Jump to content
Българският форум за музиканти

АДАТ интерфейс като допълнение към звуковата карта?


musicman

Recommended Posts

Защото стриповете им са гадни. Лоши предусилватели, шумни тонкоректори... Такъв пулт спокойно би могъл да си го ползваш като "рутер" на сигнала, за да си спестиш постоянното местене на кабели, но за запис, най-добре е да го bypass-неш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При всички положения е компромис, колко голям, зависи от конкретния пулт. Като правило, при запис трябва да се използват колкото се може по-малко устройства по пътя на сигнала. Не ми се вижда оправдано, техният брой да се увеличава с едно (при това няма да е кой знае колко качествено за тези пари) само за да се избегне размяната на 2-3 кабела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всъщност всичко зависи от марката.... стар пулт, от по-висок клас е решение на задачата. Пълно е в ибей с предложения за малки стари олдскуул аналогови миксери. А още еднин начин на употреба е да се използва и като аналог суминг миксер. Но не и нов, на тази цена 300 лв. МАсово в момента се правят добре изглеждащи смесителни пултове, с калпави предусилватели и т.н. А най важното в случая е да има добър предусилвател. След това е важно да се види смесителната секция на пулта каква е, там също е доста компромисна точка. НО, ако все пак търсим удобство, и няма да разглеждаме сетъпа като звукозаписен, си е оправдано да се подредят нещата така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм и с двамата, особено с blr за това че трябва да има минимално количество кабеляк и електроника по пътя на сигнала.

Специално в моя случай обаче не ми трябват никакви предусилватели. За съжаление не намерих такъв миксер :) но този, който взех върши добра работа. Взех една Yamaha за 200 лв. Не е нов модел но върши идеална работа. В него съм заврял разните саунд модули и синтове дето имам. Корекциите за на 12 часа, предусилвателите на 0 и нямам никакви шумове. Остава да намеря хубави кабели да ръгна там и iPad-a защото тея дето имам нещо много шумят....

Малко ми липсват бутони за мют на каналите, както и субгрупи ама... все пак търсех нещо бюджетно и малко.

 

Иначе китарите ги ръгам директно в картата. Входовете съм си ги разпределил така

1 - Китара

2 - Бас

3-4 - Преусилватели, реамп

5-6 - Ефекти ( максимайзър, компресор и др. )

7-8 - Миксер ( саунд модули, синтове ... )

 

 

Мисля, че като за малко домашно студио е ОК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.