години (до преди около две години) свирих постоянно с Ърни Бол никел и бях доволен. Преди около две години реших малко да разнообразя и да пробвам други марки. Взех си Ротосаунд стоманени, доста ми харесаха като звукови характеристики, но го имаше лекия първоначален шок от смяната на никел със стомана и чувството за шкурка на стоманените струни, с което се свиква бързо де Първа и втора струна си заминаха млади и зелени след една две седмици свирене. Реших, че може и да е бил кофти комплект, но повече не си взех такива. Минах на Дънлоп никел, тъй като не намерих стоманени такива (стоманата доста повече ми допада и като звук и с по-високата им твърдост, тъй като налагам с повечко сила). Смених два три комплекта Дънлоп за десетина месеца, но забелязах, че около втория месец почват да изфалшивяват и то сериозно, проблем който не съществуваше при Ърни бола. Но пък Дънлопа са си около 15-20 лева под Бола, та за това известно време карах с тях. Разликата в живота им, като запазване на тона е сравнително малка. Така до преди около месец. Тъй като правя записи в момента, напазарявам си нов Дънлоп никел - 43лв. (отново не успях да си открия подходящи като размер стоманени), монтирам и залющвам една песен, по средата на която (около 2 часа) Дънлопа казва довиждане драги зрители! Стъписах се, но реших че е бил кофти комплект и не обърнах особено внимание. След няколко дни си напазарявам Ърни Бол, отново никел 50лв. уж за по-сигурно, да не се повтори същата история. Но историята се повтаря едно към едно, за час-два и до там. Дали съм попаднал на гадни комплекти или поради жегите и повечето пот - не знам. Но факт, че съм стотина кинта назад, а не мога да си свърша работата (не че ми е професионална работа, но така му е думата ) Тогава реших да пробвам Еликсира като крайна мярка (крайна заради цената). Имат покритие, следователно би трябвало да няма проблем, ако причината е потта. Имах щастието и късмета да си открия перфектния комплект (според моите предпочитания) в тяхно лице. Размер 45-65-85-105-130, стомана, хексагонална сърцевина - повече твърдост, покритие - против пот, явно в моя случай . Усещането на покритието ми допада доста, както беше споменал колега по-горе. Вярно 113лв., но и преди това дадох почти толкова и си заминаха безславно. За сега съм с тях само от около 2 седмици, но до тук съм пре доволен, за сега не са мръднали. Вярно са малко по-топли, но на фона на всичко останало, ми допадат страшно много. Та така де, бая нещо изписах, ако съм бил поне малко полезен на някой ще се радвам. Поздрави и със здраве! Цитирай
Recommended Posts