Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпроси за Motiff 8 и S90


Recommended Posts

Здравейте. Въпросът ми е откъде мога да си купя Yamaha Motiff 8 или s90 (в най-лошия случай s08) за РЕАЛНИТЕ и пари - веднага обяснявам: по Интернет магазините Motiff-а е 2000$ най-много, в andysmusiconline ми го дават за 1600$, а Динакорд България ми искат точно 3218 ЕВРО - няма грешка, не става въпрост за M08ES, а само за M08!!!! Който не вярва да провери... От тук нататък нямам думи... Помогнете!!! Благодаря!!

 

Добре дошли във форума! Моля, запознайте се с правилата и оттук нататък пишете на кирилица! Спазвайте ги! Благодаря!

Редактирано от Whistler
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ясен велчев си продава мотива за нормални пари.ако си заитересуван ми пиши да ти пратя телефона му да се разберете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй тъй,

 

Най напред...MOTIF Classic(с 1 ф но това не е от значение) ili MO6/8?Rазликата между MOTIF Classic i MOTIF ES в цената е малка.А това че живеем в малка държава и има един вносител на Ямаха (монополист) :killyou: не може да се избегне.Но като се замислиш колко ли процента е сигурно че ще пристигне синтито след като си платил в нета?А шипинга колко струва?И то пак излиза горе долу същото...само дето тука си имаш валидна гаранция (не че от динакорд много ги е грижа.Веднъж закарах машината защото 2 бутона не работеха оставих я 3 дни а те не бяха го извадили даже от калъфа.А в последствие бутоните сами се оправиха :D )Ако разполагаш с пари по добре си вземи ЕС, тъй като ЕС има 2 пъти повече:Полифония, звуци и ефекти и други работи от класическия.Трябва да си изясниш за себе си за какво точно ще ползваш Ямахата защтото С90 няма секвенсер и възможност за семплиране и зареждане на други семпли освен вътрешните може само да плейва миди файлове но трябва да ги преработваш на комп преди да ги заредиш и е бая сложно. В Мотифеца направо ги лоадваш от смарткартата или през УСБ и тръгват.Освен това ти предлага повече възможности.Многоо се отплеснах съжелявам...

 

Иначе и аз съм минал през тази дилема като си купувах машината.Прегледах всички възможни сайтове преди 2 години и ако си бях поръчал от нета цената + шипинга бяха с 100 - 200 ЕУ по малко от магазинната цена на динакорд.Ако имаш някой приятел който може да свали от цената в Динакорд направо действай...Така направих и аз.честно беше ме страх да плащам в нета и да загубя кинтите дето съм ги събрал.Сигурно ще се смеете но си е така.

 

Незнам дали ще ти е от помощ това дето го изписах но се надявам... :)

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ясен велчев си продава мотива за нормални пари.ако си заитересуван ми пиши да ти пратя телефона му да се разберете.

Ти гъст ли си с Ясен? :) Както и да е...интересно ми е какво ще си купува

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей(те),

Незнам от къде можеш да си купиш Yamaha, само искам да отбележа, че

има разлика между Yamaha MOTIF и Yamaha MO. MO не е същото като MOTIF, а малкото му братче. Може би неразграничаването на двете води до такива разлики в цените. Yamaha МО8 e горе долу толкова MOTIF, колкото и S90 e MOTIF.

 

сравнителна таблица Yamaha MO / Yamaha MOTIF

от таблицата за сравнение не става много ясно какви са приликите и разликите, но ако разгледаш детайлите на отделните инструменти се избистря картинката..

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид S90 ES, а не S90.

:) простете на единствения непианист в тази клавирна тема, ама не разбрах как да си едитна предния пост , а уточнението мисля че е важно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че хората по темата правят разлика между двете, поне така си личи от коментарите, не знам защо си се заблудил, че не правят.

 

А иначе аз някъде бях чул, че на Ясен, а и на останалите от Те, Ямахите са им предоставени безплатно - да правят реклама на Ямаха един вид и сега малко ме учудва това, че ще я продава. Най-вероятно ще иска да си купи Motif ES, иначе не виждам причина. Освен да е закъсал финансово и да преминава на софтуер, ама ме съмнява :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се ако мнението ми е било прието по този начин.

Не отскоро чета темите в този форум и знам, че сте по-компетентни от мен по темата за синтезатори/ кийборди.

 

Просто от поста на rusnaka останах с впечатлението че използва МО и МОТИФ взаимно заменяемо, затова му пратих линка с различните модели.

 

сори още веднъж ако някой се е почуствал обиден от поста ми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.