Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

В магазина може да се направи следният A/B тест. Включвате процесора към кубе, например Marshall DSL401 и прослушвате 3-4 амп симулации с drive. След това махате процесора и същата китара включвате в marshall-ският drive на кубето. Разликата е покъртителна от към динамика, плътност и естествено звучене. Това съм го правил с процесор VOX Tonelab SE който уж има лампа в преамп-а и се очаква повече, но не.

Пробвах това с Vox - Еx и резултата е ,че динамика ИМА :)

Кажете ми каква е разликата в тона на процесорите на VOX-SE,LE и ЕХ?

Айде,че има разлика има в смисъл осезаема ли е?

Отговорено

" За един най-добрия процесор е VOX , за друг ZOOM,BOSS,Diditech и др... "

Ей дойде ти акъла в главата накрая!Сега вече печелиш едно питие!

:cheers2:

Отговорено

Може маркетингова да е разликата, или повече възможности за насочване на сигнала... Като звук и според мен няма да е различен от HD500. Като гледам, и двата ги има вече в Динакорд - може да им спретнеш един shootout ;)

Отговорено

Ходих да чуя HD 500 но го нямаше и чух HD 400.

Честно да ви кажа ,не ме впечатли.

Чух и Boss Gt-10,според мен е пълна трагедия,мое мнение никой не ангажирам.

Все още VOX водят в моята класация.

Отговорено

Чуй и ZOOM G9,2tt и тотално ще зарежеш други фирми процесори и ще се насочиш само към VOX. Погледни тук, това е интересна машина. Имам такъв рак и не знам дали има друг такъв модел в БГ но мнението ми е ,че е чудесен.

Отговорено

Без да се заяждам , но можеш ли по-детайлно да кажеш с какво точно Vox-a е по-добър от HD400 и от GT10 , а Karavadjo да сподели с какво Vox-a бие Zoom 9 . Tака поне може да има по-голям смисъл от темата , защото за сега всичко е едното е хубаво другото е зле. След време някой ще чете тук, и ще остане заблуден , а ти си купи Vox-a - лошо няма , само че спести си квалификации за трагедии (въпреки че не ангажираш никой - написаното остава) , за птоцесори , които не можеш да разръчкаш хубаво дори и за няколко месеца , камо ли за минути в магазин. Впрочем - признавам че Vox процесорите имат много добри фабрични пресети, за разлика от Босс и Line6 и Zoom.

Пс:

Не се сещам , някой предложи ли ти да разгледаш Nova System и Zoom G3 , просто се сетих за тях.

Отговорено (Редактирано)

Е добре де ще си кажа мнението за различните модели процесори VOX. Първият медел е VOX Tonelab SE. Чудесен лично за мен процесор. Разбирасе ,че има и недостатъци и предимства. Мисля ,че е най-малкото зло от всички модели процесори. Недостатъци: 1.Много е голям и тежък. Изцяло метална конструкция и много здрав процесор. Дълаг е 72см. Мисля ,че тежеше ако не се лъжа 6,2кг. За някой хора е труден за пренасяне защото е като клавир. Предимствата са ,че лесно се работи с него (изключително е опростен). Има 2 експрешън педала (волюм и друг с който можеш да добавяш в реално време хорус,делей,Wah и др. ефекти). За това излезе и следващия модел VOX Tonelab LE. Направиха го по-малък за да се пренася лесно но го орязаха и във възможностите. Според мен звучи и по-остро от предния модел. Следващия модел е VOX Tonelab ST. Още по малък вариант и заради размерите си разбирасе усложниха работата със създаването на бленди. Мисля ,че е подходящ за репетиций и домашно свирене но не и за лайв изяви. Причината е ,че трудно може да смениш 4-5 ефекта на една песен. За това и излезе и последния модел ЕХ. Той е по-голям но също труден за работа и звучи почти еднакво като ST серията. Просто фирмата VOX с всеки модел процесор се опитваше да победи недостатъците на предишния модел но излизаха и други проблеми едновременно с това. Орязани възможности , прекалено малко бутони за смяна на ефекти (ST), услужняване на работата. Разбирасе ,че добавяха и нови ефекти във всеки нов продукт но лично на мен VOX Tonelab SE най много ми допадна.

Пак казвам ,че не ангажирам никой с моето мнение. Може и да греша но така мисля за марката VOX процесори. С тази серия процесори мисля ,че покриха нуждите на различен кръг от хора (репетиция,запис в студио,свирене на лайф).

Редактирано от Karavadjo
Отговорено (Редактирано)

Tова вече е пост !

:godbless:

Само един въпрос , че ми е интересно, а не съм разцъквал Вокс-а задълбочено.

Има ли вариант в някой от Воксовете за дуал чейн , колко ефекта едновременно могат да се включат и могат ли да се разместват(pre или post) ?

Редактирано от aitapeapea
Отговорено

Ухото ми никога не ме е лъгало.

Чух Vox-a ,после Boss-a и Line6 Hd400, разликата беше огромна.

В динамично отношение Vox-a къса глави :)

Какъв драйв има ....

Това търсих ,само да видим кой модел ще е.