Лими Публикувано Януари 8, 2012 Share Публикувано Януари 8, 2012 Да поясня въпроса си - ако дадена песен ми лежи най-добре в тоналност Х ще има ли полза за развитието на гласа ми и овладяването на песента, ако я упражнявам и в тоналност Х# или Хb ? Или само ще си губя времето и енергията? Това се отнася само за упражняване/разучаване на песента, след като съм усетил че, точната тоналност, в която най-добре ми лежи е Х, Ако има полза, тогава кое е по-полезно да я упражнявам - в Х# или Хb ? П.П. Самоук съм, но се надявам че, въпроса ми не е тъп! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 8, 2012 Share Отговорено Януари 8, 2012 Ти глас ли ще развиваш или песен ще учиш? Като изработиш песента със всичките завранкулки я опитай половин нагоре/надолу и сам ще откриеш разликите. Ако парчето е в една квинта обхват може и нищо да не усетиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Януари 9, 2012 Автор Share Отговорено Януари 9, 2012 Добре, да речем, че вече съм научил "перфектно" песента със всичките завранкулки в удобната ми тоналност, тогава има ли полза за развитието на гласа ми да я упражнявам и в други тоналности? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tozi Отговорено Януари 9, 2012 Share Отговорено Януари 9, 2012 Да - има. Развиваш си диапазона и слуха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Caruso Отговорено Януари 10, 2012 Share Отговорено Януари 10, 2012 При работата с хора доста често използвам този похват.Най-често върху припева(или фраза от него), защото песента там се разгръща Избирам на-подходящата тоналност и после качваме с половин тон нагоре докадето е ок.После обратно надолу докадето е ок.Наистина това е добър вариант да изравняваш гласа и разширяваш диапазона, но трябва да имаш някои основни познания за да го правиш сам. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Януари 10, 2012 Автор Share Отговорено Януари 10, 2012 Благодаря ви за мненията, ще продължавам с подобни упражнения и се надявам, че дори и да не постигна кой знае какво, то поне няма да ми навреди, може би. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Януари 10, 2012 Share Отговорено Януари 10, 2012 Ай сега почерпи по една Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts