chacho Публикувано Януари 13, 2005 Публикувано Януари 13, 2005 и отново в три часа през ноща да си задам въпроса мисля че си пукам пръстите от едно 7-8 може и повече години. от известно време се опитвам да се отърва от тоя гаден навик, само че понякога ако не си изпукам всички кокалчета, ръцете ми са като схванати и нищо не мога да изсвиря, пък и е кофти чувството по принцип някой друг има ли подобен проблем и знаете ли, колко лошо е всъщност положението с тва пукане на пръстите? Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 mi между всички стави има смазка, когато влезне въздух там трябва да се изпукат/ тогава всичко е ОК/. знаеш кое е най-лошото като спрат да пукат така че не се притеснявай. за профилактика на ставите е хубаво да си набавиш колаген - това е аминокиселина. ще ядеш желатин, риба/ аминокиселини и фосфор, който е основна храна за мозъка, костите, косата/, мляко/ там има всичко и найвече протеини, калций и витамин Д, моркови / за въстановяване витамин А/ банани - магнезий и въглехидрати, орехи, малко фъстъци/ сурови за витамин Б за нервната система/ и ориз /въглехидрати и Б/ пилешко бяло месо/ протеин/ соя, и др и не ползвай микровълнова защото все едно хвърляш храната. като мине през микров фурна се разрушават ензимите в храната и все едно ядеш хартия алелуя пс. прекаления светец и богу не е драг така че извода е нема се пуашиш копеуе Цитирай
Боян Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 mi между всички стави има смазка, когато влезне въздух там трябва да се изпукат/ тогава всичко е ОК/. Само да питам нещо... Как влиза тоя въздух в ставите? Откъде са взима!? :hello: Цитирай
Abbath Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 (Редактирано) Чачо?Чачо кокала? :hello: Защо не се обади като си беше тука бе дебелак :killyou: Редактирано Януари 13, 2005 от Abbath Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 Ей дееба! Тъкмо си мислех да пост-на такава тема! Айде напрао някой от наш'те изтъкнати анатоми тука да обясни целата работа с пукането на ставите! Цитирай
Joys Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 То хубаво нещата с колаген и всичките му там витамини и плодове и др. ама от много пукане на пръстите като поостарееш ( ако стане... ) много ще ти треперушкат пръстенцата. И не само те :think: Цитирай
Fenix Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 Аве и аз го имах тоя проблем, в смиъл че го правех постоянно, но всичко около мен ми казаха "недей, като остарееш ще ти треперят ръцете" и аз взех че спрях. П.п. Мисля че всички чакаме поста на Снежанка... Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 Мисля че всички чакаме поста на Снежанка... Нема кво да се лъжеме Въпреки че и Боянчо май може да каже нещо по въпроса Цитирай
bULGARIQ Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 "недей, като остарееш ще ти треперят ръцете" епа я ше умрем на 30 Цитирай
AXE Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 И аз бях като Феникса - преди си пуках пръстите като ненормален. Ама ми казаха че е кофти и спрях. (То това заприлича на един монолог на оня кретен Боби турбото ама карай ). Наистина просто от един момент нататък си казах - стига (Ех деба сега пък стана реклама на Данон :green: ). Имам силна воля предполагам. Обаче прешлените на гърба още си ги пукам, че иначе ме боли. А май не трябва Цитирай
Mecho Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 Привет, пукането означава наместване, а наместване е това което се цели. По-добре си намествайте костиците, че иначе е по-зле. Ако извършвате правилни (от биомеханична гледна точка) движения имате правилна стойка и добър тонус на мускулите, пукането ще престане след известно време (е разбира се, че това изисква потдържане на горните условия във времето ). Сутрин е по-зле, защото спиме във всевъзможни, повече или по-малко правилни (пак визирам анатомията и механиката на тялото). В заключение - аз си ги пукам и съм убеден, че това е правилният път. За вас - всеки си решава сам, но от мене знайте едно - потдържайте винаги правилна стойка и ще бъдете винаги прави Поздрави, Мечо :hello: Цитирай
Delyan Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 До колкото знам да си пукаш пръстите е едно от най-вредните неща, които можеш да направиш за ставите си!!! Цитирай
synchu Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 До колкото знам да си пукаш пръстите е едно от най-вредните неща, които можеш да направиш за ставите си!!! Още по-вредно е даже Цитирай
chacho Отговорено Януари 13, 2005 Автор Отговорено Януари 13, 2005 а няма ли някой по дърт тука, да каже аджеба, на него треперят ли му пръстите ... и другите работи за които говори Galileo п.с.: peshoy2k, поредното ценно мнение- мерси, и без тва имам сериозна нужда от диета Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 на оня кретен Боби Той е гений!!! Цитирай
Recommended Posts