Jump to content
Българският форум за музиканти

Mark Bass "Little Mark II" - мнения?


cecob

Recommended Posts

LM_II(0).jpg

 

Някой да го е ползвал и да има лични впечатления? Предлагат ми го в един бартер, но досега ми с него е само online. Дефакто и собственици на Little Mark III биха ми помогнали. Въпросът ми е дали саундът е толкова модерен, колкото успявам да чуя от ревютата в нета, или може да се докара и по-олд скуул звучене. Благодаря предварително. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конкретно от този модел - никакви. Свирил съм с друг модел на Markbass, доколкото виждам от корекциите, преампа може би е доста сходен.На мен ми хареса, но звучи модерно.

 

П.П. Видях, че ти е опция за бартер, но ще използвам случая да споделя:

 

http://www.thomann.de/de/ashdown_little_giant_1000.htm

 

В момента го продават на супер тънка цена, някой може и да налази. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър усилвател.Свирил съм с този и още няколко модела на Марк бас.Със филтрите в дясно,преди мастъра може да се докара и олдскуул звук.Единият "реже" средите,например за фингърслап,а с другият може да се получи успешно vintage звук.Ще останеш приятно изненадан ако го вземеш.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичките ми впечатления от този модел са от проба на един бас с него за не повече от 10 мин. Почти не съм си играл със звука му защото не това ме интересуваше, но по спомени, принадлежи към т.нар. Hi Fi усилватели. Чист, неоцветен звук, това е, което ми е останало в главата. Учудващо малка и предполагам лека кутийка за джангъра, който вдига. Спокойно се побира в раница.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам кой ги нарича HI-FI усилватели,но не са такива.Наистина не оцветяват звука,и това е добре ако искаш да чуеш как ти звучи инструмента без "напудряне".С EQ и филтрите може да си го оцветяваш колкото си искаш.Това е клас D усилвател,които се наложиха в последно време,а дори и фирма като Ампег, направи такъв вид .Аз определено харесвам този звук,свиря с клас D усилвател,а Марк бас са едни от първите,които започнаха да ги произвеждат.Центе не са им ниски но качеството и изработката е много добро.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм вече в клас Д клуба :) купих си Ампег PF500 преди няколко месеца и оттогава преустанових фитнес-а с SVT04PRO :) първоначално мислех, че ще ползвам ламповия преамп преди него, но се оказа излишно - машинката си звучи доста прилично самостоятелно ! 5кг, нося си го в старата чанта от лаптопа заедно с кабелите ! 500W /4Ohm, приличен DI и онборд компресор...какво повече му трябва на човека :) Markbass както казва chobby са от пионерите в класа и съответно с много опит и ноу-хау, не съм пробвал лично, но бих заложил на такъв амп ! Успех и Поздрави, Цецо !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пионерите в този клас са фирми като Walter Woods, по-късно Acoustic Image и Euphonic Audio. Заслугата на Markbass е, че направиха тези усилватели масови.

 

Темата е доколко Markbass Little Mark II е подходящ за олдскуул звук. Според мен по-скоро не е подходящ - и заради общата тоналност на звученето (в никакъв случай остро или немузикално, но сравнително линейно), и заради типичния звук на олекотеното крайно стъпало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, още съм в дилема, но май ще го взема. Когато дойде ще пиша дали сме си паснали. Поздрави и приятно изкарване на празниците!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди неколко месеца свирих на ТА503 около седмица включен в малък бокс 2 10ки на същата фирма Звучи покъртително. Опции и копчета да искаш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.