Jump to content
Българският форум за музиканти

Madara1233

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Madara1233

  1. Ами, мисля че не съм ги пренавил, ама може и това да е. За късането...не мисля че се късат на едно и също място. Ще видя като се върна в София ще кажа на един приятел китарист да видим какво ще стане. А за захващане в друг магазин колко пари могат да ми вземат?
  2. Ами значи аз ги настройвам по следния начин: най-дебелата гледам как трябва да звучи на пианото и после понеже моите бяха много ниски, я затягам лека полека, някъде въртя към половин оборот и удрям за да чуя колко още. Кажете ако има нещо недъгаво в начина ми на настройване и евентуално как е правилно. Весели Празници! Валери
  3. Добре. Значи за Коледа ми подариха класическа китара Stagg C530. 3 найлонови струни и 3 с метална обвивка.Обаче като тръгнах да я настройвам по пианото вкъщи още първата (най-дебелата) някъде на ре-ре диез се скъса. Викам си ще бутна другите пък ще видим. Втората я докарах на ла. Третата обаче като я докарах на ре, дръннах два пъти да чуя и тя се скъса. Та кажете ми аз ли нещо не правя като хората или струните са били фалшиви? И ако може да ми препоръчате какви да си взема, че да не оплескам пак нещата.
  4. Ааааа...Така кажи. Аз в едно клипче в интернет забелязах, че един докато свиреше постоянно въртеше горе това, за затягане на струните(не знам как се казва точно). Това същото като педалите ли е, но по гадно или е нещо друго?
  5. http://www.ebay.com/itm/Harp-36-Celtic-Irish-Rosewood-Engraved-22-String-Book-/220855954538?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item336c0a6c6a http://www.ebay.com/sch/i.html?rt=nc&LH_BIN=1&_nkw=harp&_trksid=p3286.c0.m301 Примерно. Ти кажи коя каква е
  6. Ти ме докара до припадък бе! Мене ми трябва нещо, което не е професионално и звучи сравнително приемливо. Па дори и да е втора ръка. Гледах в E-bay разни от по $400-$500 ама като си нямам хал-хабер как трябва да звучи една арфа не знам какво търся един вид.
  7. Наумил съм си да си купя арфа. И тъй като си нямам и на идея в какво се изразява качеството на една такава, бих искал някой да препоръча нещо или да каже какво да търся
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.