rockfire Отговорено Декември 30, 2011 Отговорено Декември 30, 2011 Ако ще говорим за ядене и пиене- поне да е в говорилня...
Георги Петров Отговорено Януари 5, 2012 Отговорено Януари 5, 2012 В Lidl са пуснали класическа китара за 99 лева...въпросът е дали с тези материали, от които е изработена си струва парите. След като е такъв въпроса, отговора е "а дано, ама надали" На твое място бих се огледал и ослушал из музикалните магазини, форумите и музикалните школи. Намери си или нова или втора ръка за 100-140 лв, която да не е купувана от Метро, Лидл, Мосю Бриколаж и такива разни Например скоро много добри класически китари за 140 лв имаше в Музикален магазин „ХРИСИ” в София. ул. Цар Симеон №82. Направо за парите си бяха невероятни, провери там.
smak Отговорено Януари 5, 2012 Отговорено Януари 5, 2012 (Редактирано) Хе,хе;„ХРИСИ” в София. ул. Цар Симеон №82 тел:? "Кой разбира,тук се спира!" Редактирано Януари 5, 2012 от smak
Fats Отговорено Януари 5, 2012 Отговорено Януари 5, 2012 (Редактирано) Какво им е на китарите, за 99 лв, включително калъф (20-30 лв.!, тунер (20-30 лв.), стойка (поне 15 лв.), книжка и два диска. Е, колко остана за самата китара? Странна е нечия реакция, че горната дека е от "естествен бор". Глупостта е на поредния малоумен преводач. Става въпрос за иглолистен материал, използван за много акустични инструменти. Лично на мен по-смешно ми звучи "напречни деления от естествен мелхиор". Предполагам се досещате, че става дума за фретовете. Може информацията да е преведена по най-безобразен начин, но това е китара за начинаещи на съвсем прилична цена. Хайде да не се правим на големи специалисти, които сменят по няколко китари на седмица. Лично на мен ми харесва и възможността да се купи 3/4 инструмент, подходящ за дете. Редактирано Януари 5, 2012 от Fats
savov Отговорено Януари 5, 2012 Отговорено Януари 5, 2012 Аз такова нещо, от такова място никога няма да си купя. За китари, усилватели, цигулки и т.н. си има музикални магазини...
misterj Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 Нещо нещата се объркват май. Ако моето дете има иска да опита да свири на китара и го запиша някъде да бъде обучавано, едва ли ще му купя Такамине. Това би било чудесната първа китара. Друг е въпросът, че питащият не уточнява за какво ще се ползва китарата.
tatkoogi Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 misterj - Така е, ама не баш! Малко отклонение - аз съм проС дърводелец, но с голямо желание и вече доста опит. Преди години започнах работа в работилница за изработване на корабни модели /не е корабомоделизъм/, та там един от възрастните майстори ми връчи рукан или рокан /все едно, това е вид ренде-нце/ и ми посочи модела върху който започнах да дерзая. След минути упорито "търкане" ефекта беше - никакъв! Дойде бригадира и ме гледа учуден - що не става? Поразгледа въпросния инструмент и го замени с неговия - добре заточен и правилно нагласен за работа. Нещата бързичко потръгнаха в правилната посока. На въпроса защо ми е даден този инструмент, отговора беше - "На готово всеки знае!" Не смятам, че на всеки трябва да се осигури "Такамине", за да започне да свири, но според мен едва ли този тип инструменти /от "Лидл"/ ще подейства вдъхновяващо на начинаещия китарист. Или по скоро както казва един съученик на дъщеря ми /цитат от скайп/: - "Еййй, баща ми найш ко яко свири на китарата - дъ, дъ, дъ , дъ,... нали се сещаш от филма "Мисията невъзможна" ... и до там! Разбираш накъде бия.Поздрави!
kiko77 Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 Абе, то е въпрос да се пробва и да се избере подходяща бройка - да не фалшиве, да не бръжди, да няма производвене дефекти и т.н; пък звукът- какъвто е такъв; за 100 лв..? Не, че съм ги виждал въпросните китари в Лидъл, но в днешно време продават евтини китари навсякъде ( и по музикални магазини и по неспециализирани магазини ). Напълно е възможно абсолютно същите китари да се продават и по някои от музикалните магазини за по 150-200 лв. От друга страна пък в един голям музикален магазин има доста повече избор и, особено, ако човек няма някакъв твърдо ограничен бюджет, може да си подбере нещо, което наистина му пасва. 1
travelcaster2 Отговорено Януари 7, 2012 Отговорено Януари 7, 2012 Направена е от картон (фазер) и отгоре е залепена снимка на дървесина.
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 7, 2012 Отговорено Януари 7, 2012 Най-вероятно или е шперплат, както повечето евтини китари, или наистина е смърч, който едва ли е твърде висок клас. Във всеки случай, ако се избере бройка, за 99 е екстра, според мен.
travelcaster2 Отговорено Януари 7, 2012 Отговорено Януари 7, 2012 Жоро ми каза, разглеждал ги е за негови ученици.
Recommended Posts