n1xsan Публикувано Декември 28, 2011 Публикувано Декември 28, 2011 Търся си някакъв усилвател за вкъщи до към 270 лева. Чудя се межу Nux Mighty 15 и Orange PiX CR20LDX. Ако имате някакви предложения кое от двете да избера, или други усилватели пишете! Цитирай
freeride780 Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Ами да ти кажа препоръчвам ти Оринджа. Доколкото го знам е много добър.Аз лично съм с Fender Mustang II ,които е 40вата на цена от 350лв ,а Fender Mustang I e към 250лв , 20 вата.Двата са единтични само говорителят е по различен и волтажът.Ти каква музика ще свириш :? Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 (Редактирано) И аз мисля да си взимам Orange PiX CR20LDX за вкъщи виж в youtube има много клипчета с него. За мен е идеален за вкъщи, е зависи какъв саунд търсиш. Има си даже и тунер http://www.guitarinstructor.com/images/blogOrangeCR20LDX_TOP.jpg Редактирано Декември 29, 2011 от lyu_records Цитирай
Nevermore Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Каква е цената на Оранжадата? Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Ми от Томан го дават за 144 евра, в БГ се намира за 255 лв. http://radoslavmusic.com/product.php?id_product=705. Може някъде и по тънко да е аз това намерих. Цитирай
musicman Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Между другото аз имам в къщи един Nux Mighty 8. Това е с 8 инчов говорител модел. И трябва да ви кажа, че изби рибата. Все се каня някой ден да му направя ревю. С две думи съм страшно впечатлен от звука, който вади тая "въшка". Става за тресня, става за всичко. Естествено за домашно свирене. Предполагам по-високия модел е още по-добър. По нищо не отстъпва на Roland- ите и Line6-овете даже в много отношения е по добър. За Orange - не знам, никога не съм ползвал. Цитирай
Nevermore Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Това, с което NUX-а ме грабва е 32-битовият процесор, който кърти миффки. Т.нар. TSAC технология: What is TS/AC? The full name is True Simulation of Analog Circuits. This technology was developed to accurately emulate the way an all tube amplifier interacts with a loudspeaker. Generally speaking, musicians are not happy about the simulation sounds coming out of even a professional analog simulator. The reason is that real analog equipment has greater dynamic range. That’s what is often called “feel”. TS/AC technology is mainly used in the simulation of nonlinear circuit algorithms. All NU-X effects pedals and amps use this technology. Другото е, че в Нюкса има 6 вградени амп симулации. Лек крънч до страхотна резачка. А и два ефекта могат да се използват едновременно. Също има вграден тунер, CD/MP3 Input,LINE IN Input, MIXER/PHONES output В добавка на това и цената идва доста приятна. Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Ми до тук се стига до извода че NUX-a е по добрия вариант защото има вградени амп симулации а оранжадата няма. Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Определено е по-добрия избор. Цитирай
rockfire Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Да не забравиш после да се снимаш как свириш с усилвателя,който ще купиш! Може и да се обадиш на някой колега да ти помогне при купуването! Можеш и да се представиш кой си ,що си ,от кога свириш , на какво ,до къде си стигнал-ей такива нормални неща Сериозен си нали...или лаф да става? Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 (Редактирано) Не разбирам колега Rockfire какво се опитваш да обясниш, съвет ли даваш или присъждаш квалификации, бъди по подробен моля! Редактирано Декември 29, 2011 от lyu_records Цитирай
rockfire Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Не става въпрос за теб, а за автора дето пита...много питат напоследък ,пък нито купуват нито показват кви са ,що са...ей такива анонимни Цитирай
Unchained Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Което и да вземеш, няма да сбъркаш. Иначе ми се струва, че nuX-a е по-разнообразен откъм ефекти и звуци и има някак си по-пълно звучене. А може и да погледнеш VOX DA5: http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=207&category_id=61&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg. Макар че не е много комерсиално, с такова свиря у дома и съм повече от доволен. Цитирай
Thrashed Отговорено Декември 30, 2011 Отговорено Декември 30, 2011 Директно взимай Мустанг 1.Има най-много възможности, перфектен е за домашна употреба. Публикувано: Днес, 00:56 Не разбирам колега Rockfire какво се опитваш да обясниш, съвет ли даваш или присъждаш квалификации, бъди по подробен моля! Много по-добре е когато някой се интересува от нещо(особено за покупка на кубенце или китарка) и задава въпроси да поясни от колко време свири, какво ще свири и т.н. Така хората, опитващи се да помогнат на нуждаещият се, ще могат да дадат по-добър съвет ... Цитирай
Recommended Posts