kiusha82 Публикувано Януари 1, 2012 Публикувано Януари 1, 2012 Здравейте ,нещо ми е хрумнало да махам педал борда с камиончетата и да взимам процесор. Музиката която искам да свиря е фюжън,сатриански истории.... Бихте ли ми препоръчали процесор(да не е за рак системи). Цената да е до 1000 лв и да е лесен за работа. Дали това което правя въобще е разумно Цитирай
Karavadjo Отговорено Януари 1, 2012 Отговорено Януари 1, 2012 Здравей! Аз имам VOX Tonelab SE и съм много доволен от него. С лампа в преампа е и не ти трябва да носиш кубе за да изкараш лампов звук. Минъл съм през поне 10 модела процесори на Boss, Digitech,ZOOM,KORG но VOX-a ги размазва и вади най-реалистичен звук. Свирил съм и с всички модели процесори VOX (ST,LE,SE) защото съм ги имал и сравнявал но SE серията е най-добър и с най-големи възможности. Имам приятел продава в момента такъв и ако искаш мога да съдействам за зделката. Ето и линк да добиеш представа за какво ти говоря: http://www.trocmusic.com/annonces/Instruments-de-Musique/j255427_Vox-Tonelab-SE-Preamp.html Ако проявиш интерес пиши едно Л.С. Цитирай
rockfire Отговорено Януари 1, 2012 Отговорено Януари 1, 2012 Сега, по мое скромно мнение е добре да имаш няколко възможности за търсене на негово величество звука! Какво имам впредвид: вариант едно-китара-лампов усилвател/пулт втори-китара-друг усилвател/пулт трето-китара-аналогови ефекти -усилвател/пулт/-или само пулт четвърто-китара-цифрови ефекти-усилвател/пулт-или само пулт При вариантите с усилвател и пулт имаш също 2 варианта за свързване с пулта -директно и с микрофон-там нещата също са различни. Горното мнение касае само мое виждане на нещата!Сигурно колегите ще допълнят и други варианти!Идеята е да не оставаш само на този или онзи вариант! Вече има доста усилватели с вградени ефекти с педалера за управление-също вариант. --------------------------- За доста под 1000лв ще намериш приличен процесор и то нов ,но според мен първо изпробвай нещата -дали в магазин ,дали при приятели-не продавай неща ,които после е възможно пак да търсиш обратно... Поздрави! 1 Цитирай
TONY Отговорено Януари 1, 2012 Отговорено Януари 1, 2012 (Редактирано) За много години! Надявам се гледате Виенската филхармония ( по традиция на 01.01 , всяка година) Рокфайър, напълно ще се съглася, че е добре да имаш повече опции. Най-малкото, както му е омръзнало да свири с камионите, след месец -два, ще му омръзне на човек да свири и с процесор, за това - нови играчки за надъхване. Моето виждане - Ако ще е директно в пулт - бъбрек на Лайн6 ми е достатъчен. Ако ще е наземен ( floor) процесор, през годините съм си харесал няколко, напр. Екстрийм на Арт и GW - серията на Yamaha, заради аналоговите дистери, както и ГТ на Бос, предпочитам ГТ8, не че ГТ6 е зле. ГТ 10 още не съм имал. По важното за мен е да се вкл. в лампов амп. Marshall JTM серията ми е любимец -приемник. Примерно с Yamaha GW33 в клийн канал на JMT60 се кефя повече, от колкото на сухо в драйв канала на същия амп.( казвам го , защото последните дни свиря така и съм доволен как звучи) Като ми писне с проц, вадя камионите и самосвалите. Редактирано Януари 1, 2012 от TONY Цитирай
Fashion Отговорено Януари 1, 2012 Отговорено Януари 1, 2012 (Редактирано) Аз също съм за Vox-процесорите, поне за това, което споменаваш като стил. Роктрон процесорите също са на високо ниво като звук, стават и за по-тежки стилове. Ако можеш да си позволиш, остави си камиончетата, това като съвет. Редактирано Януари 1, 2012 от Fashion Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 1, 2012 Автор Отговорено Януари 1, 2012 Иска ми се да си оставя камиончетата ,но нямам пари да си купя процесор,така че трябва да ги продам. VOX SE за сега ми е фаворит,но ще се радвам да чуя още мнения. Цитирай
