AlFiA Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 (Редактирано) Е, да- съгласен съм, ама до някъде! Можеш да го разширяваш, но то е до време и до граници, до които достигаш... Става въпрос, че... всъщност ясно е за какво става въпрос- няма смисъл да го дъвчем повече тоя въпрос! Леко рапяване ви пожелавам! На мен не ми става особено ясно Значи така. Имаш диапазон. Твой си. Тогава - разширяването на диапазона във височина не се ли нарича всъщност - "Изтъняване"? :wow: Редактирано Юли 6, 2006 от AlFiA Цитирай
toshevski Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Тогава - разширяването на диапазона във височина не се ли нарича всъщност - "Изтъняване"? :wow: Аз лично за пръв път чувам такова понятие, но е интересно- ще си го запиша! Ами не- нарича се просто разширяване на диапазона! Цитирай
AlFiA Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Тогава - разширяването на диапазона във височина не се ли нарича всъщност - "Изтъняване"? :wow: Аз лично за пръв път чувам такова понятие, но е интересно- ще си го запиша! Ами не- нарича се просто разширяване на диапазона! Аха Значи "разширяването на диапазона" е равносилно на "изтъняване на вокала"... запиши си запиши... :exclaim: Цитирай
toshevski Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Може да се казва тогава: "Ей тоя/тая какви тънки имат" или " Пипни тънката гласна струна!" Цитирай
AlFiA Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 еее ти го удари на лайф вече, Аз пък ако бях германец, щях да го ударя на цифри... и тогава ще го кажа "Пипни колко ми е Херца.." обаче аз германец не съм, значи - Бръм! :green: Цитирай
CorvusCorax Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 ДА се върнем на Ковърдейл, а? Вчера гледах някакъв лайв случайно, и ми се стори че пее с неестествено стегнато гърло, дърпайки джуките настрани... Цитирай
Dushmanina Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Сори за оф-а, ама как намирате Глен Хюз и как бихте коментирали техниките, които той ползва? Питам съвсем сериозно, вие сте капацитетите наоколо, тъй че очаквам включване по темата. П.П. Между другото съм му болен фен, а новия албум за пореден път смазва! Цитирай
t-rex Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 абе не знам как пее ама как пие деба и смока Цитирай
spaiki Отговорено Декември 11, 2006 Отговорено Декември 11, 2006 ДА се върнем на Ковърдейл, а? Вчера гледах някакъв лайв случайно, и ми се стори че пее с неестествено стегнато гърло, дърпайки джуките настрани... Ми че то това си му е естествения начин и постановка!!!да не забравяме че Учителят на COVERDALE e Pol Rojers-Bad Company!!!А там няма лабаво, не искам да споря с всички вас за този глас, но на последния му концерт във София - щеше да падне стадиона!!!Аз лично съм един от най-големите му фенове, както и на учителя му!!!Да не говорим за неговия "близнак" по глас-Jorn Lande!!!Това копеле как пее КОвърдеил не е истина!!! Цитирай
spaiki Отговорено Декември 11, 2006 Отговорено Декември 11, 2006 Сори за оф-а, ама как намирате Глен Хюз и как бихте коментирали техниките, които той ползва? Питам съвсем сериозно, вие сте капацитетите наоколо, тъй че очаквам включване по темата. П.П. Между другото съм му болен фен, а новия албум за пореден път смазва! Невероятен певец, споено с баса прави жестока комбинация!Имах честта да се запозная миналата година с него и с мениджъра му, за съжаление за кратко, но това е един уникален човек, който единствено и само се крепи жив ,защото пее!!!Това са негови думи! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) Послушах го известно време Ковърдейл на видеота от концерти, и ми направиха впечатление някой неща: Някъде от около ре диез на 1-ва октава, вече не пее на чист гръден регистър, а започва леко да омеква, влиза в микса си. :arrow: Това означава, че той е възможно да е баритон като глас(ре-диез е моста на баритоните), и има и природно дадени височини нагоре, малко повече от баритоните. Когато иска да изпее нещо нависоко, по-грубо, той винаги задира леко, което е още едно свидетелство, че няма чист гръден глас във височините, а просто го имитира с леко закачане в ларинкса, което пак потвърждава, че най-вероятно не е тенор според класическите разбирания. На концерт обикновено пее смъкнат с полутон. Също така на ниско(когато говори) звучи по-скоро плътен, обемист, и леко небрежно пресипнал(като ниските гласове), отколкото плътен и остър(както по-ниските тенори). Това, което кара гласа му да звучи така добре, според мен, е много подходящата му за всеки момент дикция, емоция, и позиция на гласа. Иначе той определено е осезаемо по-нисък от "стандартите" за рок-вокали, наложили се последните десетилетия. Редактирано Декември 12, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Ivan Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) Имаше някъде из нета концерт на Пърпъл с Ковърдейл и Хюз...разбира се Хюз показва как се пее на живо като за световно,Ковърдейл тренира със стойката на микрофона и пее ниските партии Последния концерт на Витеснаке в София...ами аз отидох да гледам Ахат,то си пролича кой е по добрия вокалист,иначе уважение за големия Ковърдейл,не малко е дал на рокфеновете Редактирано Декември 12, 2006 от Ivan Цитирай
Topsun Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 абе Ковърдейл е най-големия!!!пее страхотно на микст и според мен е добре овладял всички хитринки на микрофонната и гласовата техника. Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Ами аз да не пускам нова тема, ама ми е любопитно вокално мнение за Стив Тайлър от Аеросмит ? Сетих се за него, защото с един познат отдавна спориме за Ковърдейл и Тайлър и така? Цитирай
vane Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Добре, а кажете ми тогава според вас, как пее Soldier of Fortune, как изпява там сол на първа октава - според мен не може да е на т.нар."микс", а си го пее с цяло гърло, а този който съм чувал да пее по този начин и ми е най-ясен е David Gillmore за справка - Comfortably Numb, Goodbye Blue Sky. Цитирай
Recommended Posts