Jump to content
Българският форум за музиканти

David Coverdale


katmai

Recommended Posts

А, мерси за четките. Вече оздравях, но явно сам ще трябва да си запиша целия инструментал;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 64
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

.....През 2005 год. Уаитснеик имаха концерт в Лондон.Е,всеки кадърен човек има и фенове и врагове,но ако имате щастието да чуете този концерт - не може да му бъдете врагове /много условно казано/На тези години,само енергията да му имате - друго /талант/ не ви трябва!!!

 

 

 

Не знам дали въпросният концерт е същият, който аз гледах поне 15-20 пъти през изминалата седмица (едно двд наречено 'Whitesnake Live In the still of the night', излезнало през 2006г. и снимано в Лондон), но колкото и да имах резерви към Ковърдейл (защото са ми други любимците) - не мога да си кривя душата! Направо без дъх оставам. И всеки път като го гледам не мога да отлепя поглед от телевизора... Велико шоу, велик концерт! И наистина Ковърдейл си е доста добър...

Нямам какво повече да кажа, за да не се повтарям....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Дравейте всички, внимателно прочтох всички мнение по темата и научих доста неща но и с много неща не съм съгласен (дилемата звезди - ковърдейл :D ) . Изключително много ми харесаха мненията на Евтим и ми е крайно любопитно овладяване на микса и тн защото за пръв път чух за тва :) а пък от много време правя жалки опити да пея и то рпедимно Ковърдейл (учудих се от заключенията че е нисък глас) аз лично се водя драматичен тенор :unsure: ако някой може да ми помогне ще му бъда мнгоо задължен :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Послушах го известно време Ковърдейл на видеота от концерти, и ми направиха впечатление някой неща:

 

Някъде от около ре диез на 1-ва октава, вече не пее на чист гръден регистър, а започва леко да омеква, влиза в микса си.

:arrow:

Това означава, че той е възможно да е баритон като глас(ре-диез е моста на баритоните), и има и природно дадени височини нагоре, малко повече от баритоните.

 

Когато иска да изпее нещо нависоко, по-грубо, той винаги задира леко, което е още едно свидетелство, че няма чист гръден глас във височините, а просто го имитира с леко закачане в ларинкса, което пак потвърждава, че най-вероятно не е тенор според класическите разбирания.

 

На концерт обикновено пее смъкнат с полутон.

 

Също така на ниско(когато говори) звучи по-скоро плътен, обемист, и леко небрежно пресипнал(като ниските гласове), отколкото плътен и остър(както по-ниските тенори).

 

Това, което кара гласа му да звучи така добре, според мен, е много подходящата му за всеки момент дикция, емоция, и позиция на гласа. Иначе той определено е осезаемо по-нисък от "стандартите" за рок-вокали, наложили се последните десетилетия.

Напълно се съгласявам за Ковърдейл! 

Ето и повече информация за апарата му http://therangeplace.forummotions.com/t399-david-coverdale

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.