каменов Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 Аз лично съм фен на процесорите. Имат невероятен диапазон от ... звуци. При мааалко повече усет и време за бъркане по настройките може да се докарат доооста хубави и разнообразни тонове. Според мен процесора е идеален за свирене ... вкъщи. Дори и високите класове процесори малко дърпат назад на живо изпълнение. Дори и лампов да е пак има доста разлика. За 1000 лв (малко спам) можеш да си вземеш съвсем спокойно лампова глава (и то не лоша) с накакъв кабинет, които по мое мнение ще вадят доста по добър саунд от процесорите. Тук не включвам процесори от рода на TC, тъй като там случая е друг. Има и един друг момент - да процесора има доста разнообразни звуци, но едва ли ще използваш нещо повече от compressor, overdrive, noise reduction, mod, delay/echo, а тези неща предполагам даже и сега си ги имаш. Помисли добре и най-важното ... пробвай. Хубавата система за озвучаване се разкрива при свирене на високи нива на volume и при записи. Но това всичкото е ... мое мнение! ТИ си преценяваш, според мен варианта с лампова глава и кабинет е доста по добър от процесора (BOSS, VOX ....), но и все пак зависи къде искаш да свириш .. предимно на репетиции, предимно на концерти, предимно вкъщи .... Цитирай
n1k0 Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 За простота на работа и настройване - Vox Tonelab ST, или по-голямото му братче, Tonelab EX. Всичко си е много удобно разделено на секции и можеш, без много суетня и ровене по разни менюта, да пипнеш желания параметър. Освен това са сравнително евтини - ST е около 370 лв. нов, а EX е около 550 лв. нов. Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 2, 2012 Автор Отговорено Януари 2, 2012 Гледам за модела VOX Tonelab Se и виждам ,че никъде не се продава официално,само 2-ра ръка може да се намери. Да не би да имат някакъв дефект? Някой знае ли нещо? Цитирай
n1k0 Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 Стар модел е, някъде към 2003-та май (поне според copyright-а на упътването му ) Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 2, 2012 Автор Отговорено Януари 2, 2012 Харесва ми SE,защото е с 2 експрешън педала и ме удволетворява напълно. Но явно от към звук е изостанал от сегашните модели на VOX. Цитирай
n1k0 Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 Е, едва ли е кой-знае колко изостанал. Все пак, аз лично бих взел най-новия модел процесор от даден производител - дигиталните симулации на усилватели и ефекти все още се развиват към по-добро, т.е. новите симулации на даден производител са по-добри от старите му. Може да хвърлиш едно око и на Line 6 HD серията - казват (пък и се чува по разни демота), че вадят много добър звук. Аз лично се бях прицелил в HD500, но реших да изчакам за сега. Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 2, 2012 Автор Отговорено Януари 2, 2012 Точно това имах в предвид. И аз гледах за тази серия на Line 6 ,ама никой нищо не казва. Цитирай
rosso Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 (Редактирано) Аз лично не съм пробвал още процесорите на Line 6 от HD серията, но съм изчел доста информация по въпроса по разни западни форуми. Общо взето хората са много доволни и пишат, че просто размазва всичко от серията на Boss GT и разни ZOOM-ове, както и някои компютърни амп симулации (например POD Farm). Слушал съм семпли и звукът е доста добър наистина (поне за запис и за домашно свирене явно). Освен това се твърди, че се настройва доста по-лесно от GT10. Имай предвид, че присетите са отвратителни (според мнозинството). Пак казвам - НЕ съм пробвал Line 6 HD серията и не ангажирам никой със своето мнение, а също така не твърдя, че информацията ми е достоверна, защото все пак не е от първа ръка. За Воксовете не мога да ти помогна. Поздрави и успех в търсенето !!! Редактирано Януари 2, 2012 от rosso Цитирай
n1k0 Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 (Редактирано) Е как да не казва никой нищо? Най-малкото, @DREAMMIND е сложил демо на HD300 във "Фукня" - благо обажда. Пък в тубата ревюта - бол Редактирано Януари 2, 2012 от n1k0 Цитирай
Recommended Posts