Madara1233 Публикувано Декември 24, 2011 Публикувано Декември 24, 2011 Добре. Значи за Коледа ми подариха класическа китара Stagg C530. 3 найлонови струни и 3 с метална обвивка.Обаче като тръгнах да я настройвам по пианото вкъщи още първата (най-дебелата) някъде на ре-ре диез се скъса. Викам си ще бутна другите пък ще видим. Втората я докарах на ла. Третата обаче като я докарах на ре, дръннах два пъти да чуя и тя се скъса. Та кажете ми аз ли нещо не правя като хората или струните са били фалшиви? И ако може да ми препоръчате какви да си взема, че да не оплескам пак нещата.
Георги Тотев Отговорено Декември 24, 2011 Отговорено Декември 24, 2011 (Редактирано) Oпределено не правиш нещо като хората! И само да те светна ... всичките струни са найлонови, просто по-басовите са с метална намотка! D'Adario правят читави за акустични, иначе аз ползвам Elixir, малко-скъпи (с 20лв. ) ама па са ми на сърцето като тон и дългосрочност! Весели празници! Герги Редактирано Декември 24, 2011 от Георги Тотев
Madara1233 Отговорено Декември 24, 2011 Автор Отговорено Декември 24, 2011 Ами значи аз ги настройвам по следния начин: най-дебелата гледам как трябва да звучи на пианото и после понеже моите бяха много ниски, я затягам лека полека, някъде въртя към половин оборот и удрям за да чуя колко още. Кажете ако има нещо недъгаво в начина ми на настройване и евентуално как е правилно. Весели Празници! Валери
Fats Отговорено Декември 24, 2011 Отговорено Декември 24, 2011 Има два варианта за неблагополучието ти: 1. Много стари и неправилно съхранявани струни. Пластмасата старее и става много крехка. 2. "Пренавил" си струните, качил си се в октава по-високо от нужното. Най-добре отиди с китарата в магазина, помоли да сложат струните и да настроят китарата. Важно е да видиш как струните се "връзват" за бриджа, при класическите китари захващането на струните е специфично. Успех и приятно прекарване на празниците. П.П. Интересно ми е дали струните се късат на едно и също место. Ако е така, провери състоянието на бриджа и нъта.
Madara1233 Отговорено Декември 24, 2011 Автор Отговорено Декември 24, 2011 Ами, мисля че не съм ги пренавил, ама може и това да е. За късането...не мисля че се късат на едно и също място. Ще видя като се върна в София ще кажа на един приятел китарист да видим какво ще стане. А за захващане в друг магазин колко пари могат да ми вземат?
synchu Отговорено Декември 26, 2011 Отговорено Декември 26, 2011 Хайде по-малко подозрителност Мисля, че дотук бяха мненията с някаква полезност. Хубави празници!
Recommended Posts