Jump to content
Българският форум за музиканти

Струни за класическа китара


Madara1233

Recommended Posts

Добре. Значи за Коледа ми подариха класическа китара Stagg C530. 3 найлонови струни и 3 с метална обвивка.Обаче като тръгнах да я настройвам по пианото вкъщи още първата (най-дебелата) някъде на ре-ре диез се скъса. Викам си ще бутна другите пък ще видим. Втората я докарах на ла. Третата обаче като я докарах на ре, дръннах два пъти да чуя и тя се скъса. Та кажете ми аз ли нещо не правя като хората или струните са били фалшиви? И ако може да ми препоръчате какви да си взема, че да не оплескам пак нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oпределено не правиш нещо като хората! И само да те светна ... всичките струни са найлонови, просто по-басовите са с метална намотка! D'Adario правят читави за акустични, иначе аз ползвам Elixir, малко-скъпи (с 20лв. :) ) ама па са ми на сърцето като тон и дългосрочност!

 

Весели празници!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами значи аз ги настройвам по следния начин: най-дебелата гледам как трябва да звучи на пианото и после понеже моите бяха много ниски, я затягам лека полека, някъде въртя към половин оборот и удрям за да чуя колко още. Кажете ако има нещо недъгаво в начина ми на настройване и евентуално как е правилно.

 

Весели Празници!

Валери

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има два варианта за неблагополучието ти:

1. Много стари и неправилно съхранявани струни. Пластмасата старее и става много крехка.

2. "Пренавил" си струните, качил си се в октава по-високо от нужното.

Най-добре отиди с китарата в магазина, помоли да сложат струните и да настроят китарата. Важно е да видиш как струните се "връзват" за бриджа, при класическите китари захващането на струните е специфично.

Успех и приятно прекарване на празниците.

 

П.П. Интересно ми е дали струните се късат на едно и също место. Ако е така, провери състоянието на бриджа и нъта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, мисля че не съм ги пренавил, ама може и това да е. За късането...не мисля че се късат на едно и също място. Ще видя като се върна в София ще кажа на един приятел китарист да видим какво ще стане. А за захващане в друг магазин колко пари могат да ми вземат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде по-малко подозрителност :)

Мисля, че дотук бяха мненията с някаква полезност.

 

Хубави празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.